Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Πολιτική που πυροδοτεί ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Επικίνδυνα αντιδραστικά παιχνίδια παίζει η κυβέρνηση που με την πολιτική της πυροδοτεί τη ρατσιστική βία και τις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών. Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στην Κόρινθο είναι χαρακτηριστικά. Η «Χρυσή Αυγή» ανέλαβε ρόλο ταγμάτων εφόδου και τα μέλη της, με εξάρτυση που χρησιμοποιούν αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο στην Κόρινθο στο οποίο είχαν μεταφερθεί μετανάστες που είχαν συλληφθεί ύστερα από τις απάνθρωπες επιχειρήσεις της Αστυνομίας.
Θυμίζουμε ότι με την έναρξη του λεγόμενου «Ξένιου Δία» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, έκανε λόγο για «ανακατάληψη της πόλης» (σ.σ. κάτι που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά και ο Αντ. Σαμαράς), ενώ η συγκυβέρνηση επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου». Αυτά είναι που πυροδοτούν τη ρατσιστική βία, τις ρατσιστικές επιθέσεις που αυξάνονται καθημερινά και τη δράση φασιστικών ομάδων που παίρνουν στο κυνήγι μετανάστες. Η λογική που έχουν καλλιεργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Πατούν πάνω σε πραγματικό, ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα και το εκμεταλλεύονται για να θέσουν σε εφαρμογή επικίνδυνα σχέδια. Ολο και πιο συχνά εμφανίζονται φασιστοειδή, «χρυσαυγίτες» να επιτίθενται και να διοργανώνουν συγκεντρώσεις ενάντια σε εξαθλιωμένους, πεινασμένους ανθρώπους, ακόμα και σε μετανάστες που έχουν συλληφθεί και οδηγούνται σε χώρους κράτησης για να απελαθούν. Με ευθύνη της κυβέρνησης καλλιεργούνται στη συνείδηση του λαού αντιδραστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Απλά θυμίζουμε ότι οι ίδιοι που σήμερα ρίχνουν νερό στο μύλο της «Χρυσής Αυγής», οι ίδιοι, εκφράζοντας ταξικά συμφέροντα, κάλεσαν ανοιχτά εδώ ξένους εργάτες, ευνόησαν την παρουσία τους εδώ χρόνια ολόκληρα, κρατώντας τους όμως δίχως δικαιώματα.
Για παράδειγμα, το Γενάρη του 1991, ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας (ανάμεσά τους ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, τότε ΥΠΕΞ, και η Ντ. Μπακογιάννη), επισκέφθηκε τα Τίρανα για συνομιλίες με την αλβανική κυβέρνηση και ανάμεσα στα θέματα ήταν και η εισροή μεταναστών για να δουλέψουν ως φτηνή εργατική δύναμη σε έργα που είχαν προγραμματιστεί. Τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής έγραφαν: «Αυτό που (...) παρουσίασε χθες στη Δερβιτσάνη ο Κ. Μητσοτάκης ως "άνοιγμα των συνόρων" είναι στην πραγματικότητα η δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής (...) Δηλαδή ότι: "Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους"».
Παρέμβαση του ΚΚΕ Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" χιτλερικό τάγμα εφόδου - Υποκρίνεται τον προστάτη του λαού, ενώ είναι δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα χτεσινά γεγονότα στην Κόρινθο και άλλα που προηγήθηκαν σε διάφορες πόλεις, όπου οι τραμπούκοι της "Χρυσής Αυγής" με στρατιωτική εξάρτυση επιδόθηκαν σε άγριες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, δίχως κανείς να συλληφθεί, επιβεβαιώνουν ότι η "Χρυσή Αυγή" αποτελεί τον πιο λυσσασμένο μηχανισμό του συστήματος, ο οποίος προετοιμάζεται συστηματικά, έχοντας τελικό στόχο το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Με προμετωπίδα το κυνήγι των μεταναστών, η ηγεσία της "Χρυσής Αυγής" κρύβει επιμελώς τους πραγματικούς στόχους της και εμφανίζεται ως φιλολαϊκή οργάνωση, που μάλιστα αναλαμβάνει αυτόκλητα τη δήθεν υπεράσπιση των φτωχών και αδυνάτων. Αξιοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δίκαιη αγανάκτηση πολλών εργαζομένων και εξαθλιωμένων, θυμάτων της αστικής πολιτικής και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τους εγκλωβίσει στην πιο αντιδραστική κατεύθυνση υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος. Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει τέτοιες δραστηριότητες σαν της "Χρυσής Αυγής".
Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που οι αιτίες του βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών συμμάχων της "Χρυσής Αυγής", στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους μετανάστες. Τα δουλεμπορικά κυκλώματα, καθώς και οι μαφίες διαφόρων εθνικοτήτων δρουν ανενόχλητα σε συνεργασία με τον ελληνικό υπόκοσμο, υπό τα όμματα της αστυνομίας και σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζονται με τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που είναι θύματα.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τους αλαλαγμούς τραμπούκων, τους ξυλοδαρμούς και τις διώξεις πεινασμένων ανθρώπων, τους οποίους εξάλλου πολλοί εργοδότες και άλλοι χρειάζονται για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ανεργία είναι οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στους Ελληνες και στους αλλοδαπούς εργάτες και στον κοινό εχθρό τους, την κεφαλαιοκρατία. Γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός ενάντια στην ΕΕ, στο ντόπιο κεφάλαιο και στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις γενικότερα. Η πολιτική της "Χρυσής Αυγής" στηρίζει τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, γι' αυτό και παρά τις φιλολαϊκές κορόνες της κόπτεται υπέρ της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Μόνο καλά λόγια θα βρει καθένας στα κείμενά της γι' αυτούς που φοροαπαλλάσσονται, απολαμβάνουν προνόμια, συγκροτούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, αυξάνοντας διαρκώς τα κέρδη τους. Υπερασπίζεται όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές της αστικής τάξης.
Η δράση της "Χρυσής Αυγής" διαπλέκεται με μηχανισμούς στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό, εκφράζεται και με προβοκάτσιες κουκουλοφόρων, όπως στην επίθεση κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου κουκουλοφόροι, αστυνομικοί και "γνωστοί άγνωστοι", στους οποίους βρίσκονταν και στοιχεία του υποκόσμου, έδρασαν δολοφονικά με ρόπαλα, βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμα και με χημικά εναντίον των συγκεντρωμένων.
Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει. Να μην ξεγελαστεί από θεατρινισμούς τύπου διανομής τροφίμων και ψευτοαγαθοεργίες. Είναι το κόλπο για να συγκινηθούν τα πολιτικά πιο ανώριμα τμήματα του λαού και της νεολαίας.
Οσο η καπιταλιστική οικονομική κρίση οξύνεται και η χρεοκοπία του λαού διαγράφεται ακατάσχετη, τόσο πιο μπροστά τους θα βρίσκουν οι εργαζόμενοι το οπλισμένο χέρι της "Χρυσής Αυγής". Τη δράση δολοφονικών οργανώσεων, μαζί και της κρατικής καταστολής, μπορεί και πρέπει να την αντιμετωπίσει και να τη βάλει στο περιθώριο μόνο ο οργανωμένος λαός που παλεύει για τη δική του εξουσία».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Πίσω από τον κάθε μορφής ρατσισμό βρίσκεται το καθεστώς της εκμετάλλευσης με χίλιες δυο μορφές. Ο αποκλεισμός κάθε ιδιαιτερότητας, η ισοπέδωση της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι απαραίτητος όρος για αμίλητο λαό με υποταγμένους εργάτες. Τα σύγχρονα γεγονότα της διεθνούς κατάστασης ανατρέπουν το τελευταίο και πιο παραδοσιακό κάστρο κάθε αντίληψης που περιορίζει το μεγάλο ζήτημα της ρατσιστικής υποταγής στο φύλο και το χρώμα του δέρματος.

2 σχόλια:

  1. Καλως ηρθες Δημητρη...
    Θα σου ευχομουν και καλο χειμωνα..Αλλα...
    Λοιπον..Οι Χρυσαυγιτες δρουν με βαση δοκιμασμενο και ετοιμο σχεδιο...Συμφωνα με τις "υποδειξεις" των ομοιδεατων τους..Στη Βαιμαρη...
    Διαβαστε τι εγινε εκει..Και θα εχετε μια εικονα απο το...ελληνικο μελλον...!!
    Ακομα και..Οσοι ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ τη ΧΑ...Απο πατριωτικα κινητρα..Ριχτε μια ματια στην Ιστορια...Και προβληματιστειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαστορα καλημερα ΜΑΣ, να εισαι καλα για την ευχη, αλλα ''αντεξαμε'' τον χειμωνα του '41-42, θα τους ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, τωρα κατι επαναλαμβανομενες ''ιστοριες'', μονο σαν φαρσα ξαναγινονται, δες το υποβαθρο, χαος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή