Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΑΝΤΑ...

«Εργοστασιακή Επιτροπή»: Η συγκυβέρνηση «τινάζει στον αέρα» τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απαξίωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καταγγέλλει η «Εργοστασιακή Επιτροπή», με αφορμή τη χτεσινή τροπολογία που κατατέθηκε και έγινε δεκτή και ουσιαστικά τινάζει στον αέρα το εμπορικό κομμάτι του Ναυπηγείου.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με τη χτεσινή τροπολογία που κατατέθηκε και έγινε δεκτή (η οποία προβλέπει ότι «αναστέλλεται η επίσπευση και συνέχιση κάθε μορφής αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), καθόσον επηρεάζει τη ναυπήγηση και συντήρηση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού»!), ουσιαστικά τινάζει στον αέρα το εμπορικό κομμάτι του ναυπηγείου. Οι μάσκες έπεσαν και για τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τη συγκεκριμένη τροπολογία χωρίς ίχνος μάλιστα επιφύλαξης.
Η συγκεκριμένη τροπολογία συμβαδίζει πλήρως με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτές εκφράστηκαν και μέσω του νομού 3885 που έβαζε ταφόπλακα στην εμπορική δραστηριότητα του ναυπηγείου και κατ επέκταση στη διάλυσή του, αλλά και στο θάνατο της ναυπηγικής βιομηχανίας στο σύνολό της.
Οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου που βιώνουν πλέον στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, όντας εδώ και 22 μήνες πεταγμένοι στο δρόμο, δεν τρώνε κουτόχορτο.
Κάνουμε για άλλη μια φορά σαφές προς όλους ότι καμία λύση για παράδοση των υποβρύχιων δεν θα γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους, αν αυτή δεν συνδέεται με την προοπτική του ναυπηγείου, με όλες τις δραστηριότητες, με όλους τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους.
Η Εργοστασιακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου να δώσουν τη δική τους απάντηση, καταδικάζοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου. Οι ευρωεκλογές άλλωστε είναι κοντά και η απάντησή μας θα είναι ηχηρή.
Τώρα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, απαιτούμε: - Την πληρωμή όλων των εργαζομένων - Η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη: Να διώξει τώρα τον Σάφα - Κατάργηση του νόμου 3885 Να ανοίξει το ναυπηγείο με όλες του τις δραστηριότητες (και το τροχαίο υλικό) Καμία απόλυση – καμία αλλαγή προς το χειρότερο των συμβάσεων εργασίας Λέμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο: ΟΧΙ στον τεμαχισμό και τη συρρίκνωη του ναυπηγείου. ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας.
Απορρίπτουμε την παρουσία κάθε ιδιώτη (οι ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα).
Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για το δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία με βάση τις τεράστιες ανάγκες της χώρας στην ακτοπλοΐα, την άμυνα, τις μεταφορές».
Αλλα κουραγιο...

2 σχόλια: