Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011



ΑΓΑΝΤΑ...

Καμιά υποταγή

Χτες, μέρα που έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες πήραν νέο δώρο 30 δισ., έγινε, επίσης, γνωστό πως η πείνα δεν εμφανίζεται μόνο στα παιδάκια του δημοτικού, αλλά και στα πανεπιστήμια.

Το γεγονός που καταγράφηκε σε σχολή με κυριαρχία της ΔΑΠ, στη Λαμία, ας προβληματίσει ειδικά τους ψηφοφόρους της ΝΔ, που βλέπουν το κόμμα τους να εγκρίνει τη θανάτωση ενός λαού για να σωθούν τα μονοπώλια.

Χτες, την ώρα που η αστική τάξη κανόνιζε τις λεπτομέρειες για το ποιοι θα είναι αυτοί (κυβέρνηση) που θα εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση, δηλαδή το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων, στα σπίτια πήγαιναν μαζικά τα χαρτιά με το χαράτσι που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το γεγονός ότι βγαίνουν στα κανάλια διαμαρτυρόμενοι και εκείνοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και που η κυβέρνηση θεωρεί ότι τους έχει στο τσεπάκι της, ας προβληματίσει τους ίδιους, καθώς έχουν άλλη επιλογή, τη συστράτευση με το ταξικό κίνημα.

Χτες, την ώρα που η αστική τάξη μάζευε υπογραφές προθύμων και εκβίαζε το λαό με πτώχευση, γινόταν παράλληλα γνωστό πως τρέχουν πια οι ημερομηνίες για την καταβολή όλων των νέων αντιλαϊκών φόρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα έχουν ήδη πτωχεύσει σημαίνει πως ο εκβιασμός πρέπει να επιστραφεί.

Την ώρα που η αστική τάξη λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, να γίνει ακόμα πιο καθαρό ότι η εργατική τάξη δεν υπογράφει την καταδίκη της.

Οι δυο κόσμοι είναι σε σύγκρουση σήμερα.

Οσο κι αν η αστική τάξη μιλάει για το μέλλον της πατρίδας δείχνοντας το σεντούκι της, για την εργατική τάξη η ζωή είναι εδώ και τώρα.

Τώρα πρέπει να οργανώσει την άμυνά της, τώρα την αντεπίθεσή της, τώρα να γκρεμίσει αναχώματα για να γίνει ορμητικό ποτάμι η οργή της, να σαρώσει ό,τι της στερεί κάθε αύριο.

Η αστική τάξη λειτουργεί ως ενιαία τάξη, έχει και τους μεταξύ της ανταγωνισμούς.

Συνασπίζεται, όμως, απέναντι στο λαό για να τον τσακίσει.

Ερμηνεύοντας έτσι τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, για το λαό πρέπει να είναι παγερά αδιάφορο το αν η αστική τάξη βρήκε η δεν βρήκε την κυβέρνησή της χτες, θα το κάνει σήμερα η αύριο.

Το θέμα είναι να βαθύνουν τα ρήγματα στην εξουσία της.

Μπροστά είναι τα κρίσιμα.

Πριν απ' όλα, το γεγονός ότι καθώς θα βαθαίνουν τα αδιέξοδα στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης θα απαιτείται πιο ισχυρή εξουσία για να καταστείλει τις αντιδράσεις.

Το λέει καθαρά το άρθρο στα «ΝΕΑ».

Η μεγάλη συνεισφορά των Παπανδρέου - Σαμαρά στην υπόθεση της αστικής τάξης, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, είναι η άμβλυνση ως και καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων, έτσι που να εξασφαλίζει μακροημέρευση στο σύστημα.

Στην πρεμούρα τους να αντιμετωπίσουν το λαϊκό παράγοντα, οι αστοί αρθρογράφοι ομολογούν ότι ο αγωνιζόμενος λαός ορθώνει ήδη σοβαρά εμπόδια στην πολιτική του κεφαλαίου.

Το ακόμα πιο καλό είναι πως στενεύουν τα όρια.

Καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, κάθε εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων αποδεικνύεται βραχύβια.

Την ώρα που η αστική τάξη ρίχνει και τις εφεδρείες της στη μάχη, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν στείλει ακόμα στο μέτωπο τον κύριο όγκο των μάχιμων δυνάμεών τους.

Οσο πιο γρήγορα γίνει αυτό συνείδηση στην εργατική τάξη, ώστε να οδηγήσει σε αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων που μάχονται στη πρώτη γραμμή, τόσο λιγότερα τα θύματα ανάμεσα στους εργάτες.


Ενάντια στο «μαχαίρι» σε αναπηρικές συντάξεις
«Κραυγή» αγωνίας και οργής εκφράστηκε χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για την αδίστακτη πολιτική, που κόβει τα πάντα από τους ανάπηρους, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια και δίνει απλόχερα τον κόπο τους στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αλλα κουραγιο...




υσ Κόβουν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα
Οδηγούν στο θάνατο ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, αφού μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας για αυτή την κατηγορία από 67% που είναι σήμερα σε 50%! Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να πάρουν επιδόματα και να κάνουν μεταγγίσεις
«Δεν τους νοιάζει τι περνάμε εμείς και τα παιδιά μας. Φορτώνουν όλα τα βάρη των ατόμων με αναπηρία στην οικογένεια».

10 σχόλια:

  1. Αγάντα και ο λαός θα βρεί τη λύση,το ελπίζω και το εύχομαι.Καλό βράδυ κι ευχαριστώ για την φιλοξενία σας εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NOSTOS καλησπερα, χαρα μου που με επισκεφθηκες, θα τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Δημήτρη, έχουν αναλάβει το ρόλο του Δήμιου, εκτελούν το λαό μέσω των ευρωπαϊκών ντιρεκτίβων, τον έχουν βάλει στην κλίνη του Προκρούστη και του πετσοκόβουν όχι μόνο ότι του περισσεύει, αλλά ακόμη και το υστέρημα του.
    Με την πρώτη σοβαρή κρίση γίνεται αισθητή η αναλγησία του καπιταλιστικού συστήματος, και όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι έρχονται τα χειρότερα πλανάται πλάνην οικτράν.
    Εδώ και τέσσερεις ημέρες οι παλιάτσοι του πολιτικού μας συστήματος κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι κάνουν τη λεγόμενη υπέρβαση για το σχηματισμό κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας». Τους παρακολουθούμε, και δεν έχουμε παρά να τους πούμε, ΝΤΡΟΠΗ, θα μας βρείτε απέναντί σας.
    Σου εύχομαι καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι τι θα γινει Δημητρη, φιλε...Με αυτους που απλα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρωσουν τα χαρατσια;;; Θα μεινουν χωρις ρευμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ κι ένα μήνα στο φούρνο
    της γειτονιάς μου,δίπλα στο
    ταμείο υπάρχει ένα κουτί,
    για έρανο μεταξύ των πελατών
    να βάζουν ότι μπορούν να
    πληρώσει μια Μητέρα το λογαριασμό
    της ΔΕΗ.Μπρ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Scorpion49 καλημερα, δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα μεταξυ τους, φουρκισαν μεχρι και το δεκανικι τους τον καρατζαφυρερ, ας τα βλεπουμε, με ποιους εχουμε να κανουμε και οταν ερθει η ωρα της ψηφου, ας τους ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ, αυτο τρεμουν, την πολιτικη τους απαξια.
    Καλο ξημερωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαστορα καλημερα, οσοι δεν εχουν να πληρωσουν---οτι δεν πρεπει να πληρωσει κανενας μας, ειναι σιγουρο---μολις παει το συνεργειο να τους κοψει το ρευμα, ενα τηλεφωνο στο ΠΑΜΕ και η ''ταξη'' θα αποκατασταθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Frezia καλημερα, ευτυχως εχετε ακομα ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    Ομως για να λυθουν τα προβληματα που μας τσακιζουν τις ζωες μας, η λυση ειναι μια, αλλαγη πολιτικης, αυτοι που κυβερνουν την χωρα τοσα χρονια, ηρθες η ωρα και δειχνουν το πραγματικο τους προσωπο, αναλγητοι, ιντρικαδοροι, διαπλεκομενοι, υποτακτικοι στο ντοπιο και ξενο κεφαλαιο.
    Για ν'ανασανουμε, μια λυση, εκλογες και να τους κλεισουμε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας και το κλειδι, πεταμα στην θαλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όντως η άρχουσα τάξη, παρά τις ενδοαστικές αντιθέσεις της, συμπαρατάσσεται και επιτίθεται με τον πιο βάρβαρο και χυδαίο τρόπο στο φτωχό λαό. Οι δήθεν... "κοινωνικές ευαισθησίες" του συστήματος της εκμετάλλευσης, για τις οποίες μας είχαν πρήξει τα αμελέτητα, οι φαιδροί λάτρεις του... "καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο" καταρρέουν κάτω από το παράδειγμα που ανέφερες με τους ανάπηρους.
    Το ζητούμενο είναι πως συσπειρώνεται και ανταπαντά ο λαός. Πως θα δυναμώσουν πραγματικά οι εστίες αντίστασης μέσα από την ενεργοποίηση του ίδιου του κόσμου. Εγώ θεωρώ ότι το πρώτο βήμα είναι η κοινή δράση των εργαζομένων για να αποκρουστούν τα βάρβαρα μέτρα. Χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, με ταξικό τσαμπουκά και μαχητικότητα τέτοια που απαιτούν οι συνθήκες της επίθεσης που δεχόμαστε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μάθει ο κόσμος: κατ' αρχάς να μάχεται, κατά δεύτερο λόγο να κατακτά κάποιες νίκες που θα ενισχύσουν την πίστη στις δυνάμεις του και τρίτον θα διαμορφώνουν ώριμες συνειδήσεις στην κατεύθυνση της ανατροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, οπως τα γραφεις ειναι, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή