Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010















ΑΓΑΝΤΑ...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Σήμερα δεν πρόκειται να λύσει κάβος!
Οι ταξικές δυνάμεις των ναυτεργατών δίνουν την απάντησή τους στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Από τις 6 τα ξημερώματα όλοι στην απεργιακή μάχη
Στιγμιότυπο από την απεργία του περασμένου Ιούνη

Σήμερα δεν πρόκειται να λύσει κάβος.

Οι ναυτεργάτες από τις 6 τα ξημερώματα και για 24 ώρες θα βρίσκονται κατεβασμένοι στους καταπέλτες, δίνοντας μία απεργιακή μάχη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια, με προοπτική κλιμάκωσης.

Με την απεργία τους και όλες τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει από τις αρχές του χρόνου μέχρι τώρα, οι ναυτεργάτες υψώνουν το ανάστημά τους στην πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που έχει εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, με όπλο τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, τις οδηγίες της ΕΕ, σε βάρος του συνόλου των ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

Επίθεση που έχει στόχο τα πλοία όλων των κατηγοριών να μετατραπούν σε πλωτά δουλεμπορικά γκέτο με χαμηλόμισθα ανασφάλιστα πληρώματα, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενώ χτυπά στην καρδιά το δικαίωμα των νησιωτών να επικοινωνούν με την ηπειρωτική Ελλάδα, το δικαίωμα του λαού να έχει απρόσκοπτες, ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, χειμώνα - καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο.

Χτες, παραμονή της πανναυτεργατικής απεργίας, ο πρόεδρος της Ενωσης των ακτοπλόων, Απ. Βεντούρης, έδωσε συνέντευξη Τύπου, με σαφή στόχο να ανακόψει τον αγώνα των ναυτεργατών, να καλλιεργήσει ένστικτα κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος τους προκειμένου να τους απομονώσει και, ταυτόχρονα, να εξαπολύσει και τρομοκρατικές απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Απ. Βεντούρης, αφού επανέλαβε τις αξιώσεις των εφοπλιστών για κατάργηση της 10μηνης επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων, την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 για άρση του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα, ώστε οι εφοπλιστές να δρομολογούν τα πλοία όποτε θέλουν, για όπου τους συμφέρει και με όσους ναυτεργάτες θέλουν και αναμάσησε τα περί ...χρεοκοπίας των ναυτιλιακών εταιρειών, δήλωσε απευθυνόμενος στους ναυτεργάτες:

«Μην είστε προκλητικοί γιατί πλέον ο κάθε Ελληνας γνωρίζει ότι είστε οι πιο ακριβοπληρωμένοι Ελληνες εργαζόμενοι.

Ολοι γνωρίζουμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ναυτικοί αισθάνονται καλοπληρωμένοι και γι' αυτό δεν απεργούν, δεν επιθυμούν ένταση και διαπληκτισμούς.

Από τις 10 μέχρι σήμερα απεργίες το 2010 στο χώρο της ακτοπλοΐας, μόνο η μία ήταν μερικώς δικαιολογημένη.

Ολες οι άλλες ήταν καταλήψεις πλοίων από τους γνωστούς άγνωστους, τα όργανα των επαγγελματιών συνδικαλιστών της μειοψηφίας της ΠΝΟ, των ανθρώπων του ΠΑΜΕ, (....) καταλήψεις δηλαδή από ανθρώπους που δεν αγωνιούν για το μισθό τους ή το μεροκάματό τους, από ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν λύσει τα δικά τους προβλήματα και μπορούν να περιφέρονται χορτάτοι και αργόσχολοι και τη μια μέρα να το "παίζουν" ναυτικοί, την άλλη να το "παίζουν" οικοδόμοι, την άλλη εργάτες βιομηχανίας»!


Ποτε Μιχαλος, ποτε Δασκαλοπουλος, ποτε Βεντουρης, στον ''αγωνα'' ενωμενοι για τις ''μασες'' των επιδοτησεων, εναντια στους κακους εργαζομενους.


Αλλα κουραγιο...



υσ καμια κυβερνηση δεν εχει θελησει να ελεγξει που εχουν ''παει'' οι επιδοτησεις.

5 σχόλια:

  1. Ουφ!!!

    Με άγχωσες... να το ξέρεις!!
    Μιλάνε πολλοί για τα καλά μεροκάματα των ναυτεργατών... αλλά γιατί δεν πάνε να δουλέψουν στη θάλασσα να δούνε τη γλύκα??
    Την οποία γλύκα την ξέρω πολύ καλά ως παιδί ναυτικού.
    Και ως νησιώτισσα.
    Άστα να πάνε βρε Δημητρό. Σε όλους τους τομείς.
    Κάποια στιγμή θα τα πούμε και για τα δικά μας... τα των εκπαιδευτικών εννοώ. Να μας κόψουνε και το ψωμί που τρώμε και τον αέρα που αναπνέουμε θέλουνε...

    αλλά αγάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητρα χαιρεται και περαστικα, ο ''εξυπνος'' ο Βεντουρης τα λεει και η ενωση εφοπλιστων, ολοι αυτοι που ροκανιζουν το χρημα και τις ζωες των ναυτικων, βρηκαν ''ευκαιρια'' και μας ''πανε'' στις ημερες του '50-'60, τοτε που για να μπαρκαρεις ταξιδευαν ενα μηνα οι ναυτικοι με μονο εσοδο το...φαι τους, παλιοτερα, εφερναν το στρωμα τους και τα σερβιτσια τους μαζι τους, ''ξερουν'' απο ιστορια τα......τσακαλια της ναυτιλιας, ΑΓΑΝΤΑ...
    χΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη μου καλή σου μέρα.Την δουλειά τους κάνουν,τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν και αυτά είναι ασφαλώς σε βάρος των δικών μας συμφερόντων,όλης της εργατικής τάξης,που κάποια φορά,κάποια στιγμή,πρέπει να μας βρει ενωμένους και απέναντί τους.Σου έχω μια απάντηση στο Μπλοκ μου και μεταξύ άλλων σου λέω για την κινητοποίηση της Δευτέρας 29/11 στην Ομόνοια για της άρση της απόφασης της περαίωσης.
    Αυτού του μέτρου,που έρχεται να προστεθεί στα άλλα βαριά μέτρα που έχουν παρθεί σε βάρος μας.Αυτή η περαίωση αφορά πολύ κόσμο και πολλούς εργαζόμενους.Αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες,εργαζόμενους με μπλοκάκι,δικηγόρους,καλλιτέχνες,ιδ.υπάλληλους...

    Γιαυτό :ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΧ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΠΙΣΩ,ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Β ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, μεχρι το 2060, οι αυξησεις που θα δοθουν θα ειναι της ταξης του...................................................................................................................................................................................................2,5%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ είναι τα παιδιά της ίδιας οικογένειας και μένουν στο ίδιο σπίτι.
    Αν δεν ήταν έτσι,ποτέ δεν θα το έγραφα στο blog σου.Ελπίζω να μην είναι γκάφα,εσύ γράφεις συνέχεια για το ΠΑΜΕ στο blog σου, γι΄αυτό πήρα το θάρρος και σου έγραψα για την ΠΑΣΕΒΕ. Είναι το αντίστοιχο στους ΕΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή