Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011












ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Δεδομένη η σύμφυση πολυεθνικών και αστικών κομμάτων

Δικαστήριο του Μονάχου επέβαλε πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία Ferrostaal, για δωροδοκία σε Ελλάδα και Πορτογαλία

To γεγονός της σύμφυσης, σε διεθνές επίπεδο, ανάμεσα στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό, επιβεβαιώνει η υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal AG, στην οποία, δικαστήριο του Μονάχου, επέβαλε χτες πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ, για δωροδοκία σε Ελλάδα και Πορτογαλία από δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της.

Η εταιρεία έχει εμπλακεί στη σκανδαλώδη υπόθεση της παραγγελίας από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των υποβρυχίων Τ-214 και της ανακατασκευής των παλαιότερων Τ-209.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, του τρόπου με τον οποίο το αστικό σύστημα «τακτοποιεί» τις υποθέσεις του, είναι το γεγονός ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού της εταιρείας με τις εισαγγελικές αρχές και το δικαστήριο του Μονάχου, καθώς η Ferrostaal από την έναρξη της δίκης στις 15 Δεκέμβρη, είχε κάνει γνωστό ότι ήταν έτοιμη να πληρώσει για να κλείσει η υπόθεση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000 - 2007, δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες, ενώ ο γερμανικός όμιλος «HDW Ferrostaal» μπήκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2002.

Η εταιρεία αυτή είναι που επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την κατασκευή των περιβόητων 4 ελληνικών υποβρυχίων Τ-214.

Επί ημερών του Γ. Παπαντωνίου, στο υπουργείο Αμυνας υπογράφηκε η σύμβαση για τον εκσυχρονισμό τριών υποβρυχίων «Τ-209».

Για όλες αυτές τις παραγγελίες, το ελληνικό κράτος έχει μέχρι στιγμής πληρώσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ και έχει παραλάβει, μετά από 6 χρόνια καθυστερήσεις, μόνο το πρώτο, το δοκιμαστικό υποβρύχιο «Παπανικολής», με αξία μεταπώλησης κατά τους Γερμανούς κατασκευαστές, 300 εκατ. ευρώ.

Αλλα κουραγιο...



υσ υποβρυχιες ''διευκολυνσεις''

1 σχόλιο:

  1. Μην ακούς κανένανε γίγαντα Άκη.
    Όλοι θέλουν το κακό σου.

    ΥΓ. Ελλάς Ελλήνων σοσιαλιστάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή