Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...
Μετατρέπουν λαϊκές οικογένειες σε ομήρους των τραπεζών Το ΚΚΕ καταψηφίζει το σχέδιο της κυβέρνησης, καλώντας τους εργαζόμενους, μέσα από τα Συνδικάτα τους, τις Λαϊκές Επιτροπές, να μην επιτρέψουν κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας Κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει απροστάτευτο στα νύχια των τραπεζών και της εφορίας
Το κυβερνητικό σχέδιο «προστασίας» από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας είναι ωμός εκβιασμός εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών που μετατρέπονται σε ομήρους των τραπεζών. Στόχος, η χρηματοδότηση του τραπεζικού κεφαλαίου, μέσα από την υποχρέωση όλων να καταβάλλουν δόσεις στις τράπεζες και, ταυτόχρονα, η συγκέντρωση της γης στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της αβεβαιότητας για ένα χρόνο αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, συντηρώντας τα αδιέξοδα και την αγωνία όσων δεν μπορούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια. Οι εργαζόμενοι να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών για τη λαϊκή κατοικία, τη διαγραφή χρεών από τόκους, τη δραστική περικοπή των δανείων.
Η λαϊκή στέγη είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια, ούτε εμπόρευμα, όπως συμβαίνει στο πλαίσιο του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Αλλα κουραγιο...

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Γιορτινές μέρες! Ευκαιρία για ευχές!
    Να πω χρόνια πολλά;
    Μα αξία θα έχουν να είναι χρόνια καλά.
    Ευχές λοιπόν, κουράγιο και δύναμη για τους αγώνες που ΕΜΕΙΣ πρέπει να συμβάλλουμε να έρθουν και να είναι αποτελεσματικοί.
    Καλά να περάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. blackbedlam καλησπερα, αν και στην πολη αργησα να δω το μυνημα σου, σ,ευχαριστω για τις ευχες και σιγουρα ναι, αξια θα εχουν να ειναι χρονια καλα. Ελπιζω και εσεις να περασατε καλα. Χρονια καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή ΝΕΑ χρονιά.
    Με δύναμη κι αλληλεγγύη για την εκδίκηση των ονείρων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή