Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

Οι κουκούλες και τα μάρμαρα δεν είναι ιδεολογία

Εξαίροντας, τάχα, την περιφρούρηση της διαδήλωσης, στη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης, η εφημερίδα το «Βήμα» παρουσιάζει με ύπουλο τρόπο τη δολοφονική επίθεση των προβοκατόρων κατά των απεργών ως ...βεντέτα που κρατάει από τη δεκαετία του '80: «Εχοντας εμπειρία οργάνωσης και περιφρούρησης, αλλά και την εμπειρία των συγκρούσεων με αριστερίστικες και αναρχοαυτόνομες ομάδες από τη δεκαετία του '80, όταν οι δυνάμεις της ΚΝΕ τους πετούσαν έξω από το Πολυτεχνείο ή όταν τα αμφιθέατρα των σχολών μετατρέπονταν σε "αρένες", το ΚΚΕ αποφάσισε να δώσει δυναμικό "παρών" στη διήμερη απεργία και συγκέντρωση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαλυθεί», λέει το ρεπορτάζ του «Βήματος» επικαλούμενο και σε άλλα σημεία τη δεκαετία του '80.

Αφού θυμούνται όμως τη δεκαετία του '80, θα έπρεπε να θυμούνται ότι και τότε το κίνημα είχε την εμπειρία από ασφαλίτες που ενδύονταν «αναρχικοί» για να καταφέρουν χτυπήματα στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα.

Δεν υπάρχει, επομένως, καμιά «βεντέτα».

Υπάρχει, και τότε και τώρα, η δράση μηχανισμών σε συνεργασία, κρατικών και παρακρατικών, ενάντια στο εργατικό, λαϊκό κίνημα.

Το «Βήμα», μιλώντας για «βεντέτα», πάει να συγκαλύψει ότι, και τότε και τώρα, προβοκάτορες δρουν σε τέτοιους χώρους, στους οποίους έμμεσα το «Βήμα» θέλει να προσδώσει και «πολιτική ταυτότητα» για να δημιουργήσει συνειρμούς, ότι τάχα η δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχε ...υπόβαθρο ιδεολογικής διαπάλης, ότι και αυτοί αποτελούν μέρος του κινήματος!

Οι κουκούλες, τα μάρμαρα και τα αέρια κατά των απεργών διαδηλωτών δεν είναι ιδεολογία, είναι προβοκατόρικη δολοφονική δράση.

Πόσο μάλλον που η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και φαίνεται ότι έδρασαν γι' αυτήν διάφοροι μηχανισμοί.

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ: «Η εύκολη λύση είναι να αναζητούμε (...) τους προβοκάτορες ή τους παρακρατικούς (...)

Το ΚΚΕ (...) είναι αυτό που σε κάθε περίπτωση απεργιών ή κοινωνικών συγκρούσεων νομιμοποιεί την άσκηση βίας.

Είναι τα μέλη του που μπλοκάρουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο υπουργεία, πανεπιστήμια, λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις, διόδια, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες (...)

Η αντισυστημική λογική που κυριαρχεί στην Αριστερά (...) εκτρέφει και υποθάλπει εκ των πραγμάτων τη βία» (ο Σ. Πολυμήλης στο ΒΗΜΑ).


ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ: «Σχεδόν όλοι επαίνεσαν την ψύχραιμη στάση της Αλέκας Παπαρήγα (...)
Oμως υπάρχουν πλευρές της πολιτικής του που δεν καλύπτονται επειδή έδειξε υπευθυνότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση (...)
Οι κουκουλοφόροι και οι μπαχαλάκηδες δεν αποτελούν περιθωριακό φαινόμενο, ούτε είναι προβοκάτορες και κινούμενα της αστυνομίας "για να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ" (...)
Εκμεταλλεύονται μια διάχυτη ατμόσφαιρα ανομίας, ζουν και αναπνέουν κάτω από την ομπρέλα του συνθήματος της ανυπακοής (...) τι νόμιζε το ΚΚΕ, ότι θα προπαγανδίζει αφορολόγητα την ανυπακοή (...) πρέπει να κατάλαβαν (;) ότι όταν ανοίξεις τον ασκό του Αιόλου της ανομίας δεν μένει τίποτα όρθιο (...)
Δεν είναι δουλειά της περιφρούρησης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ η αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων στις πορείες (...) αυτοί που τους θαυμάζουν για την οργάνωσή τους πρέπει να αντιληφθούν ότι μια τέτοια υποκατάσταση της πολιτείας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πολλά ανθρώπινα θύματα» (από άρθρο του Ν. Μπίστη στο ΕΘΝΟΣ).

Αλλα κουραγιο...




υσ Ο χαφιές και ο προβοκάτορας, όπως ορίζεται στο εν λόγω εγκόλπιο, είναι ένα
«άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές»,
το οποίο μάλιστα
«με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!

12 σχόλια:

  1. Κάρυ,γιατί με γέλασες χα, χα...
    Ποιο γυμναστήριο?είπα κι εγώ...
    Τι καλά που περνάτε οι Αθηναίοι!!!
    Από τη διαδήλωση στο γυμναστήριο,
    αερόμπικ και...όργανα!
    Και πότε δουλεύεται αν επιτρέπεται?
    Χα,χα,χα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια για όποιον αναρωτιέται για όποιον τυχόν μπορεί να τον προβληματίζουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που στρέφουν την προσοχή αλλού,που ενοχοποιούν το ΠΑΜΕ προκειμένου να αποπροσανατολίσουν και να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων τις διαβάζουν.
    Αλήθεια ας θυμηθούμε τις φωτογραφίες που δημοσίευαν οι εφημερίδες το προηγούμενο διάστημα, τα video΄s που έπαιζαν στο you tube και σε όλα τα σαιτ.
    Για να θυμηθούμε την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα και όλα τα καλά παιδιά, μέχρι και τον Σκάι που έπαιζαν και πρόβαλαν φωτογραφίες
    "κουκουλοφόρων " σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανισμούς καταστολής που τους ονομάτιζαν "χαφιέδες" "προβοκάτορες" "μισθοφόρους" "Ναζί".......,ενταγμένους στους μηχανισμούς της κυβερνητικής καταστολής.
    Για να θυμηθούμε τις φωτογραφίες σε γωνιές και παράδρομους με τους κουκουλοφόρους να συνομιλούν με τα ΜΑΤ,που επίσης τις δημοσίευαν όλα σχεδόν τα έντυπα, για να θυμηθούμε φωτογραφίες και video΄s που έδειχναν τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να προφυλάσσουν τους τραμπούκους οδηγώντας τους στο προαύλιο της Βουλής.
    Τι έγινε και εκείνα τα "φασιστοειδή" οι, "συνεργάτες των μηχανισμών καταστολής", οι "προβοκάτορες",'ετσι τους έλεγαν, σήμερα βαφτίστηκαν απλά αντιεξουσιαστές, βαφτίστηκαν διαδηλωτές που αγανάκτησαν γιατί το ΠΑΜΕ δεν τους επέτρεπε να "περάσουν" (sic) στις γραμμές τους, για να πάνε .....προς νερού τους απέναντι!
    Αλλά και κείνοι οι "κρανοφόροι της περιφρούρησης" εκεί που στέκονταν στην Γεωργίου, γιατί αυτοί δεν μετακινήθηκαν, εκεί λοιπόν που κάθονταν και περιφρουρούσαν τους χιλιάδες ανθρώπων που εμπιστεύονται της γραμμές του Κόμματος,τους χτύπησε κατακούτελα ο ήλιος και ωσάν άλλη Ζαν Ντ΄αρκ άκουσαν φωνή εξ ουρανού που έλεγε "βαράτε"!
    Και επιτέθηκαν!
    Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε.

    ΥΓ:Καλά βρε Δημήτρη αφού είμασταν δίπλα δίπλα...
    γιατί δεν μου...μίλησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επίθεση που έγινε στο ΠΑΜΕ απο τους κουκουλοφόρους ήταν αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη!
    Μέσα στους κουκουλοφόρους μπορεί να υπήρχε απο τον προβοκάτορα της αστυνομίας μέχρι το 15χρονο που παρασύρεται και εκδηλώνει την βία που έχει βιώσει απο την κούνια του...

    Και μενα βρε Δημήτρη αφού ήμουν δίπλα σου γιατί δεν μου μίλησες?

    @ΦΡΈΖΙΑ:Φρεζια μου με τον Δημητράκη μη κοιτάς που δεν συμφωνουμε σ'όλα...όμως μαζί διαδηλώνουμε, μαζί μπλογκάρουμε μαζί γυμνάζουμε τις σιαγόνες μας στο φαγητό...χαχαχαχαχαχαχα!
    Αυτός λίγο παραπάνω κάνει και βάρη!χαχαχαχαχχαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗ..
    Ο Μπιστης ειναι ο..Χοντρος του ΕΚΚΕ;;;
    Μετανοηθεις και νυν βουλευτης του ΠΑΣΟΚ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά σύντροφε!
    Σου εύχομαι υγεία σωματική,
    διαύγεια πνευματική,
    διάθεση επαναστατική!
    Καλή και πολλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρασα να ευχηθώ Χρονια Πολλά...με υγεία...υπομονή και δύναμη..να είσαι καλά να χαίρεσαι την οικογένεια σου
    και να σε χαίρονται κ αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. blackbedlam καλημερα, ''αυτοι'' απο τα γ...καναλα και τις κ...φυλλαδες, μολις περασαν λιγες ημερες, με τον φασιστικο τους τροπο, ''γραφουν'' αλλη ιστορια, οχι αυτο που ζησαμε εμεις.
    Κανονικα εσυ επρεπε νασ με γνωρισεις, ενταξει η φωτο στην σελιδα ειναι 30 χρονια πισω, με μπολικο ασπρο, σε γενια και μαλλια.........................................................................ειμαι φτυστος οπως τοτε, η περιπου, τελος παντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62 καλημερα, με ''ματιασες'', απο την δευτερα ειμαι αναμεσα, 38.5, 39.5, μπηκα τωρα που αισθανομαι λιγο καλυτερα, 38.1, με την blackbedlam, ησουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαστορα καλημερα, ειχε περασει και απο το κομμα, θεωριτικος, αλλα τοσο παρτακιας που εφυγε δεν μπορουσε να καλυφθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. oikodomos γειασου συντροφε, να εισαι καλα, αν και δεν γιορταζω, μαζευομαστε, πινουμε κανανα κρασι, αλλα χωρις δωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ElenaG καλημερα, σ'ευχαριστουμε οικογενειακως, να εισαι καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή