Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010








AΓΑΝΤΑ...

Τι περιμενουμε?

Τι προκύπτει: Για τη χρονιά που υποτίθεται ότι «δεν θα παρθούν νέα μέτρα» (!), για το 2011, τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο ανέρχονται σε 9,65 δισεκατομμύρια ευρώ!

Από τα νέα μέτρα ύψους 9,65 δισ. ευρώ που έχουν αποφασιστεί (με νόμο) για το 2011, με εξαίρεση τα 600 εκατομμύρια που αφορούν σε έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις (και που θα τους επιστραφούν πολλαπλά μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, των επιχορηγήσεων, των επιδοτήσεων κ.λπ.),
όλα τα υπόλοιπα
(μειώσεις μισθών, συντάξεων, δώρων, ΦΠΑ, τέλη, τεκμήρια, αντικειμενικές αξίες, «Καλλικράτης» κ.λπ.)
πέφτουν πάνω στις λαϊκές πλάτες!

Αλλά το ψεύδος - με στόχο την εξαπάτηση των ψηφοφόρων - δεν σταματά εδώ. Πέρα από όσα νέα βάρη περιλαμβάνονται στο μνημόνιο για το 2011, έχει ήδη καθοριστεί ότι για το 2012, 2013, 2014
(ναι, και το 2014, δηλαδή ένα χρόνο μετά τη «λήξη» του μνημονίου!),
τα επιπλέον μέτρα που έχουν προαποφασιστεί ανέρχονται, αθροιστικά, στα 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και αυτα ειναι τα ''οικονομικα'' μετρα που θελουν να μας ''παρουν'', τ'αλλα δεν τα ''λενε'' ανοικτα και αυτα τα ''μετρα'' που θελουν να παρουν, με ''κοινη'' συμφωνια Ε.Ε και Τουρκιας, ειναι το ''μαζεμα'' των ΣΥΝΟΡΩΝ!

Το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας συνεδρίασε με θέμα τα ελληνικά χωρικά ύδατα!
Χάρτης που δημοσιεύτηκε στον τουρκικό Τύπο, με πιθανό σενάριο διευθέτησης των χωρικών υδάτων στη λογική των «δακτύλων», με αυξομειώσεις στην περιοχή που ορίζεται από τα ελληνικά νησιά γειτονικά της Τουρκίας

Ανοίγει - όπως όλα δείχνουν - η «βεντάλια» των διευθετήσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των «διερευνητικών επαφών» Ελλάδας - Τουρκίας, σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων, με στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από την αστική τάξη των δυο χωρών.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Kanal D» της Τουρκίας, συνεδρίασε χθες το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και συζήτησε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, το διεθνή εναέριο χώρο και την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο!
Οπως σημειώνεται, το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σενάρια για την «επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα 7 μίλια και σε μερικές 8 μίλια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η συζήτηση διήρκεσε 4,5 ώρες και έγινε στο πλαίσιο της «ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα».

Η συμφωνία περιλαμβάνει «χάρτες για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, λαμβάνοντας κατά περίπτωση ως εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων άλλοτε τα 6 μίλια και άλλοτε τα 8». Για το θέμα υπάρχει δημοσίευμα και στον ελληνικό Τύπο («Καθημερινή»), στο οποίο αναφέρεται ότι «οι διερευνητικές για την υφαλοκρηπίδα φαίνεται ότι έχουν φθάσει πολύ κοντά σε μια κωδικοποίηση με διαβαθμισμένη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων που θα φθάνουν στα 12 ν. μίλια σε ορισμένες περιοχές, αλλά θα περιορίζονται στα νησιά»

Και ενα κουιζ για ''επιδορπιο'',

Ποιος πολιτικός (με την προσωνυμία «παπατζής») απουσίαζε από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης και έφτασε στην Αθήνα μια ολόκληρη βδομάδα μετά την απελευθέρωσή της από τον ΕΛΑΣ, συνοδεύοντας τον Σκόμπι;
Ποιος πολιτικός «έδιωξε τις αμερικάνικες βάσεις» που... έμειναν, αναφώνησε «πάμε χέρι χέρι με τον Κλίντον» και έθεσε την Ελλάδα «υπό την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία και υπερψήφισε;
*
Δε θα σας υποβάλλαμε στο ανωτέρω κουίζ,
αν δεν ήταν ο κ. Παπανδρέου αυτός που ισχυρίστηκε στη διακαναλική ότι λόγω του παππού και του πατέρα του, ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία είναι κάτι καταγεγραμμένο στο οικογενειακό του DNA..

Ανημερα της επετειου του ΟΧΙ στους κατακτητες της πατριδας μας.

Αδικα τοσο αιμα εχει χυθει?

Αδικα τοσες χιλιαδες ανθρωποι υποφεραν και βασανιστηκαν και ποσοι εκτελεστηκαν, για κατακτησεις των εργαζομενων, αδειες, δωρα, ενσημα, επιδοματα, οκταωρο,κ.λ.π?

Μπροστα στην λογικη της ''οικονομιας'', βρηκαν τους ''πρωθυπουργους'' που εφεραν αργα και σταθερα την χωρα, κατω απο την ''μποτα'' του κατακτητη.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ?

Αλλα κουραγιο...

9 σχόλια:

  1. Σε κανενα λουκι και σε καμμια μποττα απο κατω...
    Δεν θα με βαλει, ουτε και με εβαλε ποτες, κανενας
    Παπατζηκος...Ολες οι γεννιες τους...Ναι...
    Οπου για ενα καροτο, κι αυτο μαραμενο και λιγνο..
    Μου τρωνε την ψυχη.
    Κι αν ειμαι χρεωμενος και φτωχος, χωρις δουλεια...
    Παλι καλυτερος πολυ ειμαι απ αυτους τους αγριους
    που με φωναζουνε εμενα ΚΛΕΦΤΗ και ΨΕΥΤΗ...
    Οι δολοφονοι, και οι φουρναραιοι των μικρων παιδιων, των αρρωστων, των γερων, των αλλοφυλων...Ολοκληρων λαων..
    Οπου, αν δεν ημουνα ΕΓΩ με τα γραφτα μου και τα ποιματα μου, και το μυαλο μου και τον ηλιο μου...
    Αυτους ο Θεος τους ο ΘΩΡ με το σφυρι...
    Ακομα θα τους κοπανουσε στο κλουβιο τους κεφαλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε...Γιατι παντα τετεια μερα...
    Τα παιρνω στο κρανιο με τους "ηθικους" και τους
    "δουλευταραδες"...Της ψοφιας λαμαρινας τους δουλους...Και του μπετου τους επιστημονες...
    Που μου κουνανε απειλητικα τα γραμματια μπροστα στη μουρη...Και με βριζουνε...
    Οι χωμενοι στο αιμα ως τα γονατα...
    Αφου πρωτα ο Αμερικανος "φιλος" μου..
    Μου εδεσε πισθαγκωνα τα χερια και τα ποδια...
    Και μου βαλε και στο στομα μια αλουμινοταινια...
    Για να μη μπορω ουτε να...Φτυσω...
    Θα τα πληρωσω ρε τα χρωστιανα...
    Αυτα που παλι εσεις τα φαγατε..Μαζι με τους δικους σας εδω, που τους κανατε εξουσια...
    Θα ξεπληρωσω την ιδια μερα..
    Που και σεις θα ξεπληρωσετε τα δικα σας γραμματια...
    Οχι σε μενα...Εγω σας τα χαριζω...
    Στους αλλους που σκοτωσατε για πλακα, δυο φορες..Σ εναν αιωνα...Κι αμετρητες πρωτητερα...
    Με τα δικα τους τα λεφτα...
    Και με Αμερικανικα δολλαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαστορα, ετσι ειναι και ετσι θα γινει, αλλα αυτοι οι αληταραδες, μαζι με τους αλλους της Ν.Δ, εχουν ''αποφασισει'' την αλλαγη των συνορων, εδω της ''ξεφυγε'' πριν δυο χρονια της Μπενακη, αν θυμασαι, τα ιδια ειχε πει και η Ντορα - η κορη του αποστατη - και σημερα πρωι-πρωι, πηγαινανε τα παιδακια του δημοτικου να παρελασουν και να καταθεσουν στεφανο, τι θα ''πουν'' σε αυτα τα παιδια οταν θα ''παραδιδουν'' αναιμακτα την εδαφικη ''μας'' ακεραιοτητα, ''ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα φιλε Δημητρη!

    Τι τις θελουν τις παρελασεις, οταν η πολιτικη τους δεν ειναι ξεκαθαρη και περηφανη και για ποια 'πατριωτικα αισθηματα' μιλανε την 28η οταν μαζι μετα στεφανια που καταθετουν δινουν παραλληλα και τα κλειδια της χωρας στο κεφαλαιο, ντοπιο, η ξενο, δεν εχει σημασια...
    Παντως το ξεπουλημα ειναι δεδομενο..

    Απο εκει και περα ας φροντισουμε να πουμε την ιστορια εμεις στα δικα μας παιδια, γιατι αν περιμενουμε απ αυτους τοτε θα μαθουμε αυτη που διδασκουν καποια ..ξενα πανεπιστημια.

    Δε ξερω αν ειχες ακουσει τη περιπτωση της εργασίας του Αγγλου καθηγ. Μαρτιν Μπερνάλ «Η Μαύρη Αθηνά», 1987, ο οποιος ειχε εκφρασει την πεποίθηση ότι η Ελληνική φιλοσοφία, γλώσσα, θρησκεία και τεχνολογία έχουν την καταγωγή τους από την Αφρική κλπ ενω η αμερικανιδα καθηγήτρια Κλασικής Ιστορίας Μαίρη Λέφκοβιτς που ασχολειται πανω απο 20 χρονια και αν και εχει δεχθεί συχνά δημόσιες προσωπικές επιθέσεις από εξτρεμιστές αντιπάλους της,που την κατηγορούν για ρατσισμό, υπερσυντηρητισμό και πολλά άλλα, συνεχιζει να αγωνιζεται γραφοντας βιβλια κλπ εργασιες που υποστηριζουν τις ελλ. θεσεις για την καταγωγη, τη γλωσσα κλπ..

    Διαβασε εδω, περισσοτερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=56&artid=288189&dt=13/09/2009#ixzz13euLXa4o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα Δημήτρη αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι, αυτό είναι που με καρφώνει,που με αγανακτεί.
    Είναι αυτό που κάποιοι άνθρωποι δεν θα το αντέξουμε να το βλέπουμε, πολύ περισσότερο να το βιώσουμε.
    Φίλους, γειτόνους χωρίς δουλειά, να μην μπορούν να εξασφαλίσουν το ψωμί της οικογένειας, ανθρώπους, φίλους και γνωστούς, να μην έχουν πρόσβαση στην κοινωνική και νοσοκομειακή περίθαλψη, να μην έχουν πρόσβαση στο φάρμακο, να τους πετάνε έξω από τα σπίτια τους με κατασχέσεις,ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια,νέα παιδιά να μην βρίσκουν δουλειά,δικοί μας άνθρωποι, με αδυναμία να πληρώσουν ακόμα και το ρεύμα τους και να τους το κόβουν μέσα στο καταχείμωνο.......Αυτά ήδη συμβαίνουν.
    Σε όλα αυτά, εμείς δεν θα μείνουμε παρατηρητές, αυτά θα πλήξουν και μας τους ίδιους.Ο καθένας με την σειρά του θα πάρει μερτικό στην εξαθλίωση.
    Χαμένα δικαιώματα, κατακτημένα με αγώνες και με θυσίες χρόνων.
    Το αλισιβερίσι έχει γίνει,οι υπογραφές έχουν πέσει.
    Δεν είναι η πρώτη φορά, με τις συνθήκες όμως αυτές και την κρίση τους, θα μπορούσε ρε Δημήτρη να είναι η τελευταία τους.

    Γι΄αυτό Δημήτρη μου θυμώνω, αγανακτώ,φοβάμαι και αναρωτιέμαι "ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλησπερα, δεν τα εχω υποψη μου θα τα δω.
    Οποτε γινεται συζητηση τα λεμε στα παιδια και τα δικα μας και των γνωστων, ε με τα παραμυθια εχουν ''μεγαλωσει'' γεννιες, φτανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Β.Β καλησπερα, οπου και να γυρισω το βλεμμα, βλεπω ανθρωπους, σκυθρωπους και με σκυφτο το κεφαλι, προβληματα οικονομικα που οπως πανε τα πραγματα θα γινουν αδιεξοδα, εχουμε κανει πολλα βηματα πισω, ισως ειναι ο ''νομος'' της φυσικης, το ελατηριο συσπειρωνεται, οταν υπαρχει πιεση και ''καποια'' στιγμη, τιναζεται.
    Τι περιμενουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέτρα από δω, μέτρα από κει, κυκλοφορώ με μια μεζούρα στην τσέπη, να τα μετράω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. FREZIA καλησπερα, πανε σιγα-σιγα να μας ''παρουνε'' μετρα, θα τους αφησουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή