Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Παμπουκης, ο ''μεσαζων''!!!!!!!!

ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ από τον Αστακό και άρχισαν οι ...κατάρες και τα κλάματα. Μεγάλος ο οδυρμός!
«Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι / Ολα κι αν τα δώσαμε» τραγουδάει η κυβέρνηση και προφανώς αναζητεί νέες «κόκκινες γραμμές» στις παραχωρήσεις που θα κάνει στα μονοπώλια.
«Οργισμένος» δήλωσε ο Χ. Παμπούκης γιατί οι επενδυτές που βρήκε δεν ήταν αρκούντως σοβαροί για να φτιάξουν εργοστάσιο (Αυτοί για τους οποίους έλεγαν τα ...καλύτερα λόγια).
Ομως, η κυβέρνησή μας - όλα κι όλα - είναι σοβαρότατη. Υπεύθυνη, προγραμματισμένη και τακτική.
Γι' αυτό βαφτίζει «ανάπτυξη» το να έρθει εδώ κάποια εταιρεία, να της δώσουμε δάση, αιγιαλούς, μηδενική φορολογία, εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα, γενικώς ...ό,τι θέλει, κι αυτή απλά να μπει στον κόπο να μαζεύει τα κέρδη.


ΣΕΒ
Θέλουν να ενταχθούν στο ... fast track
Fast track ...παντού! Με αυτό το αίτημα προσήλθε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ζητώντας νέα «πακέτα» ενίσχυσης των επενδύσεων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ απαίτησε τη «διαμόρφωση ενός ευρύτερου fast track περιβάλλοντος για την πλουτοπαραγωγική επιχειρηματικότητα». Οπως είπε, αυτά αφορούν «το σύνολο των επενδύσεων που προέρχονται από την οικονομική δράση των υπαρχουσών επιχειρήσεων». Πρόσθεσε ότι σήμερα αντιτίθεται στην επιχειρηματικότητα η πολυνομία, η κρατική παρέμβαση, η υπάρχουσα χωροθέτηση και η «αντιεπιχειρηματική ρητορεία» που οδηγεί στην «αναπαραγωγή ενός κλίματος κοινωνικής δυσπιστίας».


Επέκταση των stage στον ιδιωτικό τομέα: «Μπορεί από το δημόσιο να αποσπάται για ένα χρονικό διάστημα ένας δημόσιος υπάλληλος για εκπαίδευση σε μια ιδιωτική εταιρεία»(!), υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ προέταξε και την ενίσχυση των προγραμμάτων stage στον ιδιωτικό τομέα για την απόκτηση «εργασιακής εμπειρίας». Ουσιαστικά πρόσφερε κι άλλο φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματίες.


- Φορολογικά κίνητρα. «Η φορολογία είναι αυτή τη στιγμή υψηλή. Μπορούμε ακόμα και να μειώσουμε τους φόρους, για να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός.


Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Υποδομών
«Θα προσλάβουμε νέους, 30-35 χρονών, που θα έχουν διάθεση, θα θέλουν να μάθουν, θα δουλεύουν και 15 ώρες τη μέρα με ελάχιστα χρήματα, ή και χωρίς χρήματα και θα ανέχονται να φάνε και καμιά φάπα...»

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σ. Λαμπρόπουλος, γενικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του υπουργείου Υποδομών, στην κοινή συνεδρίαση των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 2 Οκτώβρη.

7 σχόλια:

  1. Αλλα κουραγιο....


    Τι σου κανει η ''τσαντιλα'', ανεβαζεις μισοτελειωμενη την αναρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο πολύ, με πείραξε αυτό!

    «Θα προσλάβουμε νέους, 30-35 χρονών, που θα έχουν διάθεση, θα θέλουν να μάθουν, θα δουλεύουν και 15 ώρες τη μέρα με ελάχιστα χρήματα, ή και χωρίς χρήματα και θα ανέχονται να φάνε και καμιά φάπα...»

    Είναι άθλιο!
    Είσαι πατέρας, είμαι μάνα -αλλά και να μην είμασταν γονείς... Γι' αυτό το "μέλλον" προορίζονται τα παιδιά του κόσμου;;;!!!
    Και, γι' αυτό έχουν χυθεί τόνοι αίματος σε τόσους αγώνες;;;!!!

    Καλημέρα, Δημήτρη!

    ΥΓ. Μήπως αντί "αλλά κουράγιο"... πρέπει πια να κλείνεις τις αναρτήσεις σου με: "Ξεσηκωθείτε!" ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Δημητρη!

    ''Τη φαπα'' που θελουν να δωσουν στους νεους θα επρεπε να τη φανε αυτοι ΚΑΙ στις εκλογες!

    Καμμια ανοχη πια σε τετοια ατομα που σχεδιαζουν να μετατρεψουν τη νεολαια σε σκλαβους!

    Υ.Γ Θα συμφωνησω με τη Ντρουσιλα, ας μη λεμε πια..''Κουραγιο'', δεν ειναι για κουραγιο η κατασταση, oταν εχει, πια, αγανακτησει ο κοσμος και με το δικιο του, σε πολλες χωρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Αλίμονο στους Νέους)
    Οπως έλεγε, και μια παλιά ελλινηκή ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντρουσιλα καλημερα, λοιπον τα παιδια μας, εδω και πολλα χρονια, τα εχουμε μαζι με λιονταρια που φορανε προβια ''αρνιου'', ο ''κυριος'' καθηγητης που με αυτη του την τοποθετηση, εθεσε τον εαυτο του, στις ''διαθεσεις'' των χεριων μας, ο κυριος μ....., ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλημερα, καποτε ελεγαν στους κομμουνιστες και στους ''συνοδοιπορους'', να φυγετε αφου δεν σας αρεσει, τωρα σε ολο τον κοσμο, ειναι, 25.000.000 πλουσιοι και αλλα 150.000.000 ''φιλοι''.

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Frezia καλημερα, αυτες τις δηλωσεις της απυθμενης μ......που δερνει τους ''σοφους'' του πρασινου ηλιου, δεν τις ''κελαιδανε'' τα γ...καναλα, γιατι ετσι και τα ελεγαν, ο αρχι.....θα ητανε μονιμα εισαγωγη σε νοσοκομειο και στις φοιτητικες εκλογες θα ητανε ανυπαρκτη η νεολαια του ηλιου, που ''εκκολαπτει'' νεα πουλεν, σαν τον ''κυριο'' μ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή