Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011






















ΑΓΑΝΤΑ...

Σπάνια μια δήλωση πολιτικού ηγέτη επιβεβαιώνεται τόσο σύντομα και με τόσο απόλυτο τρόπο.

Ο κ. Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ομιλία Παπανδρέου κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφώνησε εκείνο το μεγαλειώδες:
«Οι μάσκες έπεσαν».

Αλλά ήταν από εκείνη ακριβώς τη στιγμή που στα παρασκήνια ξεκινούσε και η τελική φάση των κομπρεμί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ηταν από εκείνη ακριβώς τη στιγμή που άρχιζαν και οι τελικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Σαμαρά και Παπανδρέου για το πώς θα κάνουν τη δουλειά «από κοινού».

Τώρα, μετά τη γνωστή σε όλους κατάληξη, τώρα που οι «δυνάμεις του σκότους» ενώθηκαν με «τις δυνάμεις της καταστροφής», τώρα που «η επάρατος δεξιά» ενώθηκε εις κυβερνητικήν σάρκαν με το «κόμμα του Τιτανικού», τώρα που ο κ. Σαμαράς ο οποίος «δεν θα συναινούσε ποτέ στο λάθος» συναίνεσε σε όλα τα προηγούμενα και σε όλα τα επόμενα Μνημόνια,
ναι, είναι γεγονός:
«Οι μάσκες έπεσαν»!

Αλλά είναι τόσο μεγάλη η χαρά των εκδοτικών συγκροτημάτων, είναι τόση η ικανοποίησή τους από τη μετεξέλιξη του δικομματισμού σε «μονοκομματισμό», που μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούμε:
Αφού, όπως βλέπουμε, ο ΔΟΛ αδημονούσε για το πότε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συγκυβερνήσουν αυτόν τον τόπο,
τότε,
μήπως όλα αυτά τα χρόνια, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, εκείνα τα περί «μάχης», «διαπάλης», «διαφορών» και «αγεφύρωτων αντιθέσεων» μεταξύ του «φωτός (ΠΑΣΟΚ) και του σκότους (ΝΔ)»
ήταν παραμύθια;...

Ο μεν ένας - Παπαδήμος - της ΕΚΤ.

Ο άλλος - Ρουμελιώτης - του ΔΝΤ.

Η τρόικα πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη με τις υποψηφιότητες...

Διδάγματα

Ηθικά διδάγματα:

1) Αυτοί που επί 40 χρόνια μας «σώζουν» ένας - ένας, τώρα θα μας «σώζουνε» παρέα!

2) Στη δημοκρατία τους οι εκλογές είναι «επικίνδυνες» και τα δημοψηφίσματα «κόλπο» επικοινωνιακό.
Υπάρχει ένας τομέας, όμως, όπου το δικαίωμα του λαού να ψηφίζει και να αποφασίζει δεν πρόκειται να του το στερήσει κανείς: Στη Γιουροβίζιον!

3) Στη δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των φίλων τους, στη δημοκρατία των πλουτοκρατών και των μονοπωλίων, ο λαός μπορεί να επιλέγει ελεύθερα ό,τι θέλει, όποιο κόμμα θέλει, όποιον πρωθυπουργό θέλει.

Και αφού ο λαός «αποφανθεί» (σσ: «ελεύθερα», φυσικά...) μετά έρχονται αυτοί, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι φίλοι τους, παζαρεύουν μεταξύ τους και - «δημοκρατικότατα» - καταλήγουν στον «κατάλληλο» (τραπεζίτη, «τεχνοκράτη», πολιτικό) για να μας κυβερνήσει!

Αλλα κουραγιο...



υσ «Οσοι γενούν πρωθυπουργοί
όλοι τους θα πεθάνουν,
τους κυνηγάει ο λαός
για τα καλά που κάνουν»
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως η πλειοψηφία του Λαού εχει ξεπεράσει τα δύο κόμματα και τις εξουσίες τους!
    Το θέμα είναι πώς αμύνεται απο δω και πέρα ο καθείς μας.
    Θα καθόμαστε και θα τους παρακολουθούμε απαθείς?
    Σ'αυτό το σημείο διαφωνώ κάθετα με την στάση του ΚΚΕ! Απαράδεκτη κατ'εμέ...
    Θά έπρεπε να είχε μπει στη θέση του ηγέτη και να έδειχνε τον δρόμο στον λαό...
    Επρεπε να είχαν παραιτηθεί ολα τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, και το παράδειγμα θάπρεπε να το δώσει το ΚΚΕ ως τρίτο κόμμα στην πολιτική σκηνή.
    Καλημέρα Δημητράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 καλημερα, μα ΠΑΝΤΑ το Κ.Κ.Ε, αυτο δεν εκανε?
    Παντα ενημερωνε τον κοσμο για την διαπλοκη πολιτικων και ''αγορων'', ποσα χρονια πριν ''μιλαγε'', για ανυπακοη, αντεπιθεση, κουρελιασμενο συνταγμα, ποσα χρονια πριν ''ελεγε'' ερχονται θυελλες, θυμησου που εβγαιναν οι εκπροσωποι του κομματος στα γ...καναλα και καλουσαν τον κοσμο να βγει στους δρομους και οχι με τα μπλοκ του, να κοινητοποιηθει, να σηκωθει απο τον καναπε του.
    Αν φυγει απο την βουλη τι θα γινει δηλαδη, θα παρει το περιστασιακο χειροκροτημα και μετα θ'αρχισουν οι γνωστες κορωνες της αχταρμοποιησης, π.χ ''νεα συμφωνια της Βαρκιζας'', ''αποχη'', ειναι λαθος τετοια τακτικη, μενεις και παλευεις το συστημα απο τα ''μεσα'' και ταυτοχρονα κανεις τις επιτροπες σου στους τοπους δουλειας, στις γειτονιες, κανεις συγκεντρωσεις και πορειες, αυτην την ''στιγμη'' αυτα ''μπορουν'' να γινουν.
    Μη σου διαφευγει οτι πριν ακομα μερικους μηνες, οι ''δημοσκοπησεις'' τους, εδειχναν το πασοκ να προηγειται, χρειαζεται αγωνας για να φυγουν οι δυναμεις της υποτελειας και της φτωχειας του λαου, συνεπεια και συνεχεια, αλλωστε το Κ.Κ.Ε δεν ειναι το κομμα που ''παιζει'' με τρυκ εντυπωσιασμου, οτι κανει βγαινει μεσα απο αποφασεις των οργανωσεων του, των σωματειων και οχι απο γραφεια δημοσιων σχεσεων και τους ''ιματζ μεικερς''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διαφωνώ! Το ΚΚΕ πάντα παρέμενε σταθερό στις θέσεις του και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό το γεγονός Δημητράκη!
    Τώρα όμως έχουμε καινούργια δεδομένα, χρησιμοποιούν το σύστημα για να περάσουν πραξικοπηματικά τα μέτρα τους!
    Εκεί λοιπόν διαφωνώ...θάπρεπε το ΚΚΕ να ηγηθεί στην αντίδραση του λαού με έργα και όχι μόνο με λόγια.
    Δεν είμαι πολιτικός, είμαι κομμάτι του απλού ελληνικού λαού και ζητώ ηγέτη να με καθοδηγήσει...τώρα πριν είναι αργά.
    Αν τους αφήσουμε θα είναι πολύ αργά φοβάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 ''δυστυχως'' ηγετη στο Κ.Κ.Ε μην ψαχνεις, ειναι κομμα με συλλογικη δραση, οποτε αν θελεις ''ελα'' σαν ''συνεργαζομενη'' και παλεψε μεσα απο τις θεσεις του, μαγικα και στιγμιαια δεν υπαρχουν, το ΤΩΡΑ που βλεπεις ''τωρα'', ειναι εδω και πολλες δεκαετιες, τωρα ομως κτυπησε πιο πλατια τον εργαζομενο, τον συνταξιουχο, τον νεο, γιατι ΤΩΡΑ, εχουν διπλη αποστολη, ξεπαστρεμα ασφαλισης, προληψης υγειας, παιδειας, κ.α ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ''ΠΛΟΥΤΟΥ'' ΤΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ, αυτο λοιπον το ΤΩΡΑ, που κανουν σε ολη την Ευρωπη, το εχει καταγγειλει το Κ.Κ.Ε, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ, παλευει με επιχειρηματα να ''πεισει'' τον καθε Ελληνα χρονια για τα ΤΩΡΙΝΑ.
    Επανασταση φαστ τρακ δεν γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή