Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

Τρεχεις στο μαιευτηριο, το βλεπεις, ενα ''πραγματακι'' τοσο δα, ενα ''ανθρωπακι'', να κανει γκριματσες, να ανοιγοκλεινει, ματια, στομα, να κλαιει και να μην ξερεις τι να κανεις, το ξενυχτας μαζι του, πειναει, ποναει, ζηταει, θελει την βοηθεια σου να ΖΗΣΕΙ.

''ΕΣΥ'' εκει, μπουσουλαει, λεει τα αγκου του, ''εσυ'' εκει, χ....απο χαρα, που το ''ανθρωπακι'' σου προσπαθει να ΖΗΣΕΙ.

Κανει τα πρωτα του βηματα, εκεινα που θυμασαι και γελας και γλυκαινεται η καρδια σου, ειναι αποφασισμενο να ΖΗΣΕΙ.

Παει στο νηπιαγωγειο και το βλεπεις το ''ανθρωπακι'' σου, να μαθαινει καινουργια λογια, παιχνιδια, αρχιζει να ανεξαρτητοποιειται και ''εσυ'' εκει καμαρωνεις, θα ΖΗΣΕΙ.

Παει δημοτικο και βλεπεις το ''ανθρωπακι'' σου, να αποκτα δεξιοτητες και να ξεχωριζει σε διαφορες δραστηριοτητες, αρχιζει να μαθαινει πως να ΖΗΣΕΙ.

Και ποσο γρηγορα περνα ο καιρος και το μικρο σου ''ανθρωπακι'', εγινε εφηβος-η, μεχρι να παει γυμνασιο και να μπει στα πιο δυσκολα, εχει αρχισει ''συνομιλια'' με τις ορμονες του και ''εσυ'', το ''βλεπεις'', να ερωτευεται, να διεκδικει, να μαθαινει τα πιο περιπλοκα ''κολπα'' για να ΖΗΣΕΙ.

''ΕΣΥ'', εκει, οταν σου λεει -το εχεις μαθει, αλλα δεν του το ''χαλας''-περασα στο πανεπιστημιο, στο τει, σε σχολες, το ''στελνεις'' με χαρα και καμαρωνεις για το ''ανθρωπακι'' σου που παλευει για να ΖΗΣΕΙ.

Ολα τα χρονια, ας εισαι εκει, ''εσυ'', ας εισαι ''φυλακας'' στο ''ανθρωπακι'' σου, μεσα στην καρδια σου βαθεια ''κρυβεις'' ενα φοβο, μη ''μπλεξουνε'', το ''ανθρωπακι'' σου και ''ξεχασει'' να ΖΗΣΕΙ.

Και ενα πρωι, η απογευμα, η βραδυ, ''μαθαινεις'' οτι την εχουνε ''στημενη'' στο ''ανθρωπακι'' σου, δεν θελουν καποιοι με ονοματεπωνυμο να ΖΗΣΕΙ.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ''ΚΑΝΟΥΝ'' ΣΤΑ ''ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ'' ΜΑΣ.


Εμποροι του θανάτου

«Σοσιαλιστής του καπιταλισμού» έκανε τέτοια επαίσχυντη πρόταση. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φ. Γκονζάλες, ο οποίος ηγείται παγκόσμιας εκστρατείας υπέρ της νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών! Ο ομοϊδεάτης του Ελληνα πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ζητά να γίνει μια διεθνής διάσκεψη που θα εξετάσει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Και αυτό στο όνομα της αύξησης της εγκληματικότητας και της αδυναμίας αντιμετώπισης του προβλήματος σε εθνικό επίπεδο. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο καπιταλισμός ετοιμάζεται να εξαγνίσει ένα εμπόριο ουσιών και να νομιμοποιήσει μια «αγορά» που ο ίδιος δημιούργησε και διόγκωσε σε πρωτοφανή έκταση, ακριβώς γιατί δημιουργεί τις αιτίες που τρέφουν το φαινόμενο της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν ότι υπάρχουν σήμερα στον κόσμο πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών, γεγονός που αντιστοιχεί σε έναν τζίρο άνω των 270 δισεκατομμυρίων ευρώ. Καμία εντύπωση βέβαια δεν προκαλεί ότι ο καπιταλισμός εμπορεύεται ανοικτά το θάνατο, ούτε βέβαια ότι οι σοσιαλιστές, άλλη μια φορά, μπαίνουν μπροστά για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Οι λαοί όμως δεν πρέπει να υποταχθούν. Ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά δεν είναι ρεαλισμός. Είναι συγκάλυψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και διευκολύνει το σύστημα να υποδουλώσει τις συνειδήσεις της νεολαίας και του λαού.

Και ''ΕΣΥ'', ''ΕΜΕΙΣ'', τι θα κανουμε?

Θα τους ''παραδωσουμε'' τα ''ανθρωπακια'' μας?

Δεν θα γινουμε ποταμι να τους πνιξουμε?

Τα ''ανθρωπακια'' μας, πρεπει να ΖΗΣΟΥΝ!!!

Αλλα κουραγιο...

15 σχόλια:

  1. Απο τα δικα τους παιδια να αρχισουν την "εκστρατεια" τους..Ο Γιωργος και ο φιλος του Γκοζαλες, να ερθουν στο Ζεφυρι, να παρουνε
    "πραμμα" να τους δωσουνε...
    Να κανουνε και παρεα με αλλους γονεις, που τα παιδια τους "πεσανε" στα ναρκωτικα, για να δουνε τι λενε...
    Ποναω ,τωρα που τα γραφω αυτα, γιατι τα παιδια
    δεν φταινε, αλλα, μονο ετσι θα δειξουνε, οτι το
    πιστευουνε αυτο που λενε...
    Να ερθουνε λοιπον τα τερατα, να δουνε δυο μετρα παλληκαρια, και κοριτσα, σαν τα κρυα νερα, 15, 16, 20 χρονω να προσφερουν τα παντα... για το
    χαρτακι τους..Να πανε στο ΟΚΑΝΑ και στα ψυχιατρεια να ζησουνε το αποτελεσμα...
    Να ρωτησουνε τους ιδιους τους μπατσους που ασχολουνται να τους πουνε...Ποσες φορες τους παρακαλανε μεσα απ τα καγκελλα...
    " Ριξε μου ρε φιλε...Κλεισε τα ματια και ριξε.."
    Να πεφτει ο πατερας και η μανα, πανω στο παιδι που ειναι, και δεν ειναι 40 κιλα, και να χορευει το κρεββατι, να χορευει...Και να περπαταει, μεχρι το διαδρομο...
    Ειναι δυνατον να "νομιζουν" οτι η φτηνη, η η ακριβη δοση..Ειναι το προβλημα...;;;
    Μα η δοση, μεχρι να εθιστεις, ειναι ΔΩΡΟ..
    Μετα πληρωνεις...Οταν σε εχει παρει το ποταμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα οι εικόνες της Μαριάννας είναι χαραγμένες μέσα μου..με την μάνα της να την αναζητάμε σε νοσοκομεία και νεκροτομεία...μέσα στο δωμάτιο να ρίχνει την φωτιά στο αίμα...
    Ευτυχώς πέντε χρόνια τώρα είναι καλά, παίρνοντας το πτυχίο της Σ.Κ.Τ...
    ΟΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ το χρήμα ρε παιδιά, από αυτά ζουν κράτη, χρηματοδοτούνται κυβερνήσεις, μεγάλος πόλεμος, μεγάλα συμφέροντα! Δεν ξέρω αν η νομιμοποίηση κάποιων ουσιών όπως το χασίς είναι μια κάποια λύση, οι απόψεις επ΄αυτού διίστανται, μεγάλη συζήτηση και δεν έχω τις γνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα μαχαιρη, εικονες απο την κολαση μας περιγραφεις, ποσο ξεκομενοι ειναι οι ανθρωποι που κυβερνουν, αυτη η ιστορια με τα ναρκωτικα και την νομιμοποιηση τους ειναι παλια, χρονια προσπαθουν να μας ''μαθουν'', τους ορους, ''σκληρα'' και ''μαλακα'', μεσα σε ολα, ο Γιωργαρος, δεν ειχε πει για την ''περιβοητη'' γλαστρα που μπορει να εχει οποιος θελει στο σπιτι του, για προσωπικη του χρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαγια Αντιγονη καλημερα, την θυμαμαι την Μαριαννα σου, το ειχες ξαναγραψει, αυτη την ''καταβαση'' αυτου του κοριτσιου στον αδη, αυτες τις ατελειωτες ωρες, ''θανατου'', πονου, διασυρμου, ποσο ''κοστολογουνται''?

    Η κοπελια γλυτωσε, σπουδασε, ΖΕΙ, ποσα ''ανθρωπακια'' πεθενουν με την συριγγα καρφωμενη στο χερι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Πολυ δυσκολο και βαρυ το φορτιο αυτο και ευχομαι κανεις γονιος και κανενα παιδι να μη χρειαστει ποτε να το σηκωσει..
    Αυτοι που μιλανε ετσι επιφανειακα εχουν, ομως, ολα τα μεσα και να αποφυγουν, αλλα και να θεραπευτουν οταν χρειαστει.Οι αλλοι ομως;
    Ποιος ενδιαφερεται ομως για τα παιδια του κοσμου που και ανεργα συχνα μενουν μεσα σε μια κοινωνια που εχει μαθει να αποδεχεται μονο τη κομπινα και τους ημετερους, ουτε εχουν να ελπιζουν σε τιποτα πια με τετοιους πολιτικους, ειδικα με τις σημερινες ασχημες οικονομικες συνθηκες για πολλους εργαζομενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Karfoma καλημερα, ειναι πολυ χρημα και μη ξεχναμε οτι 6 τραπαζες της κεντρικης ευρωπης, ''γλυτωσαν'' απο το ''κραχ'' τον χειμωνα γιατι οταν τους εγινε ο ''γνωστος'' ελεγχος, στα ''θησαυροφυλακια'' τους βρεθηκαν λεφτα απο εμπορια ναρκωτικων, το παραδεχτηκαν και τι εγινε?

    Εδω οι παραμυθαδες και καλα δεν μπορουν να ''νικησουν'' στον πολεμο με τα ναρκωτικα τους βαρωνους των ουσιων, ωραιο παραμυθι, τον ΤΣΕ, με ''δεκα'' ρουφιανους και εναν δορυφορο που παρακολουθουσε τις φωτιες που αναβαν το βραδυ στο δασος, τον βρηκαν και τον εκτελεσαν.

    Εδω παρακολουθουν, ολα τα τηλεφωνα, μια λεξη να πεις που την εχουν βαλει σαν ''δολωμα'' αμεσως αρχιζει το ''ψαξιμο''.

    Το νασιοναλ τζεοκγραφικ, ειχε φωτο απο την καλλιεργεια της παπαρουνας στο Αφγανισταν, στην Ανατολικη Τουρκια [η Τανσου Τσιλλερ, πρωην πρωθυπουργος της χωρας ητανε ''ανακατωμενη''],οι πρωην σοβιετικες δημοκρατιες, στην νοτιο Αμερικη, υπαρχουν φωτο απο τις καλλιεργειες και τα εργαστηρια.

    Δεν ''γινεται'' να βομβαρδιζεις μια Γιουγκοσλαβια για να την ''γονατισεις'' οικονομικα και να καταστρεφεις κρατη με την ''περιβοητη'' Αμερικανικη αεροπορια και να μην καταστρεφεις σε μια ''νυκτα'' τις καλλιεργειες σε ολες αυτες τις χωρες.

    Ειναι μεγαλος ο τζιρος και επειδη στα ''πραγματα'' των χωρων εχουν ''ερθει'' ολοι αυτοι που σε αλλες εποχες δεν θα περνουσαν ουτε εξω απο υπουργειο, οι μαφιες ''αλωνιζουν'', χαλαρες συνειδησης και ξεχειλωμενοι τραπεζικοι λογαριασμοι, εχουν φερει αυτο το νουμερο των 200 εκατομυριων ανθρωπων στην χρηση.

    Δηλαδη χρειαζονται οι ουσιες για να ζησουμε?

    Μαλλον χρειαζεται η παλια καλη συνταγη προσαρμοσμενη στο πιο ''συγρονο'' της. Η Κ.Ν.Ε, οπως παλια η ΟΚΝΕ, να κανει ντου και να δεις για ποτε η χωρα θα ''καθαρισει'' και απο κοντα συλλογοι γονιων και το υπουργειο υγειας για την περιθαλψη και αποκατασταση της υγειας των ''λαβωμενων'' παιδιων-χρηστων.

    Θεληση χρειαζεται απο το κρατος, οι ''τροποι'' πολλοι, αλλα χ.....για τα ''ανθρωπακια'' μας, οι καταθεσεις τους να ειναι καλα και η ''εξουσια'' τους.

    Σκαλοπατι ειναι η ελευθερη χρηση καποιων ''ουσιων'', ποιος μπορει να πει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο δεν θα περασει στα ''θανατηφορα'' ναρκωτικα, εδω και τα μη ''θανατηφορα'' σε εχουν εξαρτημενο, οπως και το αλκοολ.

    Σιγα μην αφησουμε σε ''γνωστες'' την χρηση η οχι των οποιονδηποτε ουσιων, κοινη λογικη, δεν ειναι κατασκευη φραγματος, ουτε αεροπλανου για να χρειαζονται ''ειδικοι''.

    Ετσι σιγα-σιγα μας ''κοιμιζουν'', βαζοντας ''ειδικους'' να αποφασιζουν για εμας χωρις εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva καλη φιλη χαιρεται, μα οσο δυσκολευουν οι συνθηκες ζωης τοσο πιο μεγαλη μεριδα απο τα ''ανθρωπακια'' μας θα ''κολυμπουν'' στα βαθεια με τους καρχαριες, εδω λοιπον μαλλον πρεπει να αρχισουμε να βαζουμε το ''προβλημα'' των ναρκωτικων σε πρωτη προτεραιοτητα, γιατι οταν σου ''τσακιζουν'' τα νιατα, τελειωνει το μελλον του οποιουδηποτε κρατους.

    Βεβαια οταν ο κοσμος καταλαβει οτι με την αλλαγη πολιτικης τετοια ''προβληματα'' θα αφανιστουν, ισως αρχισει να το σκεφτεται, γιατι δεν νομιζω να υπαρχει γονιος που να θελει να δωσει το ''ανθρωπακι'' του, βορα στα ''σαγονια'' των εμπορων ναρκωτικων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφονώ με τον Μαχαίρη, στα δικά τους παιδιά να το δοκιμάσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Frezia χαιρεται, αυτο ειναι ''εβραικος νομος'', θυμασαι, οδοντα αντι οδαντος και οφθαλμο αντι οφθαλμου, συντριμμα αντι συντριμματος, τι φταινε τα παιδια τους?

    Η απληστια τους φταιει, γιατι πισω απο αυτη την δηλωση, θα ''κρυβονται'' σιγουρα καταθεσεις σε διαφορες τραπεζες ανα τον κοσμο, αυτου του σ....ψυχου ''σοσιαΛΗΣΤΗ'' Φ. Γκονζαλες, για ν'αναλαβει την ''εργολαβια'' της προωθησης των ουσιων.

    ΝΤΗΛΕΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη...

    είναι πολλά τα λεφτά.
    Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

    Είναι που ψάχνουν ένα τρόπο να τα ακρωτηριάσουν τα ανθρωπάκια. Να τους κόψουν τα φτερά. Να τους ευνουχίσουν την ψυχή και το μυαλό.

    Είναι που θέλουν τους ανθρώπους μια μάζα εύπλαστη, που τους θέλουν ζυμάρι μαλακό να το ψήνουν κατά πως θέλουν. Είναι που η ζωή των μικρών μας ανθρώπων έχει γίνει πολύ φτηνή μπροστά στη νέα τάξη πραγμάτων.

    Είναι που μας θέλουν όλους αποχαυνωμένους, πνιγμένους απ' τις εξαρτήσεις μας, ανόητους και θλιβερούς... να σκεπτόμαστε μόνο τη δόση και τον επιούσιο και να μην κοιτάμε λίγο παραπάνω...

    Είναι κι αυτά και άλλα τόσα ακομη...

    Είχα κάποτε γνωρίσει ένα παλληκάρι. Ο πατέρας του ήταν έμπορος ναρκωτικών. Εκείνος είχε ταχθεί να πολεμάει και τον πατέρα του και τους ομοίους του...

    Γιατί ήθελε να ζήσει.

    Πίστευε πως ήξερε να ζει.
    Κι έλεγε πως η πρέζα δεν είναι μόνο αργός θάνατος. Είναι ξεφτίλισμα της ψυχής και του μυαλού. Κι αυτό είναι χειρότερο.

    Ε, λοιπόν, να τι θέλουν. Να γίνουμε ανόητοι, αποχαυνωμένοι, λειψοί ξεφτίλες.

    Και δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Όχι όσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρα καλησπερα, ουτε καν τον επιουσιο σκεφτονται, οσοι μπαινουν στο ''τρυπακι'', μονο την δοση τους και κανουν τα παντα για να την εχουν.

    Αν ζει ακομα ο φιλος σου, ειναι γιατι ισως ο εμπορος πατερας του δεν ''εχει'' μιλησει με τους πιο επανω απ'αυτον, τους ''εισαγωγεις''.

    Μονο με μαζικη αντιδραση μπορει αυτη η ''γαγρενα'' να θεραπευτει.

    Στο χερι μας ειναι να τους παλεψουμε, πως?

    Με αλλαγη πολιτικης ροτας της χωρας μας, οχι αλλοι θανατοι απο ναρκωτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Δημητρη...Ναι ρε εχεις δικιο...Αθελα μου απο την αγανακτηση μου και απο το θεαμα που βλεπω καθε μερα εξω απο το σπιτι μου...Λαλησα...Ε ...Δεν ειναι και λιγο...Καθε τοσο και μια παρεα πεθαινει απο νοθευμενη η και...ανοθευτη δοση...
    Κι αυτος ο ΠΑΠΑΡΑΣ...Ο ασχετος...Με τη..γλαστρα του...
    Το Χασισι...Ειναι ακινδυνο...Χειροτερο ειναι το τσιγαρο...Ακουω και μου φευγει η ψυχη...
    Δωσε μας κυριε μου τα ποσοστα του υπουργειου υγειας...Του δικου σου...Με τα μαγειρεμενα στοιχεια..[καλα εδω μαγειρευτηκαν, αλλα κι αλλα, εδω θα κωλωναμε] Αλλα...Τελος παντων, δωσε τα στοιχεια αυτα...Δεν κρυβεται το πραμμα με τιποτα...
    Ποσοι χρηστες χασις, επεσαν στα αλλα σε λιγο διαστημα;;;
    Ποσοι χρηστες χασις, παρουσιασαν εγκεφαλικες και ψυχικες βλαβες;;;
    Ποσοι χρηστες Χασις, επεσαν σε καταθλιψη, σε ψυχωσεις και σε σχιζοειδη φαινομενα;;
    Τα αλλα ελαφρα ποια ειναι;;
    Τα στεροειδη; Τα εκσταση; Τα τεχνητα;Τα παραγωγα που θελουν να βαλουν και στα τροφιμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν θυμασαι ειχε βγει στην τηλεοραση ενας γιατρος και ''καπνισε'' για να δειξει οτι το χασις δεν ''σκοτωνει'', αλλα ποτε δεν απαντησε στα ερωτηματα που βαζεις και εσυ, αλλα κατι γενικολογιες, οτι και με το αυτοκινητο εχουμε ατυχηματα, αλλα το χρησιμοποιουμαι.

    Ετσι τοσο ελαφρια αντιμετωπιζεται η λαιλαπα των πασης φυσεως ουσιων και καθε αυριο ολο και πιο πολλα ''ανθρωπακια'', μπαινουν στην περιπετεια των ναρκωτικων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζεφύρι, Μενίδι στο σταθμό, στον Αγ. Διονύση, στον Κάραβο... Πλ. Κουμουνδούρου, Σεπόλια... Πόσες γειτονιές, πόσα "στέκια";
    Τα ξέρουμε εμείς... δεν τα ξέρουν οι φωστήρες που, ξετρυπώνουν γιάφκες και... "τρομοκράτες";
    Χρόνια πριν, ακόμα νωρίτερα από την εποχή που τα κινητά είχαν κάμερες, πολίτες των Εξαρχείων, φωτογράφιζαν εμπόρους που διένειμαν φακελλάκια στα "βαποράκια"... έστελναν τις φωτογραφίες στις εφημερίδες... Φαίνονταν τα πρόσωπά τους, τα αυτοκίνητά τους... Πιάστηκε ποτέ κανείς;

    Αν δεν είναι αυτή έμμεση νομιμοποίηση, τότε τι είναι;

    Άλλωστε... γιατί μας κάνει εντύπωση; Ο ναρκωμένος πολίτης, είναι ακίνδυνος... Δεν αντιστέκεται, δεν αντιδρά, δεν επαναστατεί και, χειραγωγείται εύκολα...

    ΥΓ.1 Δυο γνωστές οικογένειες συγγενικών μου προσώπων, έχασαν τα παιδιά τους, μέσα στον τελευταίο χρόνο, από τα ναρκωτικά... Γύρω στα 20 το ένα παιδί, κάτι παραπάνω το άλλο.

    ΥΓ.2 Διάβασα το βιβλίο "Κριστιάνε Φ.: 13, πόρνη και τοξικομανής", στα 17-18 μου... Βρήκα μια αξιόλογη παρουσίαση (και, τι σύμπτωση... Πρόσφατη, σχετικά) εδώ:
    http://anagnosi.blogspot.com/2010/09/13.html

    Για όσους δεν έχει τύχει να το διαβάσουν, αντιγράφω από την παραπάνω παρουσίαση:
    [...]Είναι ένα βιβλίο- ντοκουμέντο που προέκυψε από την πρωτοβουλία των δημοσιογράφων Κάι Χέρμαν και Χόρστ Ρικ να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ που έκαναν για τη ζωή των νέων στο Βερολίνο στη δεκαετία του ‘70, και κατέληξε σε έρευνα πάνω στις συνθήκες ζωής των νέων και τη ροπή τους προς τα ναρκωτικά την εποχή αυτή.[...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή