Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010



ΑΓΑΝΤΑ...

«Η Αριστερά πρέπει να λάβει υπόψη της τα διακυβεύματα της επόμενης περιόδου και να μην πλειοδοτεί σε ανεδαφικές απαιτήσεις. Κατά τον ίδιο τρόπο οι κοινωνικοί φορείς και τα συνδικάτα θα συμβάλουν στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση αν εντάξουν τις διεκδικήσεις τους στην ιδιαιτερότητα της συγκυρίας», γράφουν τα χτεσινά «Νέα» στο κεντρικό τους άρθρο και συνεχίζουν: «Από σήμερα όμως αυτό που χρειαζόμαστε είναι: δουλειά, συναινέσεις, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».
Δε θα μπορούσε να δοθεί η κυβερνητική «γραμμή» με καλύτερο τρόπο, η οποία συνοψίζεται σε μια και μόνο φράση: «Σιγή νεκροταφείου». Την ώρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που μειώνουν κι άλλο τη φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, που αυξάνουν το ΦΠΑ, τη ΔΕΗ και το πετρέλαιο, θέλουν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να μπουν στη λογική της ...συναίνεσης. Να συναινέσουν, δηλαδή, στο σφαγιασμό τους. Για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν, από την άρχουσα τάξη και τους φορείς της, κάθε λογής αναχώματα τόσο σε πολιτικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό και έχουν μόνιμα στο στόχαστρό τους το ΚΚΕ και το διεκδικητικό του πλαίσιο, την πρότασή του για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης κόντρα στα μονοπώλια, που καλεί το λαό σε εγρήγορση και αδιάκοπους αγώνες για να προστατεύσει τα δικαιώματά του και να διεκδικήσει ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Να γίνει πρωταγωνιστής αλλάζοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων σε όφελός του.
Οι κυβερνητικές παροτρύνσεις, που προχτές ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό, και χτες αναπαράχθηκαν από «ΤΑ ΝΕΑ», να γίνουν κουρελόχαρτα από την πάλη του λαού, για καλύτερες μέρες. Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, δεν έχουν ανάγκη από «συναινέσεις» που ρημάζουν τη ζωή τους, αλλά από ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες.


Αλλα κουραγιο...



υ.σ καλως σας βρηκα

2 σχόλια:

  1. Kαι ετσι που το λενε οι "λυκοι" να το παρεις...
    Ακομα κι αν δουλευουμε, ξεεβρακωτοι...
    Ξυπολυτοι...
    Και με τσιροτα στο στομα...
    Αυτοι κι αλλη "συναινεση" διαρκως θα ζητανε...
    Θεωροντας το δικο τους κερδος...
    Συνωνυμο με το καλο του τοπου...
    Μεχρι να τους "συναινεσουμε" μια και καλη...
    Τους "αφρονες"....
    Λες και θα τα παρουνε μαζι τους κανουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα, την θελουν την ''συναινεση'' τους, απλως μια μικρη αναβολη εχουν ''παρει''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή