Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

















ΑΓΑΝΤΑ...

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Η μοιρασιά της λείας αρχίζει

Μετά τη σύνοδο στο Παρίσι βγαίνουν τα μαχαίρια για τον ενεργειακό πλούτο και τα συμβόλαια ανοικοδόμησης

Ολοι στη γραμμή για το «ξεκοκάλισμα» του τεράστιου πλούτου

ΠΑΡΙΣΙ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-
Διαβεβαιώσεις «δημοκρατικής μετάβασης» υπό τη σκέπη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν, έδωσαν χτες οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, ενώ οι επαφές με εκπροσώπους του ΟΗΕ και των χωρών της «Ομάδας Φίλων» της Λιβύης για το πώς ακριβώς θα διανεμηθούν τα χρήματα που αποδεσμεύονται από τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία του λιβυκού καθεστώτος, δηλαδή του πλούτου του λιβυκού λαού, συνεχίζονταν χτες στη γαλλική πρωτεύουσα σε χαμηλό διπλωματικό επίπεδο.

Ενας εκ των δύο ηγετών του αντικαθεστωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Καντάφι Μουστάφα Αμπντούλ Τζαλίλ, προανήγγειλε χτες ότι σε οκτώ μήνες θα εκλεγεί Συντακτική Συνέλευση και εντός 20 μηνών από σήμερα θα διεξαχθούν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Ο Τζαλίλ δεν έπαψε να υπόσχεται ότι «θα επιδιωχθεί συμφιλίωση και ανοχή» και ότι «θα γίνει σεβαστός ο νόμος».

Ο Τζαλίλ, μάλιστα, υποστήριξε ότι για τέσσερα χρόνια τα μέλη του Συμβουλίου δε θα θέσουν υποψηφιότητα για κανένα αξίωμα και ότι το Συμβούλιο απλώς θα μείνει στη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι την ανάδειξη της Συντακτικής Συνέλευσης.

Διαβεβαιώσεις περί σεβασμού «της δημοκρατίας και των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων» έσπευσε να δώσει με συνέντευξή του χτες στο «Ασοσίετεντ Πρες» και ο ισχυρός άνδρας του στρατιωτικού σκέλους των αντικαθεστωτικών ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάτζ, ιδρυτής και ηγέτης της Ισλαμικής Μαχητικής Ομάδας της Λιβύης, ο οποίος πολέμησε ως μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, συνελήφθη κάποια στιγμή μετά το 2001 από τη CIA, κρατήθηκε σε μυστικές της φυλακές, παραδόθηκε στον Καντάφι, ο οποίος τον απελευθέρωσε στο πλαίσιο γενικής αμνηστίας το 2010, για να γίνει ο άνθρωπος - κλειδί στο ένοπλο τμήμα των αντικαθεστωτικών.

Την ικανοποίησή της για τις διαβεβαιώσεις αυτές, εκτός από τους «Φίλους», έσπευσε να εκφράσει, χθες, και η Αφρικανική Ενωση, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει, και αυτή, σε αναγνώριση του αντικαθεστωτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί στην Τρίπολη η τουρκική πρεσβεία.

Στη Λιβύη επέστρεψαν, σύμφωνα με στέλεχος των αντικαθεστωτικών, και πέντε ξένες πετρελαϊκές εταιρείες «για να αποτιμήσουν την κατάσταση των εγκαταστάσεων τους και το πότε θα επανατεθούν σε λειτουργία», αλλά δεν γνωστοποίησε ποιές είναι αυτές, πλην της ιταλικής ΕΝΙ, που μόνη της έχει ανακοινώσει ότι επέστρεψε στη Λιβύη.

Για να επιτευχθούν, βέβαια, όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν οι αντικαθεστωτικοί, χρειάζεται άμεση αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του λιβυκού καθεστώτος.

Η σύνοδος «της Ομάδας των Φίλων της Λιβύης» στο Παρίσι κάλεσε τον ΟΗΕ να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες και ήδη έχουν αποδεσμευτεί από Γερμανία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και άλλες χώρες τα πρώτα 15 δισ. δολάρια.

Βέβαια, σε αυτό το χορό δισεκατομμυρίων εμπλέκονται και ορισμένοι που διεκδικούν δικό τους μερίδιο, όπως η Βουλγαρία, της οποίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι θα επιδιώξει να της επιστραφούν τα 56,5 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε, πριν από λίγα χρόνια, στο καθεστώς Καντάφι για να απελευθερώσει 5 Βουλγάρες νοσοκόμες που κρατούνταν ως «υπεύθυνες για μόλυνση με AIDS Λίβυων υπηκόων».

Εντός Λιβύης, πάντως, συνεχίζεται θεωρητικώς το ανθρωποκυνηγητό για τον Καντάφι και τους συνεργάτες του με την κατάσταση για το λιβύκο λαό να είναι τραγική.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντικαθεστωτικοί έδωσαν παράταση μίας βδομάδας στο τελεσίγραφο που είχαν δώσει στις, προσκείμενες στον Καντάφι, δυνάμεις να παραδοθούν και έληγε σήμερα.

Σε κλοιό βρίσκονται κυρίως οι πόλεις Σύρτη, Μπάνι Ουαλίντ και Σάμπχα.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πασχίζει για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου

«Οπως γνωρίζετε, η Ελλάδα γειτνιάζει άμεσα με τη Λιβύη και, από την πρώτη στιγμή, παρείχαμε ενεργό στήριξη, μέσω της βάσης και της υποδομής που διαθέτουμε στη Σούδα (...) και συμμετείχαμε σε επιχειρήσεις, μέσω των διαφόρων ελληνικών αεροπορικών μας βάσεων»!

Η κυνική ομολογία του Γ. Παπανδρέου για την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη αποτέλεσε το «διαβατήριο» που χρησιμοποίησε, προχτές, στο Παρίσι για να εξασφαλίσει κομμάτι από τη λεία για την ντόπια πλουτοκρατία.

Στην παρέμβασή του στη διάσκεψη των ιμπεριαλιστών στη γαλλική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε υποκριτικά να αναφερθεί στο «ανθρωπιστικό έργο», που δήθεν προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Τόνισε ότι «η ανάπτυξη των υπαρχόντων φυσικών πόρων» της Λιβύης πρέπει να γίνει με σχέδιο και υιοθέτησε την πρόταση των Νορβηγών να υπάρξει εκτενής καταγραφή των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Λιβύης και να δημιουργηθούν οι «αναγκαίοι θεσμοί» για την εκμετάλλευσή τους!

Ταυτόχρονα ο Γ. Παπανδρέου, καταγράφοντας τις «εμπειρίες» των ελληνικών κυβερνήσεων από τις ανατροπές στα Βαλκάνια, τόνισε ότι «οι εξελίξεις στη Λιβύη και στις υπόλοιπες χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μεσογείου προσφέρουν νέες ευκαιρίες και διανοίγουν δυνατότητες που, μέχρι πρότινος, παρέμεναν αναξιοποίητες».

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η Κρήτη θα «συνεχίσει να αποτελεί κομβικό σημείο για πολλές από τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», παράλληλα ως βασικό προπύργιο για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Λιβύη, και μιλώντας σαν «ντίλερ» του εφοπλιστικού κεφαλαίου σημείωσε ότι από τη στιγμή που «θα δοθεί το πράσινο φως και υπάρξει η σχετική χρηματοδότηση, ο αντίστοιχος ελληνικός φορέας (σ.σ. ΕΥΔΑΠ) προτίθεται, από αύριο κιόλας, να αρχίσει τη μεταφορά 175.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού, ποσότητα που θα φέρνουν στην Τρίπολη ανά δεκαήμερο 5 ειδικά μισθωμένα τάνκερ».

Αλλα κουραγιο...




υσ Εν ολίγοις, έχουμε μια κυβέρνηση - σουπιά, η οποία θολώνει με μελάνι τα νερά. Λέει το ένα, υπονοεί το άλλο, διαρρέει το τρίτο, διαψεύδει το τέταρτο και αφήνει να εννοηθεί το πέμπτο.

11 σχόλια:

  1. Eγω καμμια θολουρα δεν βλεπω...
    Βλεπω τον υπουργο, της ξεφτιλισμενης κυβερνησης...
    Που παρακαλουσε χεσμενη και γονατιστη, για προεκλογικη επιστροφη των μαρμαρων ...Τον Αγγλο κλεφτη...!!!
    Που"διακοσμουσε" περηφανα..Το τζακι του...Με σπαραγματα απο τις κεφαλες αλογων απο τον Παρθενωνα...!!
    Αυτον λοιπον τον υπουργο...Τον βλεπω τωρα να παρακαλαει...Τους νικητες του λαου της Λιβυης...
    Για κανενα κερασακι...Απο τα γλυκα που σαβουρωνουν τωρα...!!
    Το.."ανθρωπιστικο" παρτυ τελειωσε...!!
    Τωρα αρχιζουν οι μπιζνες...!!!

    Μιλανε ολοι...Μιλαει και η...Καμαριερα...
    Ηρθε σιναμενη..Κουναμενη...!! μηπως και την προσεξει καννας γεροανωμαλος...!!

    Μη μου θυμωνετε...
    Και λιγα λεω...!! Πολυ λιγα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα, και λιγα λες, πολυ λιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που όλοι θέλουν να μας πείσουν ότι όλα τριγύρω αλλαζουνε θα ήταν καλό να μελετούμε ποιοί ειναι οι νικητές και ποιοί οι νικημένοι στις "επαναστάσεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελιτσα καλημερα, αλλαζουνε προς το χειροτερο για τους εργαζομενους, τους συνταξιουχους, τους νεους, τωρα για καποια ''επανασταση'' με διακηρυξη στις 3 Σεπτεμβρη καποιου παρελθοντος χρονου, ε, ναι εκει θελει μελετη για το ''αφημα'' των συνθηματων μας και των συναισθηματων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε παιδιά, είμαι σε φάση Καζαντζακική και θα σας φέρω τα γραπτά του.
    Η εξουσία πάντα γίνεται υποκριτική και έχει την τάση να διαφθείρει..
    Γι'αυτό πρέπει συχνά να αλλάζει και να ελέγχεται.
    Παντού το είδαμε αυτό. Σ'όλα τα πολιτικά συστήματα.
    Τι μου λετε τώρα για την διακήρυξη της 3 του Σεπτέμβρη,για νικητές και ηττημένους και τρίχες κατσαρές...
    Επεσε η Σοβιετική Ενωση και γέμισε η Ευρώπη Αμπράμοβιτς!
    Πάτε μια βόλτα στην Κύπρο να δείτε τι γίνεται εκεί απο Κερίμοφ. Εφυγαν οι Λιβανέζοι και γέμισαν απο Ρώσους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62 χαιρεται και λοιπον τι λεει ο παππος?

    Να αραξουμε σε ενα χωριο και να καλλιεργουμε ντοματες, λες και με αυτες τις ''συμβουλες'', πληρωνονται οι υποχρεωσεις μας, νερο, ρευμα, ρουχα, φροντιστηρια, μετακινησεις και προιοντα που δεν θα παραγουμε, δεν μας λεει ομως, τι θα γινουν οσοι δεν εχουν ενα μετρο γης και ειναι οι περισοτεροι, δεν μας λεει πως θα ζησει καποιος μεχρι να αρχισει η παραγωγη, δεν λεει που και ποσο θα πουληθει αυτη η παραγωγη, για να καλυψει τις υπολοιπες αναγκες μας, επισης δεν μας λεει ποσο χωραφι χρειαζεται για να βγαλει καποιος κερδος, κερδος που θα μας καλυψει τα υπολοιπα χρειαζουμενα, αλλα ο καλος παλιος αριστερος, φανταζομαι, σιγουρος ειμαι, μιλαει απο την ''σιγουρια'' της συνταξης του, ισως, δεν το ξερω και της γυναικας του και τα ποσοστα απο τα βιβλια του, συν οτι μιλαει για δυο ατομα και ενα μικρο μποστανι.

    Μας θελει πισω ενω ''κοιταει'' μπροστα, σαν τοποθετηση και μονο στον παλιο του αντιπαλο, καλα κρατουσες το πολυβολο και θεριζες κομμουνιστες, δειχνει ο καλος παππος τα συμπτωματα της ανοιας που τον εχουν βρει.

    Παραιτηση ζητα και ''καβουκωμα'' και ξεπεταει στα γρηγορα την ερωτηση στον εαυτο του και αν στειλουν τους πεζοναυτες, τι θα μας κανουν?

    Συνεχισε να ''κολακευσε'' με τετοιες ''συνταγες'', απο παραιτημενους της ζωης και οχι μονο ο επιουσιος θα λειψει απο τα τραπεζια μας, αλλα και η ιδια μας η ζωη θα παιχτει στα ''ζαρια'' των εχοντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητράκη δύο σχόλια σου άφησα!
    Μόνο για τον πάππο θα μου απαντήσεις? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62 καλησπερα, το πρωτο το ειδα σαν τοποθετηση σου, αν θελεις να σου σχολιασω το αν πρεπει να γινεται ελεγχος στην οποια μορφη εξουσιας, ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλωστε αν δεν γινοτανε αυτο, στο Κ.Κ.Ε, θα ητανε γραμματεας ο......................ανηψιος του Χαριλαου, σου ''θυμισα'' τιποτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αν δεν μ'απατά η γνώμη μου μιλάμε για το παγκόσμιο σκηνικό και όχι για τους καραγκιόζηδες τους δικούς μας!
    Και τι θέλεις να μου πεις, ότι επειδή η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ είναι οικογενειοκρατικά και χαρακτηρίζονται απο νεποτισμό, υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στο ΚΚΕ?
    Μήπως με θεωρείς ΝΔκράτισσα και μ'αυτό που μου είπες μ'έθιξες?
    Αχ μωρέ Δημητράκη, δεν μπορείς να καταλάβεις την αγανάκτηση και την απογοήτευσή μου!
    Και δυστυχώς δεν είναι μόνο δική μου...κοίταξε γύρω όλους μας να δεις, έτσι σαν κι'εμένα χαμένοι και προδομένοι αισθάνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kariatida62, εσυ νομιζεις οτι δεν υπαρχει ελεγχος και μαλιστα, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ.

    Προς το παρον ''μιλαμε'' για τα βαλκανια και την κεντρικη ευρωπη, για οικονομιες, λιγο πιο ''χαλια'' απο την δικη μας, ''δες'' μισθους, 300 ευρω και απο παροχες, σχεδον μια απο τα ιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή