Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

Η «ΕΟΚ των λαών»... επανιδρύεται!

«Αλληλεγγύη», «δημοκρατία», «αλλαγή κατεύθυνσης» και κυρίως «επανίδρυση» της ΕΕ!

Ιδού ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός σύμφωνα με την «Αυγή» της περασμένης Κυριακής...

Το 1981 όταν η ελληνική πλουτοκρατία υλοποιούσε τη στρατηγική της επιλογή για είσοδο της Ελλάδας στην «Αγία Οικογένεια» των Βρυξελλών, εκείνοι μιλούσαν για την «ΕΟΚ των λαών» και την «Ευρώπη των εργαζομένων»...

Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές τότε - όπως πάντα... άλλωστε - δεν ήταν παρά «δογματικοί» και «κολλημένοι», που μιλούσαν για την «ΕΟΚ των μονοπωλίων».

Δεν μπορούσαν - το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές - να αντιληφθούν αυτά που αντιλαμβανόταν η... «ανανεωτική Αριστερά»: Οτι, δηλαδή, η ΕΟΚ των πολυεθνικών, η οικοδομημένη πάνω στο καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ανισομετρίας, αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός, το υπερεθνικό όργανο του κεφαλαίου και των συμφερόντων του, θα γινόταν - όπως έλεγε η... «ανανέωση» - ένα «κοινό σπίτι για τους εργαζόμενους»!

Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι το ΝΑΤΟ, από παγκόσμιος καουμπόης και γκάγκστερ, με λίγη... καλή διάθεση, θα γίνει «περιστέρι ειρήνης» και φυσιολατρικός όμιλος...

Δέκα χρόνια αργότερα, «έσκασε» η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Εκεί να δείτε τι έγινε!

Το κεφάλαιο της Ευρώπης οικοδομούσε, στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, το χάρτη των «ελευθεριών» του, δηλαδή το χάρτη της ισοπεδωτικής για τους λαούς ασυδοσίας του, αλλά εκείνοι, οι... «ανανεωτές», το είχαν κάνει σημαία τους!

Οσο για το ΚΚΕ, παρέμενε πάλι «δογματικό» και «κολλημένο»...

Σε βαθμό, μάλιστα, που η «ανανέωση» είχε εκνευριστεί!

Ψηφίζοντας υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, το 1992, ο τότε εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Λεωνίδας Κύρκος, επεξηγούσε στη Βουλή τη θετική ψήφο του κόμματός του επιτιθέμενος στο ΚΚΕ με τα παρακάτω λόγια:
«Επειδή όμως ακούστηκε και από την παλαιοημερολογίτικη πλευρά του αριστερού κινήματος, που είναι αμετακίνητα προσδεδεμένη στο χτες, μία πρόκληση προς τις ζωντανές δυνάμεις του Κοινοβουλίου και τις ζωντανές δυνάμεις της Αριστεράς, να τροποποιήσουν τη στάση τους και να συνταχθούν "κατά", θα ήθελα να πω ότι εγώ σαν αριστερός πολίτης θα ψηφίσω το Μάαστριχτ»...

Επί του ιδίου ζητήματος, τοποθετήθηκε χρόνια αργότερα ο κ. Τσίπρας - και συγκεκριμένα λίγο πριν αρχίσουν οι επίτροποι των Βρυξελλών τα «κουράγιο Ελληνες»...

Και ως «αριστερός πολίτης», που θα 'λεγε και ο Κύρκος, όταν ρωτήθηκε γιατί ψηφίσατε το Μάαστριχτ και τι λέτε σήμερα, ο κ. Τσίπρας απάντησε (7/1/2008):
«Το ζήτημα για εμάς τότε ήταν αν θα ήμασταν αρνητικοί ή αν θα ήμασταν "ανεκτικοί" στην ολοκλήρωση της Ευρώπης (...). Επιλέξαμε το δεύτερο δρόμο».

Βλέπετε;

Το κεφάλαιο δημιουργούσε τους όρους για την ολοκληρωτική του εφόρμηση εναντίον λαϊκών εισοδημάτων, δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αλλά η ...«ανανέωση» συνιστούσε «ανεκτικότητα» απέναντι στο θείο δώρο της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»!

Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι το ΔΝΤ από παγκόσμιος τοκογλύφος, όταν ...«ολοκληρωθεί», θα μετατραπεί σε ...φιλόπτωχο ταμείο.

Κάπως έτσι κύλησαν τα χρόνια, περάσαμε από τα πανηγύρια της δεκαετίας του '90 για την «κεντροαριστερή στροφή της ΕΕ» και μετά από τα «φιλολαϊκά» (υπέρ μονοπωλίων) ανδραγαθήματα των Ντ' Αλέμα, Σρέντερ, Ζοσπέν κ.ο.κ., φτάσαμε στο σήμερα.

Τι γίνεται, λοιπόν, σήμερα, που
η Ελλάδα της ΕΟΚ,
η Ελλάδα του Μάαστριχτ,
η Ελλάδα του ευρώ,
η Ελλάδα της (κατά τα 2/3 βρυξελλιώτικης) τρόικας,
η Ελλάδα, τελικά, της ΕΕ,
είναι η Ελλάδα της βαρβαρότητας, της φτώχειας, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης;

Α, απαντά η «ανανέωση»: Τώρα, λέει, χρειάζεται η... «επανίδρυση» της ΕΕ!!!

Για ποιας ΕΕ την «επανίδρυση» μιλούν;

Μα αυτής της ΕΕ που περιγράψαμε!

Και ποιοι ζητούν από το λαό να βάλει ακόμα βαθύτερα το κεφάλι του μέσα στο στόμα του λύκου, του ίδιου λύκου που τον κατατρώει πάνω από τριάντα χρόνια, και να ζήσει με τις νέες αυταπάτες ότι ο λύκος θα... «επανιδρυθεί»;

Μα, φυσικά, η «Αριστερά της ανανέωσης», η οποία στα διαλείμματα των θεωριών της περί «αλλαγής κατεύθυνσης» της ΕΕ, απευθύνει μύδρους κατά του ΚΚΕ
- που δίνει τη μάχη της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της λαϊκής εξουσίας, και της μονομερούς διαγραφής του χρέους -
και απευθύνει μύδρους επειδή «το ΚΚΕ αρνείται την ενότητα»,
δηλαδή αρνείται να υπηρετήσει τους δυνάστες του λαού, αρνείται να προδώσει τη στρατηγική της ανατροπής της καπιταλιστικής κόλασης και δεν εννοεί να παίξει το παιχνίδι της πλουτοκρατίας, παραδίδοντας το λαό βορά στον «αριστερό» δρόμο της «επανίδρυσης» των κρεματορίων της ΕΕ!

Αλλα κουραγιο...





υσ Συγκυβέρνηση
Δ-ε-ήμιων!

ριζοσπαστης Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011 νικος μπογιοπουλος

4 σχόλια:

  1. Eλα μωρε Δημητρη...Μη γινεσαι κακος...!!!
    Εστω και μεσω..Μπογιοπουλου...
    Ολος ο κοσμος το ηξερε, απο τοτε που ηταν...ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΟΣ....
    Απλα..Ειχε μια φιλεργατικη...Ποδαριλα...!!!
    Την οποια επιτηδες ειχαν..Πασαλειφτει, οι βιομηχανοι...Για να φανει..Οτι υπαρχει και λιγο..Αισθημα...!!!
    Και μερικοι, κυριως οι αναθεωρητες του..."ΕΣ"
    Το εχαψαν αμασητο....!!![δεν ξερω εαν εννοεις οτι...επιτηδες το εχαψαν..]
    Παντως...Τις αυταπατες των.."μεσογειακων προγραμματων αναπτυξης" του..Σχορεμενου..Του Καπτα Αντρεα...!!!..[μεχρι την...Γραμματεια του ΚΚΕ λεγανε τοτε οι παπαγαλοι, οτι του ειχαμε..προσφερει...Αλλα αυτος την...Αρνηθηκε...!!!]
    Τις αυταπατες λοιπον...Με τις...Κοινωνικοποιησεις των υπερχρεωμενων επιχειρησεων...[Μινιον, Πειραικη..Αιγαιον...ΚΛΠ]
    Τις διελυσε, ο πρωτος...Χουντολογιστακος της Γερμανιας...
    Ο Μεγας, Γκρεχεν-ραιχσφυρερ Σιμιτης...!!!
    Ο Οποιος πουλωντας..Ολα τα Ασημικα...!!!
    Εθεσε τις βασεις...Για την κατασταση,που ζουμε τωρα...!!!
    Θυμησου...Οτι τα μετρα του...Ακατανομαστου βρυκολακα...Που ηρθε μετα...!!!
    Βασισμενα στον αμερικανικο φιλελευθερισμο...Φανηκαν...Φιλολαικα, κατ αρχην...!!![Λαικος καπιταλισμος, με τα λαωφορεια στους οδηγους...Συναφεια...Και ΛΑΦΚΑ...]
    Απο τον Σιμητη και μετα...Που πουληθηκε ακομα και η...Παρακτια αλιεια...Η ναυπηγοεπισκευαστικη...Τα διυλιστηρια και οι τραπεζες...!!!
    Με εντολες και επιδοτηση Βρυξελλων...Καταστρεφονταν αλιευτικα...Και τα πατατοχωραφα στη Ναξο..Γινανε..Ενοικιαζομενα...!!!

    ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ...Ακομα και οι σκληροι αναθεωρητες...Που ηθελαν ΜΟΝΟ να μην υπαρχει η σοσιαλιστικη Διεθνης...
    Δυστυχως...
    Καταλαβαν το παιχνιδι...!!!
    "σχεδιασμενη καταστροφη της οικονομιας μιας περιφερειακης χωρας" λεγεται...
    Απο τον διεθνη καπιταλισμο...Που κατευθυνει τις χασουρες του...!!!

    Γι αυτο.."την κανανε" ολοι...Και αφησανε στην ηγεσια..Τον...Ομορφουλη...!!!

    Κι αυτα που λενε τωρα...!!!
    Ουτε οι γυναικες τους δεν τα πιστευουν...!!!

    Αξιολυπητοι...!!!
    Πρωην αριστεροι...Και νυν..Αρχ...οτριχες...Ενος ΠΑΣΟΚ...Που καταντησε..Τροφοδοτης ψηφων, της ΝΔ...
    Που με τη σειρα της καταντησε...Αυτοκινητακι...Του Καρατζαφερη...!!!

    Πονανε...Οι πρωην αριστεροι...Που πεταξανε τις κομματικες τους ταυτοτητες...Και τις περιγαμηνες..Στο βοθρο...!!!
    Πονανε, και μισουν...!!!

    Αλλα..Θεση γι αυτους, στο Κομμα...Δεν υπαρχει...

    Και δυστυχως, το ξερουν καλα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα, με αυτο το πονανε θελω να σκεφτω, ποσο μας εχουν πονεσει ολους εμας που καποια στιγμη, ''πιστεψαμε'', οτι μπορει να βρουνε το δρομο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, τοτε με τον ''συνασπισμο'', αλλα ο λυκος και αν εγερασε, χουγια δεν αλλαξε.

    Φραξιες, αναθεωριτισμος, πισωγυρισματα, στην υπηρεσια του ''ανθρωπινου κεφαλαιου'', της ''ευρωπης των εργαζομενων'' και λοιπων ονειροφαντασιωσεων, που πανε το κινημα, με αργο βημα, μπροστα.

    Βλεπεις που θελουν παλι ''συμμαχιες'', καταλαβαν οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα, με τις μεχρι τωρα πολιτικες τους τακτικες και ψαχνουν για αλλη μια φορα σωσιβιο.

    Πιστευω οτι πραγματι θεση-συμμαχου με τετοιους ειδους πολιτικες σκοπιμοτητες, δεν θα τους δοθουν.

    Και παντα ''μιλαμε'', για την ΓΝΩΣΤΗ ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΗΓΕΣΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ και των ηγετικων στελεχων των λοιπων ομαδων που τον απαρτιζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!
    Πάντα σταθεροί στο δρόμο του αποπροσανατολισμού του λαού. Μου θυμίζουν εκείνα τα μικρά ψάρια που πάντα κολυμπούν (αν το πρόσεξες) στο πλευρό του καρχαρία, τσιμπώντας και καθαρίζοντάς τον από τις ακαθαρσίες και τα παράσιτα. Και ο καρχαρίας το δέχεται με ευχαρίστηση, τη δουλειά του ΚΑΝΟΥΝ. Βάλε το πασόκ στη θέση του καρχαρία, και κούμπωσε η κολιγιά τους. Το σχόλιό σου στο Μαχαίρη, και ειδικά η πρώτη σου παράγραφος, είναι σα να την έγραψα εγώ.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oικοδομε καλημερα, δυστυχως εχουν εγκλωβισει κοσμο, με τα διαφορα που κατα καιρο εχουν πει για το Κ.Κ.Ε, η διασπαση αγαπημενο τους ''χομπυ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή