Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011





ΑΓΑΝΤΑ...

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Τουρκάλα αγωνίστρια

Σε απεργία πείνας στις φυλακές Διαβατών της Θεσσαλονίκης όπου κρατείται, προχώρησε από τις 26 Αυγούστου η Τουρκάλα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal, ζητώντας να μην εκδοθεί στη Γερμανία, να αφεθεί ελεύθερη και να της δοθεί πολιτικό άσυλο.

Θυμίζουμε ότι στις 9 Αυγούστου, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές σε βάρος της και αποφάσισε την απέλασή της στη Γερμανία.

Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C, που έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική» από την Τουρκία.

Οι πράξεις που της αποδίδονται αφορούν τη συλλογή χρημάτων, κατά την τελευταία 8ετία, για την ενίσχυση της οργάνωσης.

Κατά την απολογία της στο συμβούλιο, η 42χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι διώκεται στην πατρίδα της εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κοινωνικής της δράσης.

Η 42χρονη Gulaferit Unsal έχει καταθέσει προσφυγή στον Αρειο Πάγο, η οποία θα συζητηθεί στις 16 Σεπτέμβρη.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Αγκυρα ( Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων), του οποίου διατέλεσε και πρόεδρος.

Εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Αγκυρας ως πολεοδόμος.

Για πολλά χρόνια μετείχε στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Φυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγό της από το Σεπτέμβρη του 1995 μέχρι το Γενάρη του 1997.

Το 1996, στη φυλακή της Αγκυρας, συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Μετά την αποφυλάκισή της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το Σεπτέμβρη του 1999 πήγε στη Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Στις 22 Μάρτη του 2001 απέσυρε την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της.

Ο σύζυγός της φυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008, ενώ οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή το Δεκέμβρη του 2010.

Ηταν δημοσιογράφος.

Μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, οι πιέσεις εις βάρος της αυξήθηκαν και γι' αυτό αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Συνελήφθη στις 7 Ιούλη του 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Στο Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.





Οι βασικές διατάξεις του «ευρωτρομονόμου»

Ειδικότερα, με τον ευρύτατο ορισμό για τον «ευρωτρομονόμο», όπως κατατέθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μεταξύ των άλλων προβλέπονται:
Σοβαροί περιορισμοί ακόμη και στην έκφραση γνώμης ή στην ελευθεροτυπία.

Υπεισέρχεται στην έννοια του ορισμού της τρομοκρατίας ακόμη και η υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και η προτροπή για τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Αυτό σημαίνει ότι ένας δημοσιογράφος ή πολίτης που εκφράζεται ως συμπαθών προς την τρομοκρατία, τιμωρείται με βαρύτατες ποινές κάθειρξης (τουλάχιστον οκτώ ετών).

Από τα παραπάνω απορρέει ότι κινδυνεύουν και τα μέσα ενημέρωσης που δημοσιοποιούν απόψεις «συμπαθούσες» στην τρομοκρατία, ενώ θα απειλούνται με έκδοση, προκειμένου να δικαστούν σε άλλη χώρα, ως συμπαραστάτες τρομοκρατών.

Εισάγεται η καινοφανής νομικά λέξη «Διεύθυνση» στην τρομοκρατική ομάδα που δεν υφίσταται ουσιαστικά ως νομικός όρος, με αποτέλεσμα να χωρά σε κάθε ερμηνεία, ώστε να τιμωρούνται οι διοργανωτές και οι επικεφαλής ομαδικών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών για διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και δεν ελέγχονται από τους ίδιους.

Η ελάχιστη ποινή για τη «διεύθυνση» τρομοκρατικής ομάδας - πραγματικής ή υποτιθέμενης - είναι 15 χρόνια κάθειρξης.

Γίνεται αναφορά σε κατάληψη κρατικών εγκαταστάσεων, δημόσιων συγκοινωνιακών μέσων, εγκαταστάσεων υποδομής κλπ., τα οποία υπεισέρχονται στον ορισμό της τρομοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο «ευρωτρομονόμος» ανοίγει το παράθυρο να απαγορευτούν τέτοιες κινητοποιήσεις και οι αποφασίζοντες ανάλογες μορφές πάλης ή οι συμμετέχοντες σ' αυτές να κατηγορηθούν ως τρομοκράτες.

Οσον αφορά τη «διεθνή δικαιοδοσία», αυτό σημαίνει ότι τα κράτη - μέλη έχουν αρμοδιότητα να διώκουν και να δικάζουν δράστες των τρομοκρατικών ενεργειών (σ.σ. όπως καθορίζεται στον ορισμό της τρομοκρατίας), όταν αυτές διαπράττονται στην επικράτειά τους, ή από ένα υπήκοό τους, ή έχουν γίνει για λογαριασμό νομικού προσώπου που έχει την έδρα του στη χώρα αυτή.

Επίσης, θεμελιώνει αρμοδιότητα, όταν τα αδικήματα αυτά στρέφονται κατά των θεσμών τους ή του πληθυσμού τους.

Με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης επέρχεται ριζική μεταβολή στη διαδικασία έκδοσης για αδικήματα που εντάσσονται στην έννοια της «τρομοκρατίας».

Παύει πλέον να υφίσταται η απαγόρευση έκδοσης για ημεδαπούς, όταν αυτή ζητείται από άλλη χώρα για τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Καταργείται η προϋπόθεση του «διπλού αξιόποινου».

Ενας κατηγορούμενος για εγκληματική πράξη, πρέπει να εκδοθεί προς τη χώρα που ζητάει την έκδοση, ανεξάρτητα αν το αδίκημα δε θεωρείται κολάσιμο στη χώρα από την οποία ζητείται να εκδώσει το συγκεκριμένο πολίτη.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται πολύ ευκολότερη η έκδοση για άτομα που ενδεχομένως θεωρούνται μη αρεστά στις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με βάση τις παραπάνω αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσαρμοστεί δημιουργώντας ακόμη πιο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο από τον «τρομονόμο», τον 2928/01, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή.

Αλλα κουραγιο...




υσ ζουμε μερες του '36, αναβιωνεται η νεα φασιστικη περιοδος της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. [Αναδημοσιευση απο Βlack Bedlam]

10 σχόλια:

  1. Αυτό το κουράγιο σταματάει πουθενά;
    Σαν πολλά μαζεύτηκαν και θα μας πνίξουν..
    Το νου μας!
    Τις αντιρρήσεις μας!
    Οποτε και όταν έρθει η ώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαγιά Αντιγόνη χαιρεται, δεν γινεται να σταματησει, τωρα ειμαστε στην ''μεση'' της παρτιδας, θελει γερο στομαχι και καθαρο μυαλο, η αυτοι, η ΕΜΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ούτε το 36 δεν πιστεύω να ήταν έτσι...
    Όσο για το αυτοί ή εμείς Δημήτρη...να δούμε τι θα κάνουμε...Αυτοί ήρθαν για να μείνουν εμείς τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ElenaG καλησπερα, σωστο, αυτοι κανουν αυτη την ''δουλεια'' που τους ανεθεσαν, εμεις λοιπον πρεπει, ειναι υποχρεωση μας, απεναντι στους ''παππουδες'', απεναντι στα παιδια μας, στον εαυτο μας, να ενωθουμε και να τους χαλασουμε την ''δουλεια''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι δεν μου λες Δημητράκη, και η Αλέκα τι περιμένει???
    Γιατί δεν παραιτείται σύσσωμο το ΚΚΕ και να βγει στον Ελληνικό Λαό να ζητήσει έναν ας πούμε τύπο ανένδοτου αγώνα?
    Γιατί δεν αποκαλύπτει το μέγεθος της προδοσίας που γίνεται στην χώρα μας???
    Και μη μου πεις ότι θα την κατηγορήσουν για κατάλυση της δημοκρατίας, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το πολίτευμα αυτό δεν είναι η μορφή της δημοκρατίας!
    Γιατί δεν επαναστατούμε??? Γιατί???
    Να σου πω εγώ γιατί! Γιατί όλοι ενδιαφέρονται μόνο για τα μικροκομματικά τους οφέλη, κανείς πραγματικά δεν ενδιαφέρεται για την τύχη αυτού του άμοιρου τόπου και της μοίρας των ανθρώπων του!
    Και κανείς τους δεν έχει το σθένος να σηκώσει το ύψος του και να βάλει φρένο στο κατήφορο! ΚΑΝΕΙΣ!
    Λόγια-λόγια και πράξη καμμία! Ο μισθουλάκος ο παχύς πέφτει και στους 300(τίποτα λέμε δεν αφήνουν να χαθεί)οι επιχορηγήσεις στα κόμματά τους συνεχίζονται κανονικά(εκεί μειώσεις δεν γίνονται απο την Τρόικα)και ο απλός Ελληνικός Λαός(όχι βέβαια όλοι:στις ΔΕΚΟ καμμία περικοπή δεν έχει γίνει ακόμα)ίσα που επιζεί!
    Συχνά αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν, μετά απο τόσες περικοπές τα έξοδα του Δημοσίου, αντί να λιγοστεύουν,αντιθέτως ν' αυξάνονται!
    Απο την μια φορολογίες,περικοπές σε μισθούς και συντάξεις πείνας και απο την άλλη χιλιάδες προσλήψεις σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαναδιορισμοί συνταξιούχων πρώην μεγαλοστελεχών σε ΔΕΚΟ!!!
    Ας ηγηθεί επιτελους κάποιος να ξεσηκώσει τον κόσμο που έχει αποβλακωθεί εντελώς και μοιρολατρεί!

    Και η Αριστερά σύσσωμη τα δέχεται,τους κοιτά και δεν καλεί τον λαό σ'επανάσταση!!!
    Δυστυχώς η Ιστορία μας διδάσκει, πως οι αλλαγές δεν έρχονται με συστήματα ελεγχόμενα.
    Απαιτούν αγώνες και θυσίες!
    Αυτά έχω να πω εγώ! Τους βαρέθηκα όλους και όλα!
    Υποκριτές και ελεηνοί,άεργοι, πολιτικάντηδες είναι!! ΚΑΙ ΟΙ 300 μηδενός εξαιρουμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Γυναίκα η Τουρκάλα!
    να είχαμε κι εμείς τη δύναμη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kariatida62 καλησπεροκαλημερα, ενταξει βρε παιδι μου, μπηκε το φθινοπωρο, τοσο βαρια το πηρες?

    Τι γραφεις και δεν σκεφτεσαι πρωτα?

    Οταν φυγει απο την βουλη το Κ.Κ.Ε, εσυ θα ''ερθεις'' πρωτη-πρωτη, να ''πεις'' οτι τωρα δεν υπαρχει εκπροσωπηση των εργαζομενων και των συνταξιουχων, με ποιους θα ξεκινησει την επανασταση?

    Εδω γραφεις και αναπαραγεις, οτι σε ''ταιζουν'' τα γ...καναλα και οι κ...φυλλαδες χρονια τωρα, οτι ολοι ιδιοι ειναι και εντελως αυθαιρετα, γραφεις οτι ολοι ειναι ανεπαγγελτοι και ολοι τον μισθουλακο παιρνουν, τις δηλωσεις του Κ.Κ.Ε για τους μισθους και τις συνταξεις των βουλευτων δεν τις εχει παρει πουθενα το ματι σου?

    Το μηδενος εξαιρουμενου δειχνει ακρατο ΦΑΣΙΣΜΟ δυστυχως πιστευεις οτι ολα τα ξερεις επειδη ''ειδες το φως το αληθινο'' που κατεβηκες σε δεκα πορειες και αλλες τοσες πλατειες, αληθεια η δικη σου ψηφος τοσα χρονια και η δικη σου αδιαφορια δεν εφεραν την χωρα στα χερια των Κωτσων και των Γιωργηδων, οχι και ολα αχταρμας, επειδη δεν αντεχεις την ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ, δεν εχω καμμια διαθεση ν'''αγιοποιησω'' την αλεκα, αλλα αν ητανε, οπως ο μητσοτακουλας, η οικογενεια του, οπως η αγια οικογενεια που μας κυβερνα απο παππου προς εγγονο, οπως η αλλη αγια δυναστεια απο ''τας σερρας'', οπως ο λεβεντης ο ταπερμαν, το αγιο βρεφος, ο ωραιος μπρουμελ, ο εραστης των βορειων προαστειων και τοσοι αλλοι ''αστερες'' των πολιτικων ''μονομαχων'', στην ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΡΙΑΡΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΤΟ 50% ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΡΙΑΡΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ''ΔΡΑΧΜΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ'', ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ''ΦΙΛΟΥΣ'', οποτε, οταν γραφεις κατι σχετικο με το Κ.Κ.Ε ψαχνετο πρωτα, αλλιως, η μιση ντροπη δικη σου και η αλλη μιση παλι δικη σου.

    Επιχορηγησεις εχουν παρει ολα τα κομματα, δες ομως ποια κομματα εχουν παρει επιχορηγησεις που φτανουν στα 2ο2ο, λιγο ψαξιμο θελει μονο και ξεκολα απο τις πολιτικες σου ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ και τον φθηνο αντικομμουνισμο και μην κοκκινιζεις απο τσαντιλα, αυτο κανεις, οταν θελεις να ξεχνας πιο κομμα εχει θεσεις ΚΑΘΑΡΕΣ για το τι σημαινει ΕΟΚ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΛΥΒΑ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΞΙ[6] ΧΩΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, με προτροπη των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, τα ''ΛΕΕΙ'' ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ''ΚΑΖΑΝΤΙΑ'', αλλα ο εξυπνος και ''βολεμενος'' λαος αγρον ηγοραζε, οποτε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΧΙ ομως σε κραυγες και αφορεσμους, που οδηγουν σε διαιρεσεις, ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ Θ'ΑΦΗΣΕΙΣ, αλλιως κατσε σε μια ''γωνια'' απαρηγορητη να κλαις για τον χαμενο σου μισθο, για το σβησιμο των ονειρων των παιδιων μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Frezia ΚΑΛΗΜΕΡΑ, στα κελια της Τουρκιας δεν ειναι παιξε γελασε, βασανιστηρια, βιασμοι, ουσιες χημικες, καταρρεουν, σωματικα και ψυχικα και ''γιγαντες'' και ομως αυτη η γυναικα εχει βγει πιο δυνατη απο εκεινη την κολαση, που θελουν οι Γερμανοι να ξαναστειλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμα δεν εισαι μαζι μας...Τοτε εισαι...Εναντιον μας...
    Ελεγε ο ΧΙΤΛΕΡ...!!!
    Του οποιου τα κοκκαλακια, τωρα θα τριζουν...
    Απο ευχαριστηση...Διοτι..Δικαιωνεται ο αγωνας του...!!
    Και η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...Γινεται ...Παγκοσμιο
    σλογκαν..!!
    Η εξουσια των συμφεροντων...Της οικονομικης...
    Νομενκλατουρας...
    Η ισχυς των Παγκοσμιοποιημενων Κεφαλαιων...

    ΚΑΠΕΛΛΩΣΕ...

    Την νομοθετικη εξουσια, των λαων...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
    Απο ψευδεπιγραφες κυβερνησεις..Που ψηφιστηκαν,
    ακριβως, για να πολεμησουν αυτα τα συμφεροντα..!!
    Ετσι...
    Οποια καταδικη σε θανατο...Οποιουδηποτε...
    Να φαινεται πια...
    "φυσικη"...
    Και για μερικους, ισως, ακομη και αναγκαια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mαστορα καλημερα, ο χιτλερ και ο μουσολινι, ο αυτοκρατορας της ιαπωνιας και ο βασιλιας της Βουλγαριας τοτε, οπως ο σαρκοζι και η μερκελ, ο φιλανδος πρωθυπουργος, η ο Γαπ σ'εμας, σημερα, πιονια ηταν, ειναι, των παγκοσμιων κεφαλαιων, το ζητουμενο ειναι τι κανουν οι λαοι, αν δινουν στον εαυτο τους την ''ιδιοτητα'' του Homo sapiens και οχι την ''ιδιοτητα'' του Homo Neaterdal, εντελει αυτη η ''ρημαδα'' η εξελιξη, ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ, ποτε θα μας κανει να σκεφτουμε, οτι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή