Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...


Η αντιμνημονιακή ενσωμάτωση

«Κατά το ΚΚΕ, μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση το μόνο που θα έκανε θα ήταν να δώσει στο αστικό μπλοκ τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί.
Ενώ τώρα είναι απασχολημένοι με τη διακυβέρνηση και δεν μας ενοχλούν, ε;
Ευτυχώς που τα διευκρινίζουμε αυτά τα πράγματα, σύντροφοι, γιατί έχει λιώσει από την αγωνία ο Καρατζαφέρης, που έλεγε προχθές: "Είναι αυτοκτονία να πούμε στον λαό να πάει σε εκλογές.
Θα πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα.
Αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την αριστερά καταγεγραμμένη στο 40% αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς τους..."».

Δε μας εκπλήσσει που η χτεσινή «Αυγή» (δικό της είναι το σχόλιο) επιλέγει να απαντήσει στο ΚΚΕ με την άποψη του ΛΑ.Ο.Σ.

Αλλωστε, ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιος και τόσος, που μπορεί και να χρησιμοποιεί επιχειρήματα ενός αντικομμουνιστικού χώρου για να απαντήσει στο ΚΚΕ.

Και αυτό για να μην απαντήσει επί της ουσίας στο γεγονός ότι η πρότασή του για αντιμνημονιακό μέτωπο και αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν είναι τίποτα διαφορετικό από έναν ακόμη μοχλό χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των εργαζομένων στο σύστημα.

Είναι γεγονός ότι οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες που συγγενεύουν μαζί τους, ή που είναι εν δυνάμει συνεργαζόμενες στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, έχουν ενιαία ιδεολογική αφετηρία, αλλά πανσπερμία πολιτικών απόψεων.

Ο ΣΥΝ, π.χ., μιλά για σωτηρία του ευρώ και της Ευρωζώνης, το αριστερό ρεύμα μιλά για δραχμή, άλλοι κάνουν λόγο για αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο, άλλοι για αντικαπιταλιστικό, άλλες φορές λένε για συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων, κ.λπ.

Αντε και γίνεται αυτή η συνεργασία.

Μετά τις εκλογές, τι θα γίνει;

Κάθε μια απ' αυτές τις δυνάμεις θα συνεχίζει να προβάλλει την άποψή της και η συνεργασία θα αποσυντεθεί.

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο λαός σε ένα τέτοιο εγχείρημα;

Να, γιατί λέμε ότι είναι καιροσκοπισμός και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφερέγγυοι.

Λένε, επίσης, ότι μπορεί, αφού το άθροισμα των ποσοστών της «αριστεράς» φτάνει στο 40%, να κάνουν «αριστερή» κυβέρνηση και με το μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου.

Ας πούμε ότι την κάνουν.

Τι ζήτημα πρέπει να βάλει την επόμενη μέρα;

Αυξήσεις των μισθών, συντάξεων, τέρμα οι απολύσεις, τέρμα τα χαράτσια, φοροαπαλλαγές στο λαό, φορολογία στο κεφάλαιο κ.λπ.

Ποιος καπιταλιστής θα το κάνει;

Και ποιος είναι εκείνος που θα επιβάλει στον καπιταλιστή να το κάνει;

Ο νόμος που θα ψηφίσει η Βουλή, και, μάλιστα, σε συνθήκες κρίσης και έντασης της ανταγωνιστικότητας;

Αυτό είναι ουτοπία.

Να έχει ο καπιταλιστής, δηλαδή, την οικονομία και το κράτος στα χέρια του και μια Βουλή να του επιβάλει να απεμπολήσει τα συμφέροντά του, για να μοιράσει κέρδη στους εργαζόμενους.

Είναι κοροϊδία.

Πώς θα επιβάλουν στα μονοπώλια να γίνουν επενδύσεις, πώς θα γίνουν, σε ποιους τομείς, έτσι που να είναι σε όφελος του λαού;

Για παράδειγμα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο και στο Ιόνιο το έχουν αναθέσει σε αμερικάνικους και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Τι θα κάνουν μ' αυτά;

Θα τα αφήσουν στα μονοπώλια;

Και τι θα κάνουν με τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας όπως ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, υποδομές όπως λιμάνια και αεροδρόμια που έχουν ιδιωτικοποιηθεί;

Θα τα πάρουν πίσω και πώς;

Με μια απόφαση της Βουλής θα τους τα δώσουν τα μονοπώλια;

Λένε θα μειώσουν τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Αν το ΝΑΤΟ δεν τους αφήσει;

Να, λοιπόν, γιατί αυτή η πολιτική είναι κοροϊδία και ωθεί στην ενσωμάτωση το λαό.

Λένε επίσης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο και θα διαπραγματευτούμε καλύτερα το χρέος, δεν θα το πληρώσουμε όλο.

Μα, τώρα το «κουρεύουν» 50%.

Αλλά γιατί μια αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα το χρέος με την ΕΕ;

Στο πλαίσιο της ΕΕ θα εξασφαλίσουν, λένε, την ισοτιμία των κρατών - μελών, αλλάζοντας τους θεσμούς, επαναφέροντας τη δημοκρατία, αλλά η εξουσία θα ανήκει στα μονοπώλια, ενώ η ανισομετρία, δηλαδή οι ανισότητες στις καπιταλιστικές οικονομίες υπάρχουν και διευρύνονται.

Πώς θα το κάνουν;

Να, γιατί τέτοιου είδους προοπτικές είναι ουτοπικές, είναι απραγματοποίητες, ή, κι αν ακόμα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αυτό που θα έκαναν θα ήταν να σταθεροποιήσουν τον καπιταλισμό, τίποτε άλλο.

Σε όλα, λοιπόν, τα παραπάνω δεν απαντάνε.

Γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση που έκανε φιλολαϊκή πολιτική, με την ιδιοκτησία της οικονομίας στα μονοπώλια και τη χώρα μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχει «αριστερή» κυβέρνηση που αναδείχθηκε μέσα από εκλογές και συγκρούστηκε με τα μονοπώλια.

Βεβαίως, για την εργατική τάξη στόχος δεν πρέπει να είναι άλλη πολιτική εντός του καπιταλισμού.

Σ' αυτές τις συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης οικονομικής κρίσης και οξύτατων ανταγωνισμών, αδυναμίας του αστικού πολιτικού συστήματος να την αντιμετωπίσει, το εργατικό κίνημα πρέπει να αξιοποιεί όλες αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο ισοπεδωτικές για την εργατική τάξη, ακριβώς για να βάλει τη σφραγίδα του στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και όχι για τη σωτηρία του, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλα κουραγιο...



υσ ''αριστεροι'' η αριστεροι?

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Δημήτρη,
    Επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο το 1989, αφού είχαν προηγηθεί οι επώδυνες διασπάσεις, και ζήσαμε τα αποτελέσματα λίγους μήνες μετά. Το θέμα όμως δεν είναι τόσο αν θα γίνει τελικά μια νέα συμφωνία, αλλά με ποιές εναλλακτικές προτάσεις θα αντιπαρατεθεί το ΚΚΕ σε όλα αυτά που αναφέρεις και που είναι πολύ λογικό ότι δεν είναι σε θέση να φέρει σε πέρας ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάει ο κόσμος, πως θα το πετύχετε εσείς; Τι μέσα διαθέτετε, με ποιους τρόπους θα συγκρουστείτε με τα θηρία όταν η Ελλάδα είναι κυκλωμένη από καπιταλιστικά μαντρόσκυλα; Θέλουν απλές, αλλά και ουσιαστικές απαντήσεις, 1,2,3…… Μας λένε, έχετε δίκιο, σας ψηφίζουμε και αύριο είσαστε πρώτη δύναμη, είσαστε κυβέρνηση, πείτε μας τα σχέδια σας, γιατί όπως γνωρίζεις η πλειοψηφία του λαού δε μαθαίνει από τα ΜΜΕ τις πλήρεις θέσεις του ΚΚΕ, όχι για το πλάνο πάλης κατά του καπιταλισμού, αλλά το πλάνο κομμουνιστικής διακυβέρνησης του τόπου. Βλέπουν στα ΜΜΕ ότι ο κόσμος στη Βόρεια Κορέα κλαίει για τον αποθανόντα ηγέτη του, και ελέω κόμματος αναλαμβάνει ο υιός του. Ένας φυλακισμένος λαός, τρομοκρατημένος και απαξιωμένος με την ταμπέλα όμως των κομμουνιστών. Και εμείς, εγώ ως ιδεολόγος κομμουνιστής, ως ψηφοφόρος του ΚΚΕ, αισθάνομαι ντροπή, και καταδικάζω με όποιον τρόπο μπορώ την ιδεολογική εκμετάλλευση, αλλά και τον ευτελισμό αυτού του λαού. Ελπίζω αγαπητέ Δημήτρη να με καταλαβαίνεις πως σκέπτομαι, τι με βασανίζει, τι με λυπεί με όλη αυτήν την κατάσταση. Το ΚΚΕ πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να δώσει καθαρές και κατανοητές απαντήσεις στο λαό, ώστε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, κάτι που εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.
    Ζητώ συγνώμη για τη μακρηγορία.
    Σου εύχομαι καλές γιορτές και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Scorpion49 καλημερα, το προγραμμα του Κ.Κ.Ε ειναι πολυ εκλαικευμενο, οπως παντα ολες οι θεσεις του κομματος, οπως το λες παραστατικα ειναι 1,2,3, π.χ, κρατικοποιεις τις τραπεζες και δινεις κατευθυνση στην αναπτυξη του τοπου, χρησιμοποιεις την τεχνογνωσια του ανθρωπινου δυναμικου σου σε ολες τις επιστημες και τις τεχνες, αναπτυσεις στρατηγικους συμμαχους και οι οποιες συναλλαγες σου, ειναι στην βαση του κοινου κερδους, κερδους που το επενδυεις, στην υγεια, την παιδεια, την επιστημη, τις υποδομες σου σαν χωρα, μπορουμε να γραφουμε μεχρι το 2013 το τι μπορει να γινει με αλλαγη πολιτικης, αρκει να πιστεψει ο κοσμος, στις δυνατοτητες του και να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ.

    Ειναι αδυνατο για ενα ιστολογιο, να εχει μονιμα σε αναπτυξη το προγραμμα διακυβερνησης της χωρας.

    Υπαρχει αλλωστε σε ιστοσελιδες που εχει φτιαξει το Κ.Κ.Ε.

    Τωρα το φαινομενο της οικογενειοκρατιας στην Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ, οπως θα διαβασες στην ανακοινωση του Κ.Κ.Ε την καταδικαζει, χωρις περιστροφες και σιγουρα εχει τοποθετηθει και σε αλλα επιμερους ζητηματα, ΑΛΛΑ, οταν εισαι ζωσμενος, οπως η Λ.Δ της ΚΟΡΕΑΣ, απο εχθρους==ν. κορεα, ιαπωνια και ''φιλους''==ΚΙΝΑ==, οταν με το ετσι θελω ο παγκοσμιος νταβατζης===ΕΠΑ===και οι υποτελεις του ανα τον κοσμο===τραπεζικο συστημα===σου δεσμευουν τις καταθεσεις σου, οταν σου εχει παει κατα δ..... η παραγωγη και εχεις και εμπαργκο===αλα ΚΟΥΒΑ===, ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ''ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ'', συμπεριφορες οπως της οικογενειοκρατιας, αν και απ'οτι διαβασα, ο γυιος του θα ειναι ο προεδρος, αλλα θα ειναι η διακυβερνηση της χωρας, απο συμβουλιο, πολιτικοστρατιωτικο, θα δειξει.

    Σιγουρα δεν ειναι τοποθετηση με λεπτομερεια, αλλα καποια στιγμη ο λαος μας, θα πρεπει να ''διαβασει'', χωρις φανατισμους και αγκυλωσεις, αλλα με την καρδια και τον νου ανοικτο, το προγραμμα του Κ.Κ.Ε, ενα προγραμμα, που ''κουβαλαει'' μεσα του την αταλαντευτη πιστη τοσων χρονων, στα δικαια του ΛΑΟΥ.

    Το Κ.Κ.Ε τοσα χρονια, οση και η υπαρξη του, ειναι στο πλευρο του ΛΑΟΥ, ουτε υποσχεσεις και θα, ουτε λαικισμους===το αληστου μνημης, τσοβολα δωστα ολα===οτι εχει πει στον ΛΑΟ, ειναι υπογεγραμενο, με εξοριες, βασανιστηρια, διωξεις, εκτελεσεις, με τετοια μαγια, συνεχιζει.

    Ουτε εσυ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ουτε οποιος θελει να σχολιασει να ζητα συγνωμη, γραφουμε ολοι οπως και οσο θελουμε.

    Σου ευχομαι να περασεις τις γιορτες, με αγαπη και χαρα, καλη μας δυναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Δημήτρη σ' ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση σου. Η μαύρη προπαγάνδα πάντα έκανε και θα κάνει τη δουλειά της. Να σημειώσω μόνο το παράδοξο της συμπεριφοράς του κορεάτη ηγέτη, ό,τι ως πρώτος μεταξύ ίσων θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα, και όταν υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης του λαού, θα έπρεπε να υποφέρει και αυτός μαζί με το λαό του. Αποστολή του ΚΚΕ είναι να δώσει την αίσθηση στο λαό ότι θα είναι μεν αυστηρό, αλλά και υπέρμαχο των δημοκρατικών ελευθεριών, γιατί πολλοί νομίζουν ότι οι κομμουνιστές θα βγάλουν τα απωθημένα τους λόγω των διωγμών που έχουν υποστεί όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, καταλαβαίνεις «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».
    Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους όσους αγωνίζονται για την ανάταξη της παγκόσμιας εργατικής τάξης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή