Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011



ΑΓΑΝΤΑ...

Η ΖΩΗ ΕΤΣΙ

Χωρίς λόγια...

Ο παρακάτω διάλογος είναι από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη. Τον παραθέτουμε χωρίς σχόλια, άλλωστε «μιλάει» μόνος του:

-- Ερώτηση: «Αρα εσείς θεωρείτε ότι οι μισθοί δεν πρέπει να παγώσουν, θεωρείτε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τουλάχιστον τους μισθούς μας, να διατηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να αυξηθούν για να δυναμώσει και η οικονομία»...

-- Γ. Καρατζαφέρης: «Οχι πιστεύω ακριβώς το αντίθετο».

-- Ερώτηση: «Εάν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η αγροτική μας παραγωγή εξαρτάται από αυτούς»...

-- Γ. Καρατζαφέρης: «Εχουμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται, θα τους στείλω εκεί (...)
Η μόνη λέξη μας είναι πειθαρχία και δουλειά».

Ο Γ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στο εργατικό λαϊκό κίνημα επειδή απεργούν πολύ οι εργαζόμενοι, όπως είπε, ενώ περιέγραψε το όραμά του για τη χώρα και τους δημόσιους υπαλλήλους ως εξής: «Οποιος επενδυτής έρχεται στην Ελλάδα θα έχει όσους εργαζόμενους χρειάζεται εάν κάνει μία εξαγωγική μονάδα που θα πληρώνει το Δημόσιο απ' αυτούς που έχει τώρα και πληρώνει και κάθονται (...) και ο επενδυτής θα έχει μόνο την ευθύνη καλύψεως των ασφαλίστρων.

Δεν μιλάω για δημοσίους υπαλλήλους, μιλάω για κρατικούς υπαλλήλους όπου το κράτος θα έχει το απόλυτο δικαίωμα για το πού θα πας να δουλέψεις».

Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ

Να πλημμυρίσει το «πάρκο Τρίτση»!

Από σήμερα όλοι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Το Σάββατο θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

«Ο δικός σου δρόμος. Για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Είναι η διέξοδος που ξεκάθαρα απευθύνει προς τη νεολαία η ΚΝΕ μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Από σήμερα, το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.

Το Σάββατο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις 8.30 μ.μ. και το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη.

Τα μέλη της ΚΝΕ έχουν στήσει ένα χώρο που περιμένει τη νεολαία κύρια των λαϊκών στρωμάτων, εκείνη που θέλουν αποκομμένη από κάθε προβληματισμό, αντίσταση, διεκδίκηση, που της κρύβουν την πολύτιμη ιστορία των αγώνων της τάξης της, που θέλουν να την πείσουν ότι πραγματικός πολιτισμός, αθλητισμός, δημιουργία είναι προϊόντα και όχι καθολικά δικαιώματα, που της προτείνουν την ναρκωκουλτούρα.

Το Φεστιβάλ την καλεί να γνωρίσει και να διεκδικήσει όσα της στερούν, να ενταχθεί στην πάλη για αλλαγές προς όφελος του λαού.

Πλούτος εκδηλώσεων συνθέτουν και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις τέσσερις σκηνές του και στους δεκάδες επιμέρους χώρους και περίπτερα.

Κάθε επισκέπτης, οποιασδήποτε ηλικίας, όποια και να 'ναι τα ενδιαφέροντά του και οι αγωνίες του, είναι σίγουρο ότι θα βρει στο Φεστιβάλ πολλές γωνιές και εκδηλώσεις που θα τον εκφράζουν, θα τον ψυχαγωγήσουν, θα του γεννήσουν προβληματισμούς.

Οι νέοι της ΚΝΕ έχουν φροντίσει γι' αυτό, στήνοντας μόνοι τους, εθελοντικά, με μοναδικό εφόδιο τη συντροφικότητά τους, μια μεγάλη γιορτή, μια μεγάλη φεστιβαλική πολιτεία, με σεβασμό στον όμορφο χώρο του πάρκου.

Στέλνουν έτσι και το μήνυμα του πώς πρέπει να λειτουργούν και να αξιοποιούνται αυτοί οι χώροι, από το λαό και για το λαό.

Δεν είναι τυχαίο ότι από πέρσι, που για πρώτη φορά έγινε το Φεστιβάλ στο «πάρκο Τρίτση», ο κόσμος στις δυτικές συνοικίες έδινε συγχαρητήρια στην ΚΝΕ όχι μόνο για το μοναδικό τριήμερο όμορφων εκδηλώσεων, αλλά και γιατί άφησε το πάρκο... σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι το «παρέλαβε».

Αλλα κουραγιο...




υσ Το χαράτσι στα σπίτια, σύμφωνα με δήλωση κ. Μπόλαρη, ήταν μια «κίνηση ματ»!
Τώρα τι εστί Μπόλαρης στην κυβερνητική σκακιέρα του θράσους, της αναλγησίας, του κυνισμού και της ευήθειας, να σας θυμίσουμε:
Είναι υφυπουργός Υγείας, δηλαδή υφιστάμενος και εκ των στενότερων συνεργατών του Λοβέρδου (όλα έχουν, τελικά, την εξήγησή τους σε αυτή τη ζωή)...

5 σχόλια:

  1. Ατοπημα μεγαλο...Να βαλεις την κεφαλα του φυρερ μας...Στη στολη του...Ναπολεοντα...!!
    Δεν ξερεις, οτι καποτε...Καποιος ρωτησε, ενα τρελλο,ντυμενο Ναπολεοντα...Ποιος του ειπε...Οτι ηταν ο μεγαλος Γαλλος στρατηλατης...!!
    Τοτε ο τρελλος...Απαντησε,φυσικοτατα...
    -Ο Θεος...!!
    Και τοτε...Διαμαρτυρηθηκε ο Καρατζαφυρερ...!!
    -Ψεμματα λεει...!!
    Εγω δεν του ειπα...Τιποτα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη καλησπέρα.
    Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι η πρωτοβουλία του δεν πληρώνω τα χαράτσια τους μπορεί να έχει μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα.Να παίξει καθοριστικό ρόλο
    Γι΄αυτό είναι λόγος να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος όχι μόνον για να ενημερώσουμε αλλά για να σπάσουμε τον φόβο που με τις απειλές και τους εκβιασμούς σκορπούν στο λαό.Να καταλάβουν όλοι ότι κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει μόνος του.
    Ότι μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους στις γειτονιές, μπορούμε όλοι μαζί.
    Να δώσουμε θάρρος και κουράγιο,να σηκώσουμε λίγο το κεφάλι γαμώτη μου.
    Να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι, μια αποφασιστική απάντηση στην βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν.
    Τι θα κάνουν μωρέ, θα μας αφήσουν χωρίς ρεύμα όλους;
    Δεν τους συμφέρει θα έχουν διαφυγόντα κέρδη οι "επενδυτές τους"
    Το 51% ανήκει στο δημόσιο αλλά το 49% ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
    Τους τινάζουμε στον αέρα.
    Και με το τέλος επιτηδεύματος, τι θα κάνουν, δεν θα μας θεωρούν τιμολόγια και με τον κεφαλικό φόρο τι θα κάνουν θα μας εκτελέσουν στις πλατείες;
    Ένα ΌΧΙ από φιλότιμο, από αξιοπρέπεια, ένα ΌΧΙ γιατί μας τα πήραν όλα και το κακό είναι ότι τους αφήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Β.Β καλημερα, ετσι και το δει ο κοσμος ''ζεστα'', τοτε ναι, μαυρο φιδι που τους εφαγε, σκεψου οτι γυρω στα 100 τετραγωνικα στην πολυπολιτισμικη Κυψελη και με χρονολογια ανεγερσης στα '70, ειναι γυρω στο 800αρι, συν κανενα 200αρι το ρευμα, δεν παει καλα ο βενιζελος, ο δικος μου πεθερος δεν εχει τα λεφτα του δικου του, οποτε πρεπει να πληρωσω τα κλεμμενα του πασοκ και της ν.δ, εγω?
    Ας μην εκοβε τα προστιμα του βαρδινογιαννη και των αλλων εχοντων, ας τους φορολογησει, μετρωντας ποιος εχει το πιο μεγαλο..............κοτερο και αναλογα τα μετρα να τους κοβει.............κοστουμια, με δυο αεργους, μια ''νοικοκυρα'' και εναν εργαζομενο, χαρατσι δεν πληρωνεται, συγνωμη, επτωχευσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι,
    Αυτόν τον… Ναπολεόντειο Καρατζαφύρερ κάποιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του, κάποιος πρέπει να τον κάνει να καταπιεί τη φαρμακερή του γλώσσα. Ψήφισε μνημόνια, αντιλαϊκές πολιτικές, ίσα που κρατιέται και δε λέει να σφάξουν όλους τους μετανάστες, κομμουνιστές, και όποια κατά τη γνώμη του αντεθνικά μιάσματα, και έρχεται τώρα να ζητάει εκλογές γιατί ο δικομματισμός λέει δε μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Να πάνε όλοι τους, οι δήθεν εθνοσωτήρες, να τους κάνουν ένα «100% hair cut» μπας και γλυτώσουμε από όλους αυτούς τους κακέκτυπους Καραγκιόζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή