Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΑΓΑΝΤΑ...

Ο... νοικοκύρης
«Υπάρχουν δήμοι που έζησαν περικοπές μισθών κι όμως χρεοκόπησαν. Δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα δήμο περικόπτοντας μόνο τους μισθούς. Πρέπει να περικόψεις υπερωρίες, να συγχωνεύσεις Νομικά Πρόσωπα, πρέπει να κάνεις οικονομίες παντού. Εάν δεν κάναμε αυτές τις δραστικές οικονομίες, σήμερα ο δήμος της Αθήνας θα είχε γονατίσει και μαζί του και η πόλη». Ποιος τα λέει αυτά;
Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον δήμαρχο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιο Γ. Καμίνη. Ναι, σε εκείνον που, και το 2010 και τώρα, πλασάρεται από τον αστικό Τύπο, ως «ανεξάρτητος», «έξω από κομματικές γραμμές», «νοικοκύρης».
Τι λέει; Οτι η πολιτική του είναι: Πετσόκομμα εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση ή υπολειτουργία υπηρεσιών, μείωση προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στον προϋπολογισμό του 2013, το 82% των εσόδων προϋπολογιζόταν να προέλθει από φόρους, τέλη, δικαιώματα, παράβολα, πρόστιμα κ.λπ.
Ο Γ. Καμίνης δε διαφοροποιείται και από τους συνυποψηφίους του που, με το φερετζέ του «ανεξάρτητου» και «ακομμάτιστου» υλοποιούν και διαχειρίζονται την αντιλαϊκή πολιτική.
Αλλωστε, και ως μέλος της πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων έχει ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης της δράσης των δήμων ως μοχλών της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δηλαδή της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων.
Τρανό παράδειγμα το σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας.
Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια: