Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...Μπαμπα κανονισε να με πας στο ιεκ, δεν εχει συγκοινωνια, αντε να σε παω, ο αγωνας Ελλαδας-Νιγηριας τι ωρα ειναι, τι σε νοιαζει, εσυ λες οτι θα χασουμε, θα με πας ε? 1-0, 1-1, 2-1, ωραιος ο παντογνωστης, εσυ δεν ελεγες οτι θα χασουμε, κερδισε η εθνικη,1η, ηττα ενδοοικογενειακη, τωρα που προλαβαινω να παω? Στο συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ, στο κεντρο, η, στο εργοστασιο στην εθνικη οδο, 2η, ηττα εργατικη, στο εργοστασιο ''τρεχοντας'' για να προλαβουμε τον ανταγωνισμο, βαζω ραδιο--ναι βρε καριατιδα62, τον 902 αριστερα στα fm-- παει για προεδρικη υπογραφη το παρακατω αντιεργατικο.........................................................................
Οι ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος περιλαμβάνουν τα εξής:

Αποζημιώσεις. Το ποσό μειώνεται κατά 50%, θέτοντας σε εφαρμογή το τρικ της προειδοποίησης. Εως τώρα ίσχυε η χορήγηση της μισής αποζημίωσης εφόσον ο εργοδότης προειδοποιήσει γραπτώς τον εργαζόμενο ότι θα τον απολύσει. Η προειδοποίηση έπρεπε να γίνει τόσους μήνες πριν όσοι είναι οι μηνιαίοι μισθοί αποζημίωσης που δικαιούται ο απολυόμενος. Τότε θα λάμβανε τη μισή αποζημίωση. Με τις νέες ρυθμίσεις μειώνονται στο ελάχιστο οι μήνες προειδοποίησης. Γίνονται από ένας έως τέσσερις, αντί από ένας έως 24 μήνες που ίσχυε έως τώρα. Ως εκ τούτου οι εργοδότες θα μπορούν κάλλιστα να επιλέγουν την οικονομικότερη λύση προκειμένου να απολύσουν.

Οριο απολύσεων. Αυξάνεται το όριο των απολύσεων για τις επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων, καθώς στις επιχειρήσεις με λιγότερο προσωπικό οι απολύσεις είναι ελεύθερες. Οι επιχειρήσεις με προσωπικό από 20 έως 150 εργαζομένους μπορούν να απολύουν έξι άτομα τον μήνα και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 150 ατόμων μπορούν να απολύουν το 5% του προσωπικού με οροφή τους 30 εργαζομένους τον μήνα.

Διαιτησία. Ουσιαστικά καταργείται η διαδικασία προσφυγής στη διαιτησία, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε «μόνιμη εκκρεμότητα» οι συμβάσεις όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Καταργείται η μονομερής προσφυγή στη διαιτησία και απαιτείται είτε συμφωνία των δύο μερών είτε μονομερής προσφυγή μόνο στην περίπτωση που ένα μέρος αρνηθεί τη μεσολάβηση.

Απολυμένοι μεγάλης ηλικίας. Δίνεται η δυνατότητα αυτασφάλισης σε απολυμένους μεγάλης ηλικίας για το διάστημα της επιδότησής τους από τον ΟΑΕΔ. Το 50% του κόστους της αυτασφάλισης πληρώνει ο εργοδότης για απολυμένους ηλικίας από 57 έως 60 ετών και το 80% για ασφαλισμένους από 60 έως 64 ετών. Ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να καλύψει το υπόλοιπο κόστος. Ο αριθμός των απολυομένων ηλικίας 55 έως 64 ετών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των απολυμένων.

Αμοιβές νέων. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν νέους καταβάλλοντας το 70% έως 85% του κατώτερου μισθού (δηλαδή από 518 έως 629 ευρώ). Οι νέοι από 21 έως 25 ετών θα αμείβονται με το 85% του κατώτερου μισθού. Οι νέοι έως 21 ετών θα παίρνουν το 80% του κατώτερου μισθού, ενώ οι μαθητευόμενοι από 15 έως 18 ετών το 70% του κατώτερου μισθού ή ημερομισθίου της εθνικής συλλογικής σύμβασης. απο το Βημα....

Δεν μπορει αυτοι μας δουλευουν, δηλαδη μετα απο τα τοσα αντιεργατικα μετρα που εχουν παρει και αυτα που θα ακολουθησουν, γι'αυτο ερχονται να ''αραξουν'' οι του δ.ν.τ, αφου παμε ''καλα'' γιατι ερχονται για υψιλη επιστασια? Το πασοκ προηγειται 8%, απο ποιους ρε γ...., υπαρχουν ακομα ψηφοφοροι που πιστευουν οτι θα δουμε ασπρη μερα? Τα παιδια μας δεν εχουν με αυτα τα μετρα και δεν προκειται να δουν, στον ''ηλιο μοιρα'', ειναι δυνατον να εχουν παθει τοσοι πολλοι εργαζομενοι μπλακ-αουτ, απο μια ομαδα ανθρωπων που δεν θα τους εμπιστευοντουσαν ουτε το σκυλι τους να το πανε βολτα, μα τοσο ''κοντη'' μνημη?

Παραδειγμα 1ο..

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».
Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)


Παραδειγμα 2ο..
«Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα…

Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά.

Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».

Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)


Παραδειγμα 3ο..

Ο ρόλος του κ. Ν. Παπανδρέου, 53 ετών σήμερα, αποκαλύφθηκε όταν ο φωτογραφικός φακός της κυρίας
Συμέλας Παντζαρτζή τον «εγκλώβισε» στη συνάντηση που είχαν στο Αμπου Ντάμπι η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χ. Παμπούκης με τον εμίρη για τη συμφωνία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πολλοί έσπευσαν να τον κατηγορήσουν: Με ποιον θεσμικό ρόλο βρέθηκε ο αδελφός του Πρωθυπουργού στα Εμιράτα και μετέχει στην προσέλκυση επενδύσεων με τους Αραβες; Ακόμη και ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή γιατί ήταν επιβάτης του πρωθυπουργικού Εμπραέρ. Ο ίδιος δεν δίστασε να αντιδράσει: «Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου. Θέτω το επώνυμό μου στην υπηρεσία της χώρας. Εγώ δεν κλείνω συμφωνίες. Λέω απλώς στους Αραβεςνα έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν» έλεγε σε συνεργάτες του, γυρνώντας την πλάτη του στην κριτική που δέχεται.


Παραδειγμα 4ο..

Και όσο για τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό Εμπραέρ, απλώς απαντά: «Πήγα με πρωθυπουργική εντολή. Δεν πήγα μόνος μου.Ηθελε ο Πρωθυπουργός να μετάσχω στην αποστολή, να μετάσχει και ένας Παπανδρέου στις συζητήσεις με τους άραβες επενδυτές. Δεν είπα ξαφνικά “πάω με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο” και πήγα» έλεγε τις προάλλες σε συνεργάτες του, φανερά οργισμένος για τη διάσταση που πήρε το θέμα.


Ξερω τους αδελφους Νταλτον και την μαμα Νταλτον, μεχρι τα μισα του περιοδικου του ΛΟΥΚΥ-ΛΟΥΚ, εκαναν τα κολπα τους, παιζανε μεταξυ τους μπουνιες, αλλα μπροστα στο κοινο τους καλο, τα ''εβρισκαν'' και ''αλλαζαν'' τα φωτα σε οποια πολη, τους ''επεφτε'' στον δρομο τους, στο τελος ο πληθυσμος απιβδισμενος, εστελνε καποιον και φωναζε τον ΛΟΥΚΥ-ΛΟΥΚ, ερχοτανε ο μονος και φτωχος καου-μπου, πλακωνε στις φαπες τους Νταλτον και τους εχωνε στην φυλακη, τωρα εδω στην δικη μας ''πολη'' ποτε περιμενουμε να απιβδισουν οι νοικοκυραιοι και να ''φωναξουμε'' τον δικο μας ''απελευθερωτη''? Ο δικος μας ''απελευθερωτης'', ειναι καθε μερα απεναντι μας.....ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΑΣ, φτανει πια με τους Νταλτον και τον Μαυρο-Πητ, της Ραφηνας, ποσο ακομα θα τους αφησουμε να ξεθεμελιωνουν οτι με αγωνες επετυχαν οι προηγουμενες γενεες σε ολους τους τομεις της ζωης......Αλλα κουραγιο...

13 σχόλια:

  1. Τα αντιεργατικά μέτρα δυστυχώς τάμαθα και χωρίς ν'ακούω πολύ 902 αριστερά στα FM. ( Το βράδυ όταν μου βγαίνει το παιδί του Λαού που έχω μέσα μου, βάζω ν'ακούσω λίγο Καζαντζίδη)
    Τώρα για τις δηλώσεις 1999 του Γιωργάκη ε, μην δείνεις και πολύ σημασία σ'ότι διαβάζεις στα μπλογκς...τόσο χαζός πια? Ή τόσο χαζοί οικογενειακώς πια?
    Αγάντα φίλε μου Δημητράκη, αγάντα μου μήνυσαν και οι αδελφοί Κύπριοι!(Αλήθεια γι'αυτούς δεν μου είπες τίποτα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kariatida62 καλημερα, δεν τα διαβασα στα ιστολογια ειναι δηλωσεις της ''οικογενειας'' κατα καιρους στον τυπο, τι να σου γραψω για τους κυπριους, το μονο που τους ειπες ειναι για τους ταυραμπαδες--καζαντζακης--και εκανες μια αναφορα ''παραλιακη'' για τα εγγλεζακια, το ''μαγαζι'' το ''δουλεψες'' σαν εντυπο διακοπων και γευσιγνωσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Ειναι δυνατον να εχουν παθει τοσοι πολλοι εργαζομενοι μπλακ-αουτ, απο μια ομαδα ανθρωπων που δεν θα τους εμπιστευοντουσαν ουτε το σκυλι τους να το πανε βολτα, μα τοσο 'κοντη' μνημη'';

    Οταν εχουν καταφερει να διαλυσουν οποια συνοχη υπηρχε στη κοινωνια, τι περιμενουμε; Ο καθενας κοιταζει τι μπορει να σωσει απο τη ζωουλα του και ετσι ''βλεπουμε το δενδρο και χανουμε το δασος''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva χαιρεται, τουλαχιστον το ενστικτο της αυτοσυντηρησης, θα επρεπε να κανει τον κοσμο να τους εχει παρει με...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τα εργατικά, προτιμώ να ενημερώνομαι από σένα, τα λες τόσο παραστατικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητράκη μου τι παρέλειψα να αναλύσω στο "μαγαζί μου" το σχέδιο ΑΝΑΝ, το φορολογικό καθεστώς της χώρας ή την απλόχερη οικονομική παροχή στους υπαλλήλους του Δημοσίου και στις συντάξεις που κάνει η κυβέρνηση Χριστόφια, σε καιρούς ύπουλους, δύσκολους που όλοι αναδιπλώνονται??? Αναρωτιούνται οι αδελφοί Κύπριοι, πού τα βρίσκει τα ριάλια ο Χριστόφιας και μοιράζει δεξιά και αριστερά...
    Αυτά ήθελες ν΄ αναφέρω?? Μήπως και δεν τα ξέραμε?
    Σε βλέπω η ύλη μου πια δεν σε καλύπτει...και θα χάσω έναν παλιό αναγνώστη μου, χαχα! Αλλά πραγματικά κουράστηκα όλα να τα βλέπω μέσα απο την πολιτική...κουράστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα το επι χρονια ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
    ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ.
    Ο Νεοφιλελευθερισμος ισχυει μονο για τους εργαζομενους.
    Ο ΟΑΕΔ θα χρηματοδοτει μεχρι το 2013 με χρηματα απο Κοινοτικα Προγραμματα.
    Μετα το 2013 τι;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σου μέρα Δημήτρη.Kar.Kαλή μου και αυτό είναι μέσα στα σχέδιά τους.Μας παίζουν και μας κουράζουν.Αλλά ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε,πολιτική είναι.Όταν δηλαδή δεν επιβάλλονται μέτρα ασφαλείας στις φάμπρικες των κεφαλαιοκρατων και μολύνουν το περιβάλον,πολιτική δεν είναι.Όταν κουραστούμε εμείς με την πολιτική απλά αυτοί θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να μας ποδοπατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Βlack Bedlam: Blacky μου δεν διαφωνώ μαζί σου, και δεν έχω σκοπό να πάψω να σκέφτομαι...και να αντιστέκομαι! Μα δεν μπορώ πια άλλο να στρατεύομαι πίσω απο κάποιους που θα με προδώσουν και θα εκμεταλλευτούν τους αγώνες και προσπάθειές μου! Κατάλαβες τι εννοώ κουράστηκα??? Μπάφιασα??? Θέλω λίγο να ξαποστάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη καλημέρα.
    Ο παπα-Υφαντής είχε δύο ιστολόγια. Τώρα γράφει εδώ:
    http://papailiasyfantis.wordpress.com/
    Το άνοιξα χτες και λειτουργεί.

    Το άλλο το κλείσανε. Βρήκα αυτό:

    ΜΕ ΚΛΕΙΣΑΝΕ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ)ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΕΤΡΝΕΤ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗΣ....

    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
    "ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ"

    Βλέπεις, Δημήτρη, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάμε πια. Είμαι το ίδιο μπαφιασμένη με την Καρυάτιδα και καταλαβαίνω απόλυτα τα όσα λέει; Θυμάσαι σ' ένα απ' τα πρώτα μου σχόλια που έλεγα πόσο μπερδεμένη είμαι; Ουσιαστικά, αν το καλοδεί κανείς, δεν πρόκειται για μπέρδεμα αλλά για κούραση. Ένα μερος του κόσμου μπορεί να μου δείξει κανείς, που να μην έχουν προδωθεί οι αγώνες του κόσμου, να πάω εκεί να ξεκουραστώ; Ένα μόνο, αρκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εμείς στο Ωδείο Αθηνών, ήμασταν καμιά 80αριά διδακτικό προσωπικό και 21 το διοικητικό και από την εποχή που "άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" τότε δηλαδή που αποφάσισε ο "Μανολιός" να σπάσει τις συμβάσεις μας, το διδακτικό προσωπικό έφτασε τους 57!!!!
    Από απολύσεις!!!!
    Και μας χρωστούν και 10 μήνες μισθούς.
    Όλη τη φετινή χρονιά δουλέψαμε, διδάξαμε, στήσαμε συναυλίες με τα παιδιά αμισθί!
    κι ο "Μανολιός" έλεγε σε δικαστήριο απολυμένου δια στόματος της κυρίας γραμματέως του, οτι αν είχε λεφτά για αποζημιώσεις θα μας έδιωχνε όλους
    και τώρα έρχεται ο σοσιαλιστής Λοβέρδος και του λύνει τα χέρια... να μας απολύσει όλους!
    δεν θέλω να του χαριστώ, αγωνίζομαι μετά μανίας! αλλά καμιά φορά σκέφτομαι πως αυτό το ωδείο που είμαι εκεί μέσα από 7 χρονών σαν μαθήτρια, σαν δασκάλα, σαν μάνα γίνεται μπακάλικο και με πληγώνει
    πώς είναι δυνατόν, έλεγα, η πολιτεία να μην ελέγχει
    και τώρα αυτή η απουσία ελέγχου γίνεται νόμος
    "σκοτώστε τα άλογα όταν γεράσουν"
    έτσι λέγεται αυτός ο νόμος
    μα όσο μπορώ θα αγωνίζομαι για να περπατάω με ψηλά το κεφάλι
    καλό βράδυ
    χαίρομαι που σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή