Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011











ΑΓΑΝΤΑ...


ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προωθεί ιδιωτικοποιήσεις καθυβρίζει εργαζόμενους

Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, κατάργηση δημοτικών παιδικών σταθμών, γυμναστηρίων, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του σε περιοδικό, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων που μεταφέρθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως λέει στη συνέντευξή του ο Γ. Μπουτάρης, «αποστολή του Δήμου είναι να ανοίγει πόρτες στην επιχειρηματικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι το Φλεβάρη του 2012 θα γίνει δημοπρασία ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής των σκουπιδιών στο Β' δημοτικό διαμέρισμα και προανήγγειλε την κατάργηση δημοτικών γυμναστηρίων και παιδικών σταθμών και κίνητρα για τη δημιουργία εταιρειών συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών.

Για να προετοιμάσει τους δημότες να δεχθούν τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί, επιτέθηκε με συκοφαντίες και αισχρά ψέματα στο ΠΑΜΕ και τα στελέχη του, σε όσους αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική του.

Απαξιώνοντας το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου είπε: «Κωλοβαράνε!».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θέλει να βάλει τους ηλικιωμένους να δραστηριοποιηθούν στη φύλαξη των πάρκων, στην παραγωγή και την πώληση προϊόντων στις λαϊκές αγορές, αντί να πάρει μέτρα που πραγματικά θα ανακουφίζουν και θα βοηθούν τους ηλικιωμένους, που ειδικά σήμερα, στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα επιβίωσης.

«Κηφήνες η τάξη των αστών»

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά με τόση ευκολία και απαξίωση για το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γιάννη Μπουτάρη, οι φίλοι σου οι βιομήχανοι, η τάξη σου είναι η πιο άχρηστη τάξη που έχει περάσει από την ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν κάνει τίποτε απολύτως. Είναι κηφήνες που ζουν από τον ιδρώτα και την εργασία άλλων, άρα τα περί κωλοβαρέματος στην τάξη σου, στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων του οποίου ήσουν στέλεχος, στην κυβέρνησή σου και στο κόμμα σου. Ο,τι απολαμβάνεις εσύ Γ. Μπουτάρη και οι όμοιοί σου, δεν το παράγεις εσύ, το παράγουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της τάξης σου».

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης), με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Για ακόμη μία φορά συκοφαντούνται με αισχρό τρόπο και ψέματα οι εργαζόμενοι του δήμου και ειδικά της καθαριότητας.
Κουβέντα, βέβαια, δεν κάνει για τις ευθύνες της διοίκησης για την κατάσταση στην καθαριότητα, όπου δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα και ανταλλακτικά, για τις απολύσεις προσωπικού, που άλλα δήλωνε και έταζε προσπαθώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους.
Είχαμε κάνει ξεκάθαρο στους εργαζόμενους ότι ως γνήσιος καπιταλιστής τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών φίλων του θα προασπίσει και όχι του εργαζόμενου λαού. Κάνουμε γνωστό στον ίδιο, στη διοίκησή του και τα «παπαγαλάκια» τους ότι οι συκοφαντίες και οι απειλές δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ.
Η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει η αντεργατική τους πολιτική».


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ

Προωθεί την απαγόρευση διαδηλώσεων

Δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ: «Το ταξικό λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο».

Το λαϊκό κίνημα στο γύψο επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι) υλοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο (ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ).

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης υποστηρίζοντας ότι με τις συνεχείς πορείες και τα επεισόδια που στήνουν συγκεκριμένες ομάδες μαζί με τις δυνάμεις καταστολής στο κέντρο, η περιοχή ερημώνεται, μαγαζιά κλείνουν, η κρίση επιτείνεται, επικρίνοντας την Αστυνομία γιατί δεν περιορίζει τους διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο (!), έφτασε στο προκείμενο: Την επόμενη ή μεθεπόμενη βδομάδα θα δημοσιοποιήσει το διαβόητο προσχέδιο νόμου για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο (το είχε παρουσιάσει παλαιότερα ως πρωτοβουλία του, συμφώνησε περιχαρής σ' αυτό ο πρ. πρωθυπουργός Παπανδρέου).

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΔΣ Ν. Κακλαμάνης έκρινε την κίνηση αυτή «κατ' αρχήν θετική».

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, απαντώντας τους, τόνισε ότι την πόλη ερημώνει η πολιτική που στηρίζει η δημοτική πλειοψηφία είτε στη μονοκομματική είτε στην τρικομματική κυβερνητική της έκφραση.

Οτι πέραν της βίας στην οποία επικεντρώνει και καταγγέλλει ο δήμαρχος και οι συν αυτώ, υπάρχει εκείνη της κυβερνητικής πολιτικής που συντρίβει τη ζωή του άνεργου, του μικροεπαγγελματία, του μισθωτού, του συνταξιούχου.

Οτι το κέντρο δεν ερημώνει από τις πορείες αλλά από τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, τη γενικευμένη ανασφάλεια στη ζωή του, την περιστολή των δικαιωμάτων.

«Κι όμως απέναντι σε όλα αυτά, τα οποία στην πράξη στηρίζετε, εσείς θέλετε να βάλετε το λαϊκό κίνημα στο γύψο.
Δεν θα τα καταφέρετε!
Οι σχεδιασμοί σας δεν θα περάσουν, ακριβώς επειδή εδώ υπάρχει και αγωνίζεται λαϊκό εργατικό κίνημα με στόχους, οργάνωση, προοπτική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα έθεσε ζήτημα της δράσης των κουκουλοφόρων σημειώνοντας ότι από τη δράση τους ωφελούνται ακριβώς όσοι θέλουν να καταστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.

Αλλα κουραγιο...



υσ ''δημοκρατες''

6 σχόλια:

  1. Πάνω από τις πόρτες που ανοίγουν οι Δήμοι στην επιχειρηματικότητα αιωρούνται οι καρμανιόλες για τους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά ας φάμε τις αποφάσεις και τα μέτρα της κ.Μέρκελ τώρα και καλά κουράγια σ'όλους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, η διαπλοκη και η νοοτροπια επιλοχια, ειναι συνηφασμενη με ολους αυτους τους ''ανεξαρτητους'', αλλα και ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ δημαρχους, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ''ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλησπερα, τις αποφασεις τις τρωμε απο τοτε που μας εβαλε ο ''εθναρχης'' στην ''απανεμη'' αγκαλια της Ε.Ε, η μερκελ, βαζει τις πινελιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Δημήτρη!

    ΚΑΜΙΝΗΣ:
    "ήρεμη δύναμη", "αποστάσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή", "ακομάτιστος", "ο κ. καθηγητής", "λάου προφάιλ" κα.

    ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:
    "ο αυτοδημιούργητος", "ανεξάρτητος", "ο ακτιβιστής", "ο σπάω τον καθωσπρεπισμό", "δεν φοράω κράνος στη μηχανή", "ο αντεξουσιαστής" κα.

    Παίζουν πρωταγωνιστές, στο ίδιο έργο: "δημοτικές αρχές α π έ ν α ν τ ι στους πολίτες", (που τσιμπάνε από τις ψευτοανεξαρτησίες και τις ψευτομαγκιές και) τους ψηφίζουν. Αν η εξουσία είναι ζήτημα μόνο "προφάιλ", πάω πάσο...
    Είναι όμως;

    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οικοδομε καλημερα, δυστυχως εχουν βαλει στην αντιπαραθεση προγραμματων, διαφημιστες, κομμωτες, ''λογιους'', φωτογραφους και πανω απ'ολα την σιγουρη υποταγη του υποψηφιου, στα κελευσματα, της εξουσιας που τον ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή