Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011










ΑΓΑΝΤΑ...


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ... ανέργων!

Την περασμένη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Β. Ορμπάν, σε συνέντευξή του, ανακοίνωσε μια ταχύτερη μείωση του κρατικού χρέους της χώρας του, με νέες περικοπές των δημόσιων δαπανών.

Προηγουμένως, σε ομιλία σε σύνοδο των Ούγγρων διπλωματών, ο Β. Ορμπάν είχε θέσει το δίλημμα ή ο δρόμος των αλλαγών ή ο «ελληνικός δρόμος»!

Το δίλημμα, βέβαια, είναι πέρα για πέρα κίβδηλο.

Οι αλλαγές που προωθεί και η ουγγρική κυβέρνηση οδηγούν το λαό της Ουγγαρίας ακριβώς εκεί που οδηγεί το λαό της Ελλάδας ο δρόμος που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Σε έναν απερίγραπτο εφιάλτη.

Και δεν είναι καθόλου υπερβολή, όπως θα δούμε παρακάτω.

Παρά τις προσπάθειες διάφορων θιασωτών της ευρωένωσης να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι κάτι σαν το ...παράδοξο της ΕΕ, ότι όσα συμβαίνουν εδώ δε συμβαίνουν πουθενά αλλού, καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η ευρωενωσιακή στρατηγική είναι ενιαία, εφαρμόζεται με αποφασιστικότητα σε όλα τα κράτη - μέλη και τσακίζει κυριολεκτικά τη ζωή των λαών.

Στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες ελληνικές, αλλά και ουγγρικές, αλιεύσαμε την παρακάτω είδηση: Η κυβέρνηση της χώρας στοχεύει να δημιουργήσει σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ...ανέργων!

Θα προωθεί τους ανέργους σε έργα σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα απ' το πού διαμένουν αυτοί και οι οικογένειές τους - αναφορά γίνεται για βαριές χειρωνακτικές εργασίες - όπου θα διαμένουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από συνταξιούχους αστυνομικούς!

Ηδη, έχει γνωστοποιηθεί ότι θα περικοπεί η περίοδος επιδότησης της ανεργίας από τις 270 μέρες που ήταν έως σήμερα στις 90!

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε: «Εμείς δεν μιλάμε για παρακολούθηση, αλλά και για καθοδήγηση, διαχείριση και οργάνωση.

Για να τοποθετήσει κανείς 300.000 ανθρώπους στο πρόγραμμα εργασιών, είναι μια περίπλοκη ιστορία που απαιτεί ακριβώς τις ικανότητες που έχει η αστυνομία»!

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να συμπεριλάβει 300.000 ανέργους πριν από το 2013 και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τελικά θα μπορούσε να αφορά μέχρι και 800.000 άτομα.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήδη απ' τον επόμενο χρόνο.

Οι αποδοχές;

Αναφέρονται ποσά της τάξης των 82, 104 ή 178 ευρώ το μήνα, σε μια χώρα που ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 285 ευρώ περίπου.

Μάλιστα, διαβάζουμε ότι «το πλάνο ήταν αρχικά με την επωνυμία "Εθνικό Σχέδιο Εργασίας", αλλά μετονομάστηκε μετά από ...επισήμανση ότι είχε το ίδιο όνομα με ένα πρόγραμμα που διεξαγόταν από το ...φασιστικό καθεστώς της δεκαετίας του 1930 στην Ουγγαρία»...

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και άλλες πληροφορίες που αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες αυτές, όπως ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ορίου ηλικίας για υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 18 στα 15 ή 16 χρόνια, την αύξηση του χρόνου δοκιμαστικής εργασίας, την αφαίρεση του δικαιώματος των συνδικάτων να διαπραγματεύονται και να αναλαμβάνουν συλλογική δράση για θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση της εργασίας και το εργασιακό περιβάλλον, την επέκταση του χρόνου εργασίας στις 45, από 40, ώρες εβδομαδιαία, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ.

Και κάτι ακόμα.

Πριν ένα χρόνο περίπου, αρκετοί στη χώρα μας είχαν κάνει σημαία τους τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Β. Ορμπάν το ΔΝΤ.

Ενας εξ αυτών, Γ. Δελαστίκ το όνομά του, αρθρογραφούσε «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ουγγαρία»...

Είναι πολλοί τελικά που συνωστίζονται στον ίδιο δρόμο, αυτόν που οδηγεί το λαό κατευθείαν σε γκρεμό.

Αλλα κουραγιο...




υσ πρεπει να εισαι μεγαλη λερα για να κυβερνας γαλερα.

8 σχόλια:

  1. Για να δούμε λοιπόν, θα ξυπνήσουν οι λαοί να ξεσηκωθούν???
    Αλλά πώς? Ποιος θα ηγηθεί και θα χαράξει πορεία?
    Αδιέξοδο! Δεν βλέπω κανένα φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη είναι εφιάλτης αυτό που ζει η ανθρωπότητα.
    Και αυτό που θα ζήσει θα είναι τραγωδία.
    Ένας καθημερινός εφιάλτης και μεις, παρατηρητές του ίδιου του εξευτελισμού μας και της εξόντωσής μας.
    Δεν είναι εύκολο να γίνουν κατανοητές οι ανάγκες των καιρών.Δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει διέξοδος μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.
    Για πολλοστή φορά ο κόσμος, θες από τον αποπροσανατολισμό, θες από άγνοια, θες από την παραχάραξη και την διαστρέβλωση της ίδιας της ιστορίας,θες από τις φοβίες του που δεν είναι αδικαιολόγητες,έχουν καλλιεργηθεί με επιστημονικές μεθόδους,θες και από δική μας αδυναμία, γιατί δεκάδες φορές το έχουμε πει, η ιστορική ευθύνη να προσεγγίσουμε και να ερμηνεύσουμε τα γεγονότα και την πορεία τους, είναι δική μας Δημήτρη.
    Αν αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους και χειραγωγούν τις συνειδήσεις, τότε δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας, για την μετουσίωση του ταξικού ενστίκτου σε ταξική συνείδηση, έτσι που να μπορέσουμε αυτόν τον κόσμο να τον ακούσουμε, να συνθέσουμε απόψεις,να μην τον αποκλείουμε, να τον πείσουμε και να τον εμπνεύσουμε,να τον οργανώσουμε,
    Σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει σε όλους να γίνει συνείδηση ότι:
    "Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατικό κίνημα» και ότι «Στην πάλη του για την εξουσία το προλεταριάτο δεν έχει κανένα άλλο όπλο, εκτός από την οργάνωση».(δεν είναι δικά μου αυτά)
    Κοίτα τι λέει η Κάρυ και έχει δίκιο.
    Κοίταξε λέει γύρω σου, όλοι σαν και μένα χαμένοι και προδομένοι αισθάνονται.
    Βέβαια έχω μια ερώτηση,προδομένοι από ποιους; Αυτούς που μας πρόδωσαν καιρός είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη. Από αυτούς που ποτέ δεν συμπορευτήκαμε γιατί δεν τους εμπιστευτήκαμε όμως, δεν μπορούμε να ζητάμε ευθύνες μιας και τους αφήσαμε μόνους τους μέσα στο κύμα να βολοδέρνουν.
    Τουλάχιστον ας τους ακούσουμε, ας τους αφουγκραστούμε και ας συμβάλουμε να υπάρχουν λιγότερες αδυναμίες αν αυτό πιστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο μαχαίρης μ΄έστειλε... μούπε νάρθω να δω την ανάρτησή σου...

    και φυσικά, μαχαίρης είν αυτός, είχε δίκιο.

    και δεν έχω τίποτα να προσθέσω. τα είπε όλα η BB.

    νάσαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλημερα, αδιεξοδα δεν υπαρχουν, οπτικες γωνιες που βλεπει ο καθ'ενας μας το ιδιο γεγονος, την δικη μου οπτικη την ''ξερεις'', στο κατω-κατω, σε αυτη την χωρα εχουμε δοκιμασει ολες τις οπτικες που μας θελουν σιδηροδεσμιους στο αρμα της αβεβαιοτητας και της ανασφαλειας, τι εχουμε να χασουμε εκτος απο τις ''αλυσιδες'' μας, βλεποντας με την δικη ''μου'' οπτικη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. blackbedlam καλημερα, εφιαλτης, ζουμε ενα θριλερ χωρις τελος, αλλα επειδη οπου υπαρχει δραση, υπαρχει και αντιδραση, απο τουτο δεν ξεφευγει κανεις, περιμενω λοιπον, οπως βλεπεις, οπως ακους, οσοι εχουμε λιγο πιο ευαισθητες κεραιες προσπαθουμε, η ιδια ομως η ΑΝΑΓΚΗ, θα κανει τους μεχρι τωρα ''παγωμενους'' απο το σοκ των μετρων, απο την αναγκη της επιβιωσης, των ιδιων και των οικογενειων τους, να ''συνελθουν'' και να δουν με ποιους θα πανε και ποιους θ'αφησουν, οχι ''αυριο'', ολα θελουν τον χρονο τους, δυστυχως, ομελετα χωρις να σπασεις αυγα δεν γινεται, οποτε μεχρι την τελικη δικαιωση των ΔΙΚΙΩΝ των συνανθρωπων μας, θα εχουμε και απωλειες, ετσι ειναι οι αγωνες, κανεις δεν απεκλεισε κανεναν απο τους συνανθρωπους μας, να πει την οποια αποψη του και σιγουρα κατι θα ξερεις οτι αυτες οι αποψεις συζητιουνται, αλλα εδω εχουμε να τα βαλουμε με νοοτροπιες που εχουν καλλιεργηθει δεκαετιες και τα 2-3 τελευταια χρονια αρχισε ξανα ο κοσμος ν'ασχολειται με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, οποτε ναι εχουμε δρομο δυσκολο μπροστα μας, προσπαθουμε ολοι για το αυριο ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δόΧτωρ απαράδεΧτος καλημερα και καλως σε βρισκω, την διαβασα την προτροπη του μαστορα, ητανε για την αναρτηση που ειχα κανει για το ολοκαυτωμα του ΧΟΡΤΙΑΤΗ, τοτε ηρθα στην σελιδα σου και σε διαβασα, ετσι σκεφτηκα, εφ'οσον το κρινει ο μαστορας, αρα κατι πιο πολυ γνωριζει, πιστευω να τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα σ'αυτό που μου γράφεις δεν έχεις και άδικο!
    Δεν έχουμε να χάσουμε και κάτι αν δοκιμάσουμε και άλλους! Συμφωνώ απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή