Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

Μιλαμε με φιλους, μου λενε, συμμαχιες πρεπει να γινουν στις εκλογες, εναντια στην επιθεση που δεχεται ο κοσμος ο εργαζομενος, τους ρωτω, με ποιους?
Συμμαχια απο τα κατω με τον ''απλο'' ψηφοφορο ναι μπορεις να κανεις, αλλα σε ''αφηνουν'' οι εργολαβοι της ελευθερης αγορας και της εθνικοφροσυνης?

Τι θελω να πω, ενα ''χειροπιαστο'' παραδειγμα απο την Ικαρια.


ΣΥΝ: Με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. (!) στην Ικαρία

Ο γάτος κάνει ό,τι κάνει και μετά σκούζει κι από πάνω.

Αλλά ο γάτος είναι γάτος. Δεν είναι κόμμα. Οπως είναι ο ΣΥΝ. Δεν είναι εφημερίδα. Οπως είναι η «Αυγή».

Η οποία «Αυγή», σε χτεσινό της άρθρο, ζητάει τα ρέστα κι από πάνω (και τα ζητάει από το ΚΚΕ και τον «Ρ») επειδή το κόμμα της, ο ΣΥΝ, έφτασε στο σημείο να συνεργάζεται στην Ικαρία μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΔ και μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ. (ναι! με τον ΛΑ.Ο.Σ!) ενάντια στο ΚΚΕ!

*

«Συκοφαντία» (!) χαρακτηρίζει η «Αυγή» τα δημοσιεύματα του «Ρ» ότι ο ΣΥΝ κατεβάζει υποψήφιο στο δήμο της Ικαρίας, με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. (ναι! του ΛΑ.Ο.Σ!).

Αλλά ο ΣΥΝ αυτό ακριβώς πράττει. Και το (δια)πράττει, όπως η ίδια η «Αυγή» ομολογεί, για να αντιπαρατεθεί ο ΣΥΝ με «το κατεστημένο που δημιούργησε το ΚΚΕ»!

*

Συνεργάζονται μέχρι και με το «αντικαθεστωτικό» ΛΑ.Ο.Σ. (!) στην Ικαρία ενάντια στο «κατεστημένο του ΚΚΕ», αλλά έχουν το θράσος να μιλούν για «φαντασιώσεις» του «Ρ»!

Αλήθεια, το πανηγυρικό άρθρο του Αϊβαλιώτη το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα του Καρατζαφέρη (τους το αφιερώνουμε) είναι «φανταστικό»;

Μήπως καταγγέλθηκε από κανέναν του ΣΥΝ στην Ικαρία η στήριξη του υποψηφίου τους από τον ΛΑ.Ο.Σ και δεν το πήραμε χαμπάρι (ακόμα κι αν το κάνουν τώρα, που τους βάλαμε την ιδέα, για «ξεκάρφωμα» θα είναι).

Πόσο μάλλον δεν καταγγέλθηκε - προς θεού - η υποστήριξη που τυγχάνουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

*

Συνεργάζονται μέχρι και με τον ΛΑ.Ο.Σ. και έχουν το θράσος να μιλούν για «συκοφαντίες» του «Ρ».

Αλλά, αν ψάχνει για «συκοφάντη» η «Αυγή» ας τον βρει στα σάιτ «Nikaria.gr» και «Radio Armonia» που έχουν μεταδώσει την είδηση από τα τέλη Αυγούστου και την έχουν μεταδώσει ως έχει:

«Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κου Χρήστου Σταυρινάδη, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας (...). Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΝ».

*

Αυτοί που έμειναν στον ΣΥΝ και που όσο ήταν «ενωμένοι» δε μιλούσαν μεταξύ τους (Αλαβάνος με Τσίπρα, Τσίπρας με Λαφαζάνη, Λαφαζάνης με Κουβέλη κ.ο.κ.), έφτασαν στην Ικαρία να «μιλήσουν» και να τα «βρουν» μέχρι και με τον ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ!

Φτάνουν μάλιστα και σε μικρότητες, ισχυριζόμενοι ότι ο «Ρ» απέφυγε να αναγράψει το όνομα του υποψηφίου τους. Ας διαβάζουν καλύτερα. Στη σελίδα 31 του «Ρ», στις 9/9/2010, το όνομα του υποψηφίου τους, καταγράφεται. Δυο φορές! Αλλά οι της «Αυγής»... «θόλωσαν» επειδή δεν καταγράφεται μόνο το όνομα, καταγράφεται και από ποιους υποστηρίζεται:

Από το ΠΑΣΟΚ (του μνημονίου), τη ΝΔ (του νεοφιλελευθερισμού), τον ΛΑ.Ο.Σ. (του εθνικισμού) και τον ΣΥΝ!

*

Αυτή είναι η αλήθεια.

Οσο για την αναφορά του άρθρου της «Αυγής», ότι «πολλοί» από όσους στηρίζουν τον υποψήφιό τους στην Ικαρία «είναι κομμουνιστές» (!), τους έχουμε μια ακόμα αφιέρωση:

*

«Ευτυχώς η προπαγάνδα δεν θα νικήσει. Η ιστορική αλήθεια θα διασωθεί για τις επόμενες γενιές. Η ιστορική αλήθεια, κύριοι, είναι ότι ευτυχώς που υπήρχε η Χωροφυλακή το Δεκέμβρη του '44, ευτυχώς που υπήρχε αυτή η παράταξη που πολέμησε τους αντάρτες και τους συμμορίτες, και σώθηκε η Ελλάς από τον κομμουνισμό. Τιμή και δόξα ανήκει σε αυτούς τους ηρωικούς χωροφύλακες, τιμή και δόξα ανήκει σε αυτούς τους ηρωικούς αστυνομικούς».

*

Το παραλήρημα είναι του Αδωνι Γεωργιάδη. Με αυτουνού το κόμμα, ο ΛΑ.Ο.Σ., συνεργάζεται ο ΣΥΝ στην Ικαρία, «διεκδικώντας» ψήφους κομμουνιστών!

Συνεργασια λοιπον με ποιους?

Αλλα κουραγιο...

7 σχόλια:

  1. Φθου!
    Τι ήταν τούτο, πάλι;;;!!!
    Τι "τούβλο" έφαγα στο κεφαλάκι μου;;;!!! Βλέπω διάφορες "ανίερες συμμαχίες" να δημιουργούνται, αλλά αυτή παραείναι κραυγαλέα!
    (Δεύτερο "τούβλο" -αν και αναμενόμενο- το παραλήρημα Γεωργιάδη. Όσο πάνε και χειροτερεύουν τα φασισταριά!...)

    Συγνώμη για το "φθου" -φάτσα μόστρα / πρώτο σχόλιο, βρε Δημήτρη... Αλλά έφριξα!...

    Καλή συνέχεια στη μέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nτρουσιλα καλησπερα, φθου και ξανα φθου, σου λεει και οι τρεις δημοι ειναι δημαρχοι του Κ.Κ.Ε, δεν θα μπορουμε να κανουμε κομπινες ''πρασινης ενεργειας'', αρκετα με τις κινητοποιησεις εναντιον των εφοπλιστων και των ''σαπακιων'' τους, ασε που διωξανε το ΣΔΟΕ κακην κακως πριν κατεβει στο νησι, πηγαν οι ξεφτιλες για οικονομικους ελεγχους στην Ικαρια, αλλα στους απατεωνες με τις πισινες και τα κοτερα ουτε που πλησιαζουν και κατι προστιμα στους Μοτοροιλες τα ''εξαφανιζουν''.
    Δεν θελουν δημαρχους διπλα στον κοσμο, θελουν δημαρχους για απευθειας αναθεσεις εργων.
    Φθου,φθου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρη, γεια χαρα! Να μη ξαναπω κι εγω ...φτου, αν και το χρειαζονται, αφου τα ειπατε εσεις πιο πανω με τη φιλη Nτρουσιλα και καλα κανατε γιατι εχουμε να ακουσουμε πολλα τετοια ακομη και καλα ειναι να τα μαθαινουν ολοι ωστε να γνωριζουν τις ανιερες συμμαχιες που γινονται με το ΔΝΤ και με το ΛΑ.Ο.Σ.! Καιρος να τους φτυσει και η ιστορια μια και καλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva καλησπερα, την ιστορια την γραφει ο κοσμος με τις πραξεις του, ας περιμενουμε, περιπου 55 ημερες μας χωριζουν απο αποφασεις του κοσμου ανατρεπτικες η σφαξε με πασα μου ν'αγιασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακου φιλε,
    δεν θα χρεωνομαι εγω τις οποιες παπαριες,
    μαλακιες του καθε ΣΥΝ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΥΓΗΣ,
    και δεν συμμαζευεται.
    Ουτε ομως τρωγω το γλυκο του κουταλιου σου,
    "Συμμαχια απο τα κατω
    με τον ''απλο'' ψηφοφορο
    ναι μπορεις να κανεις,"
    Γιατι ουτε "απο τα κατω" ειμαι,
    ουτε "απλος ψηφοφορος" ειμαι,
    ουτε "απλος κομμουνιστης" ειμαι.
    Δεν κανω στο ΚΚΕ μια,
    δεν μου κανει δυο.
    Και τον Αδωνι Γεωργιάδη
    τι τον χρειαζεσαι?
    Δεν σου αρκει η Ελλη Παπα?
    του Μπελογιαννη η γυναικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλως τον τον φιλο ΑdeGia, καλημερα, το γλυκο του κουταλιου μου μπορει να μην το φας, αλλα μια ζωη οι διασπασεις ειχανε χρωμμα ροζ, οταν αρχιζουν τα μαλλια και ανοιγουν το χρωμα τους και απο μαυρα πανε στο γκρι.... Καποιων η καρδια δεν το αντεχει το ''μετεριζι'' και απο βαθυ κοκκινο γινεται ροζ και οταν ''κοβει'' το παθος, αστα να πανε.... Γιατι αποφασισες οτι εσυ δεν κανεις στο Κ.Κ.Ε?
    Με μπερδευεις λιγο οταν μου γραφεις οτι δεν εισαι ''απο τα κατω'', δεν εισαι ''απλος ψηφοφοροκομμουνιστης'', αλλα ποιος ειμαι για να σου υποδειξω........τι να ''αγαπησεις''.
    Για την Ελλη Παπα εχει απαντησει ο ιδιος ο Νικος Μπελογιαννης και για την καθε Ελλη, ομως οπως και οι συνιστωσες ετσι και η Ελλη εκανε τις ''συμφωνιες'' τις, ''κατω'' απο το τραπεζι και επειδη τα στερνα τιμουν τα πρωτα, η κολλεγια με το ιδρυμα Μπενακη, που ολως τυχαιως η οικογενεια......Γερουλανου ειναι στο Δ.Σ, εδειξε το τι ''τιμουσε'' τα τοσα χρονια και το θεατρικο κλαμμα στην τηλεοραση οταν ''θυμοτανε'' τον Νικο Μπελογιαννη.
    Μπορω να σου γραφω μεχρι το πρωι για τα ''φαινομενα'' τυπου Ελλη Παπα, Γρηγορη Φαρακου, θεωνα, Δεσυλλα,Μιμη Ανδρουλακη, Αλεκο Αλαβανο, Μαρια Δαμανακη, Λοβερδο, Παγκαλο, Ανουσακη και αρκετους ακομα ροζ ''συναισθηματων'', αμα χαθει το παθος και η ορμη, ειναι...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φτου και ,γω...Οχι σ αυτον που ψηφισε με ελπιδα ΣΥΝ...Αλλα σ αυτους που στριβουν τους ψηφοφορους του ΣΥΝ στη συμμαχια του ΔΝΤ...
    Φιλε πολιτη Καριωτη...Αν πιστευεις στην συμμαχια αυτη...Ε τοτε...Ψηφισε την...Απλο ειναι...
    Μη κρυβεστε πισω απο τους..ηρωες...Τιμηστε τους...
    Αυτο θελει το...αναχρονιστικο και συτηριτικο, γραφειοκρατικο ΚΚΕ...
    Δωστε τον τοπο σας στο ΔΝΤ, να μαθει επιτελους και ο Καριωτης το ρολο του καθ ενος...Ναι...
    Προβλεπετε να νικατε ευκολα;; Σας το ευχομαι ολοψυχως...Για να πανιγυρισετε παρεα με τους αλλους...
    Γιατι αν...λεω τωρα...Αν...
    ΠΩ..ΠΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή