Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...


Μόνιμος εφιάλτης για τις εργαζόμενες γυναίκες

Ολο και πιο μαζικές διαστάσεις αποκτά στο έδαφος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το φαινόμενο της ανεργίας.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν το Σεπτέμβρη, το ποσοστό της ανεργίας άγγιξε το 17,5% και όσον αφορά τις γυναίκες το 21%, με άλλα λόγια η ανεργία χτυπά 1 στις 5 γυναίκες.

Δραματική είναι η κατάσταση για τους νέους που αντιμετωπίζουν ποσοστά ανεργίας της τάξης του 46,4% και 24,5% στις ηλικίες 15 - 24 και 25 - 34 ετών αντίστοιχα.

Τα στοιχεία, βέβαια, αυτά, όπως και οι προβλέψεις για ακόμα πιο εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας το 2012, απέχουν από τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Η πείρα των εργαζόμενων γυναικών, των φτωχών αγροτισσών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, σχετικά με την αυξανόμενη ανεργία και τις συνέπειές της, θέτει στο επίκεντρο την ανάγκη για οργάνωση της πάλης των ανέργων, διεκδίκηση αιτημάτων για την άμεση ανακούφιση και την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η ΟΓΕ εντείνει τη δράση της για την οργάνωση των άνεργων γυναικών. Στέκεται δίπλα τους με έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη, διεκδικεί αιτήματα για την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Παράλληλα τονίζει ότι για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της υποαπασχόλησης, της ανεργίας και της φτώχειας χρειάζεται και η δική τους αποφασιστική συμβολή στους ταξικούς αγώνες, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Αλλα κουραγιο...






υσ ''ισοτητα''........................στην ανεργια.

2 σχόλια:

  1. Επόμενο είναι...είμαστε περισσότερες, η ανεργία χτυπά μεγαλύτερο ποσοστό δικό μας.

    Αγάντα, αγάντα, θα μου βγαίνει η ψυχή και συ θα συνεχίζεις να μου λες αγάντα!

    Φιλούρες Δημητράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 καλημερα, επειδη εισαστε περισοτερες πιστευεις οτι η ανεργια ειναι στα υψη για τις γυναικες και οχι οτι οι κοινωνιες ειναι ανδροκρατουμενες?

    ΑΓΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.

    Φιλουρες, εκ του φιλιου, η του φιλου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή