Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

Ειμαστε ''τυχεροι'', καταγομαστε και οι δυο απο την Ανδρο, κανουμε μπανιο στην ιδια θαλασσα με τον.......Παμε βολτες στα καλτεριμια της χωρας του νησιου με τον.......Τρωμε γλυκο και πινουμε καμμια φορα το ουζακι μας στα καφενεδακια της χωρας, εκει που καθεται οποτε ερθει στην χωρα ο.....Πινουμε νερο απο την Σαριζα και ρεμβαζουμε τα ηλιοβασιλεματα απο τον αφανη ναυτη οπως κανει ο.....Σας λεω ειμαστε ''τυχεροι'', που παταμε τα ιδια ''χωματα'' και αναπνεουμε τον ιδιο αερα, βλεποντας τις ιδιες εικονες με τον συμπατριωτη μας τον......Που θα παει, αφου κανουμε, τρωμε, βλεπουμε, ακουμε και μυριζουμε , τα ιδια με τον......Θα γινουμε και εμεις τοσο...........πλουσιοι με τον......

Για να 'ναι ήσυχοι οι αυτοδημιούργητοι

«Ο Κωνσταντίνος - Αλέξανδρος Γουλανδρής αγόρασε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο, η τιμή του οποίου αγγίζει τα 240.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ρετιρέ περίπου 1.600 τετραγωνικών μέτρων (...) διαθέτει τρεις αχανείς κρεβατοκάμαρες, με την κάθε μία να έχει δική της κουζίνα, ιδιωτικό θέατρο, γκαρνταρόμπα και αμέτρητα μπάνια (...) ιδιοκτήτης της "Victory Carriers" μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παροχής καυσίμων και ενέργειας ο Κωνσταντίνος - Αλέξανδρος Γουλανδρής αγόρασε την εταιρεία που δημιούργησε το 1943 ο Αριστοτέλης Ωνάσης για 192.000.0000 ευρώ και με μια αρκετά επιθετική πολιτική κατάφερε να τη μετατρέψει σε μια από τις πιο σημαντικές εταιρίες στον κόσμο» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Αλλα μημπως δεν γινουμε και εμεις ''μπρουκληδες'' επειδη εχουμε μεγαλωσει ''αλλιως''?

Για να δουμε...

Ο δικός μας κόσμος είναι ανήσυχος

Ξέραμε ως τώρα πως το παιδί που δεν παίζει, δε μεγαλώνει ποτέ, δεν κοινωνικοποιείται έτσι που να αποκτά σημασία η λέξη ελευθερία. Τώρα θέλουν να μας μάθουν πως το παιδί που παίζει δε θα γίνει καλός άνθρωπος, δηλαδή δε θα γίνει ένας μονόχνοτος ανταγωνιστικός καλός μαθητής και αύριο ανταγωνιστικός καλός εργάτης.

Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι τσακωμοί των παιδιών είναι ένδειξη υγείας και ψυχικής. Τώρα μαθαίνουμε πως όσο πιο φυτό είναι το παιδί τόσο καλύτερα.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν από κάποιες έρευνες. Ο καθένας μπορεί να στήσει μια έρευνα που να του φέρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Το κύριο γι' αυτούς τους ερευνητές είναι τα παιδιά να μαθαίνουν και να αισθάνονται ενοχή για τη βία, όταν θα 'ρθει η ώρα να τους χρειαστεί, τότε που θα αρχίσουν να νιώθουν και μια άλλη έννοια: Το ταξικό μίσος, κάτω από την ταξική βία της εκμετάλλευσης της τάξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, που μπορεί και να τα σκοτώνει στη δουλειά, (ατυχήματα τα λένε οι καθωσπρέπει κηφήνες του πλούτου), ή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οσο πιο «φυτά», απ' όσο πιο μικρά, τόσο πιο εύκολα θα ανοίγουν το στόμα με τους «αυτοδημιούργητους» τύπου Γουλανδρή (που - παρεμπιπτόντως - συνέχισε την παράδοση του Ωνάση. Ο οποίος έστησε, λέει, την εταιρεία του το 1943 (τότε δεν ήταν που η χώρα μας στέναζε κάτω από την μπότα του κατακτητή, τότε δεν ήταν που όλος ο κόσμος ήταν στον πόλεμο; ε, αυτός και η τάξη του τότε κάνανε λεφτά)).

Ισως η εκπαίδευση των παιδιών στη «μη βία» να είναι και προληπτικό μέτρο. Οσο πιο «φίτσουλες» όταν μεγαλώσουν, τόσο δε θα φτάσουν ποτέ να σκεφτούν πως για τα κακά της μοίρας τους δε φταίει η μοίρα αλλά οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά. Τα περιπαίζουμε από αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τον αντίλογο του ηλίθιου. Που για να δικαιολογήσει το δικό του τάφο, που τον λογίζει για έπαυλη, είναι έτοιμος να σε κατακεραυνώσει διαβλέποντας σε σένα υποκίνηση σε αναρχοπαράξενες καταστάσεις. Αντε να ανοίξεις τώρα κουβέντα με τον οπαδό της νεκρικής ησυχίας, για την επόμενη μέρα, όταν οι εργάτες θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, τότε όπου τίποτα δε θα είναι όπως το γνωρίζει. Αντε να του πεις ότι ο νέος κόσμος δε θέλει κανέναν απ' αυτούς τους νόμους και τους αστυνόμους, ότι ο νέος κόσμος θα χτίσει τη συνύπαρξή του σε εντελώς άλλη βάση κι ότι τα υλικά γι' αυτήν την άλλη βάση τα μαζεύει από σήμερα ακριβώς για να μη βρεθεί αδύναμος αύριο.

Ας το καλο δεν θα γινουμε ''μπρουκληδες'', οποτε,

Αλλα κουραγιο...

11 σχόλια:

  1. Πρωτα ηρεμησε. Θα μου παθεις τιποτε.
    Κρατα και καμια επιφυλαξη για τον νεο κοσμο [τον παλιο που ονειρευεσαι] δεν θελω να πεσεις σε καταθλιψη!!!!!!!
    Τωρα εγω τι να προσθεσω για τους 'μπρουκληδες'τα ειπες ολα.Να ρωτησω θελω.
    1. Ο κυριος αυτος εχει σχεση με την ξανθια περσονα;;;Αλλα και να μη το γνωριζεις λιγο μ' ενδιαφερει ,αυτο ανηκει στην σφαιρα της 'κοινωνικης κριτικης''αλλοτε το ελεγαν κουτσομπολιο.........Αλλα βρε Δημητρακη αυτη την περισπουδαστη ερευνα ποιοι την εκαναν;;;;Μεγαλη απορια εχω !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα Δημήτρη μου για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά σου παραθέτω τις δηλώσεις του Αϊβαλιώτη ο οποίος απ΄όσο γνωρίζουμε είναι εκπρόσωπος του κόμματός του και άρα όσα λέει, τα λέει με την σύμφωνη γνώμη του Φίρερ.
    Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης γράφει λοιπόν στην εφημερίδα του ΛΑ.Ο.Σ. ότι
    «Η Ικαρία μένει πίσω στην ανάπτυξη και η αιτία είναι - κυρίως - οι μουχλιασμένες ιδέες του ΚΚΕ που στοιχειώνουν κάποια ακραία μυαλά για δεκαετίες (...) το ΚΚΕ άρχισε να τρέμει, γιατί όλοι εμείς οι Ικαριώτες που δεν είμαστε ΚΚΕ αντιπροσωπεύουμε το 66% Απέναντι σε αυτό το σκληρό κομμουνιστή κατεβάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης που κάνει πράξη την Εθνική Ενότητα. Όλοι το στηρίζουν πλην του μουχλιασμένου ΚΚΕ. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., οι αριστεροί, οι οικολόγοι, οι ανεξάρτητοι πολίτες κάθε ιδεολογίας που μπούχτισαν όλα αυτά τα χρόνια με τη μιζέρια που φέρνει το ΚΚΕ Να γίνουν έργα, να ανοίξουν ξενοδοχεία, να πέσουν κονδύλια από την ΕΕ, να γίνει μαρίνα και να έρχονται τα γιοτ, να γίνει διεθνώς γνωστό το νησί του Ικάρου με τη λειτουργία της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας που θέλουν να τη φτιάξουν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία για να οικειοποιηθούν τον... Ίκαρο. Όλοι μαζί οι δημοκρατικοί μη κομμουνιστές πολίτες, όλοι όσοι βαρεθήκαμε την μούχλα του ΚΚΕ στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της συμφιλίωσης (...) Παλέψανε πολύ για να φτιαχτεί το ψηφοδέλτιο της νίκης και θα αγωνισθούμε για ένα ποσοστό - ρεκόρ, και ας κλαίει όσο θέλει το ΚΚΕ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε βρε και στο νέο ΕΑΜ ! Ενάντια στο κόμμα που τόσα χρόνια βούτηξε την χώρα μας την Πατρίδα μας στο τέλμα και την έφερε στην κηδεμονία του ΔΝΤ.Ενάντια στο ΚΚΕ που τόσα χρόνια κυβερνά αυτόν τον τόπο.ΑΙΔΩΣ " ΑΓΡΙΟΙ"

    Και βέβαια το ΛΑΟΣ και οι εκπρόσωποί του μπορούν να λένε ότι θέλουν χωρίς αυτό να βαραίνει τον ΣΥΝ.Μια καταγγελία,μια αντίδραση μια διάψευση αδερφέ μου έτσι για την τιμή των όπλων θα την ήθελα εγώ και κάθε δημοκράτης.
    Καληνύχτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Taspa καλημερα, ηρεμος ειμαι, να πεσω σε καταθλιψη, γιατι? Μια χαρα ειναι ολα, εκτος απο κατι ''ψιλα'', οπως η παιδεια, η υγεια, το συνταξιοδοτικο, η απασχοληση, τα οικονομικα, οι επενδυσεις, η ανεργια, η, η, η,......

    Αυτα τα μεγαλα ερευνητικα προγραμματα, που εχουν ''αντικειμενο'' τον ανθρωπο τα κανουν ''καποια'' μεγαλα πανεπιστημια του......εξωτερικου, να δεις πως το λενε, κατα παραγγελια, μια ''αθωα'' πολυεθνικη και ενα ''ανεξαρτητο'' πανεπιστημιο και να σου η ερευνα, με την αντιστοιχη ''αντιβιωση'', να σταματησει η εξαπλωση της επιδημιας των ελευθερων παιδιων.

    Μακρια απο τον παλιο-νεο κοσμο που θελουμε καποιοι αναχρονιστικοι.

    Αυτον που λες τον λενε το μικρο του κυρ-Μιχαλη, συγγενης, με τον αλλο, τον κυρ-Αλεξανδρο, αντε ''γιαναμε''.....CIAO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Black Bedlam καλημερα, αυτο το εθνικοφρονακι ο Αιβαλιωτης που ''ξεχασε'' να παει για την θητεια του στον στρατο, τι να πει, εδω ειναι πολλα τα ''πακετα'' που σπρωχνουν προς καθε ''ενδιαφερομενο''οι υποστηρικτες, των συμμαχιων, τυπου ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΥΡΙΖΑ, ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ...

    Αυριο θα ειμαι στο Ιλιο, στο παρκο Τριτση, περασα γυρω στις 11.40μ.μ και γινοτανε το ελα να δεις, αντε να δουμε που θα παρκαρουμε.

    Τραγουδουσε ο Παπακωνσταντινου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mπραβο στους Καιωτες, που αναγνωρισαν επιτελους
    μαζικα ποιος ειναι ο μιζερος και ο εχθρος του λαου
    Θα πω και ενα προκαταβολικο μπραβο για τους πολιτες της Καριας...Που θα μαυρισουν το ψηφοδελτιο του ΔΝΤ στον τοπο τους...
    Δειχτε φιλοι νησιωτες πολιτες της Ικαριας, πως ο Ικαρος πετουσε με τα φτερα της ελευθεριας, και δεν εχει αναγκη απο λεσχη για να λογιστει η φυλη του...
    Αφηστε τον Χερ Αιβ να λεει στο καφενειο ηρωικες ιστοριες απο το στρατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε μου λες; τι υπονοει το 'αντε γιαναμε'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαστορα καλημερα, τα ειπες ολα, αλλα το χερ Αιβ, εγραψε, παντα τετοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Taspa, γιαναμε οπως..................γιναμε, γ....αυτη η βιασυνη και να μην ριχνω μια δευτερη ματια....γιαναμε, αμ πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λόγω απαισίων φρονημάτων δεν μου δόθηκε η άδεια να φτάσω στην γη της επαγγελίας, έτσι χάθηκε η ευκαιρία από τους ακατανόμαστους να μπορώ σήμερα να αγοράσω σε τιμή ευκαιρίας..
    Ισως δεν γνώριζα πώς στρίβει το τιμόνι δεξιά;
    Πώς επιπλέεις στη λάσπη;
    Αχρηστη είμαι γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιαγια Αντιγονη χαιρεται, εμ αυτα τα απαισια φρονηματα δεν σε ''εμαθαν'' πως στριβει το τιμονι δεξια.

    Πως μου αρεσουν τετοιοι αχρηστοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή