Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΑΝΤΑ...

Απορίες Παπαδημούλη και «Αυγής»...
Αναρωτιέται ο Παπαδημούλης, μέσω τιτιβισμάτων, γιατί το ΚΚΕ πηγαίνει στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι το ίδιο έκανε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος προφανής... Να εμφανίσει το ΚΚΕ ότι είχε και έχει επιλέξει να κάνει κριτική κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα κυβερνητικά κόμματα. Αλλωστε, στο ίδιο πνεύμα ήταν και αντίστοιχο χτεσινό σχόλιο της «Αυγής».
Βεβαίως, ο Παπαδημούλης και η «Αυγή» ξέρουν πολύ καλά το λόγο που το ΚΚΕ δεν στέλνει εκπρόσωπο στα συνέδρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οχι τώρα, αλλά εδώ και 20 χρόνια. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είναι κόμμα οπορτουνιστικό, αλλά και γιατί η πλειοψηφία των στελεχών του έφυγε από το ΚΚΕ, αφού πρώτα πάλεψε λυσσαλέα να το διαλύσει, προδίδοντας τις αξίες και την υπόθεση του σοσιαλισμού και συνθηκολογώντας με το καπιταλιστικό σύστημα.
... και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι επίσης γνωστό ότι το ΚΚΕ συνηθίζει να πηγαίνει σε συνέδρια κομμάτων, όπως η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, με τα οποία έχει αντίπαλες στρατηγικές θέσεις και πολιτικές. Στα συνέδρια εκθέτει ξεκάθαρα αυτές τις διαφορές. Σήμερα, η ΔΗΜΑΡ αποτελεί ένα κλασικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, της κεντροαριστεράς - όπως αυτοπροσδιορίζεται - με το οποίο το ΚΚΕ έχει σαφή ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση.
Αλλο όμως αυτή η αντιπαράθεση, την οποία το ΚΚΕ την επιζητά για να φαίνονται οι διαφορές των κομμάτων, και άλλο η ύπουλη, τυχοδιωκτική και βρώμικη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΚΕ, που, ενώ γνωρίζει τις αγεφύρωτες διαφορές των δύο κομμάτων, εξακολουθεί να εμφανίζεται ως εν δυνάμει σύμμαχος του ΚΚΕ. Κι αυτό για να καταφέρουν ό,τι δεν κατάφεραν το 1991.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τα υπονοούμενα ότι το ΚΚΕ πάει μόνο στα κυβερνητικά κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζουν τους λόγους γι' αυτή τη στάση του ΚΚΕ. Οπως επίσης γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ την προηγούμενη βδομάδα πήγε και στο συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας (Κατσέλη). Μην αναρωτιούνται λοιπόν υποκριτικά, γιατί την απάντηση τη δίνουν καθημερινά οι ίδιοι, και με τη σημερινή τους στάση, όπου πρωτοστατούν με τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία εναντίον του ΚΚΕ.
Αλλα κουραγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου