Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011
















ΑΓΑΝΤΑ...


Ο σχηματισμός της αθλιότητας

1. Κανείς μέσα σ' αυτόν τον αλληλοσπαραγμό που παίρνει διαστάσεις καθολικής υστερίας δεν πρέπει να πιστέψει πως μόνος του μπορεί να σώσει την ψυχή του ή να συνεχίσει τη ζωή του σα να μη συμβαίνει τίποτα.

2. Ο εκφυλισμός της Ευρώπης είναι αναπόφευκτος.
Χάρη σ' αυτόν γεννιέται η στρατηγική που θα μας βοηθήσει ν' αντιπαρατεθούμε με όλους τους θεσμούς και τα σύμβολα της παποσύνης και των τραπεζιτών.

3. Η Ευρώπη θέτει ωμά τη λύση της τοκογλυφίας με τους γνωστούς προτεσταντικούς τρόπους: Να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να δεχτούμε αγόγγυστα την καταδίκη μας.

4. Το ανθρωπάκι που αποφάσισε να μας μεταφράσει στους Ευρωπαίους πορεύεται ζαλισμένο και μόνο του, αποδεικνύοντας ότι ουδείς μάσησε για την «ανιδιοτελή πράξη» του ν' αναλάβει την πρωθυπουργία.
Μας κουβαλάει σαν «αγέλη» στο κέντρο μιας τρέλας δίχως προηγούμενο. Ο περίγελος είναι η μοίρα του Λουκά Παπαδήμου.

5. Πραγματική αθλιότητα και διανοητική υποβάθμιση είναι η παρουσία των πιθήκων της Ακροδεξιάς στη ζωή μας.
Η αυξανόμενη ηλιθιότητα στους κόλπους της εξελίσσεται σε βαριά ασθένεια, που εύχομαι να μην είναι μεταδοτική.

6. Αρκεί να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και να δεις πως το βασίλειο της πείνας έχει εγκατασταθεί εκεί πια για καλά.
Ο Αντονέν Αρτό είχε δίκιο: «Μου φαίνεται πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο να υπερασπίζεσαι έναν πολιτισμό που δεν εμπόδισε ποτέ κανέναν να πεινάσει όσο να αποσπάσεις από αυτό που ονομάζεται πολιτισμός ιδέες των οποίων η καταλυτική δύναμη είναι ταυτόσημη της πείνας».

7. Χτύπησε πάλι ο φτηνός Ψαριανός: Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και προσπάθησε να ξεπλύνει ιδεολογικά τον Βορίδη.
Ακολουθώντας τη ροπή που έχει τελειοποιήσει χρόνια τώρα από τη θητεία του στο ραδιόφωνο στο να κολακεύει την κοινή γνώμη, χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή του, να μαζέψει δηλαδή και πάλι τις απαραίτητες ψήφους στις επικείμενες εκλογές.
Πρόκειται για ένα ακόμη απολειφάδι του Κύρκου, που κατασκήνωσε μέσα στο κοινοβούλιο, που πουλάει τρέλα.

8. Νοέμβριο του 1998 μας άφησε, για να συνεχίσει μόνος του ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός.
Πρόλαβε όμως και άφησε τη διαθήκη του, την οποία θεωρώ ως τη μόνη απάντηση στην κυρίαρχη αθλιότητα: «(...)
Η διαθήκη μου για σένα και για σε χρόνια καταχωνιάστηκε στα χρονοντούλαπα από γραφιάδες πονηρούς συμβολαιογράφους.
Τώρα καταλαβαίνω πια τι έχασα, ποιος είναι αυτός που πνίγει.
Κι εσύ λοιπόν στέκεσαι βουβός με τόσες παραιτήσεις από φωνή, από τροφή, από άλογο, από σπίτι, στέκεις απαίσια βουβός σαν πεθαμένος.
Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν».

Αλλα κουραγιο...



υσ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! (Μ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ)

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Σ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΥ ΦΛΥΑΡΟΥΝΕ

ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΟΙ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙ

Σ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

ΣΤΙΣ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΦΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΛΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ

ΣΤΑ ΘΟΥΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ

ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ,ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΩ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


υσ2 Το ΚΚΕ είχε προβλέψει

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ με τα σενάρια για διαίρεση της Ευρωζώνης, ουσιαστικά τριχοτομούν την ΕΕ, αφού οδηγούν σε ένα σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης σύμφωνα με τις συζητήσεις Γερμανίας - Γαλλίας, σε ένα δεύτερο με άλλες χώρες της Ευρωζώνης που δεν μπορούν να είναι στο σκληρό πυρήνα, και στις εκτός Ευρωζώνης χώρες.
Το ΚΚΕ από το 2000 είχε προβλέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος - «Ριζοσπάστης» 17/9/2000 - ανέφεραν: «Aναπόσπαστο στοιχείο της EE είναι η ύπαρξη "αξόνων" και "αντιαξόνων", που διαταράσσονται και εναλλάσσονται ανάλογα με την πορεία των αντιθέσεων των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων...
H διαμάχη εξελίσσεται ανάμεσα στη Γερμανία που έχει ηγεμονική θέση, στη Γαλλία και τη Bρετανία.
Στην πραγματικότητα και η μια και η άλλη άποψη κινούνται στη λογική μιας Eυρώπης που θα ενοποιείται πολιτικά υπό την ηγεμονία ενός σκληρού πυρήνα, γύρω από τον οποίο θα διαμορφώνονται ομόκεντροι κύκλοι.
Προωθείται η λεγόμενη ενισχυμένη συνεργασία, σύμφωνα με την οποία ο σκληρός πυρήνας των ηγετικών δυνάμεων θα αποφασίζει για λογαριασμό των υπολοίπων.(...)
Aντιφατικές είναι και οι προβλέψεις για την πορεία του Eυρώ ως ενιαίου νομίσματος. Oποια πλεονεκτήματα εμφανίζονται για το ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο στην πορεία της καπιταλιστικής ενοποίησης, της νομισματικής ένωσης, συνοδεύονται από τις αντιθέσεις που προκύπτουν από την ανισόμετρη ανάπτυξη και οι οποίες είναι ορατές. Eκδηλώνονται στις διενέξεις για την εξέλιξη της EE με ομοσπονδιακή μορφή, για τη διεύρυνσή της, για το ρόλο της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας σε σχέση με το Διεθνές Nομισματικό Σύστημα.
Για πρώτη φορά στους επίσημους κοινοτικούς κύκλους, εκφράζονται ερωτήματα και αμφισβητήσεις για τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα της διεύρυνσης, για τον κίνδυνο να τριχοτομηθεί η ίδια η EE».

1 σχόλιο:

  1. Στο Νο 7. ο συγκεκριμένος κύριος εκτός του ότι ΠΟΥΛΑΕΙ τρέλα, εξυπηρετεί κιόλας το σύστημα, αυτό ντε που έλεγε και στο ποιηματάκι που είχε γράψει κάποτε ("στης βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα"). Ε, τελικά το έπραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή