Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...

Τον γνωρισα στην δεκαετια του '70, πιτσιρικας γυρω στα 11 ο μητσακος, 30 αρης και φουλ ερωτευμενος με την ''καλη'' μου την ξαδελφη, το Μαρθακι, γιατρος, απο οικογενεια με μονοκατοικια εκει στα νοτια προαστεια, ''χορτατος'' ανθρωπος, γελαστος, ενθουσιωδης, οταν ειδε τον θειο-Αντρεα να χορευει ζειμπεκικο και μετα το διδυμο, των θειων Αντρεα και Θοδωρη σε χασαπικο, εχασε τον νου του, ''μεθυσε'' απο κεφι οταν ειδε και τον πεθερο του, τον θειο-Χριστο να χορευει χασαποσερβικο, εκει παραδοθηκε, σε οσα γλεντια απο εκει και περα βρεθηκαμε μεχρι πριν αρρωστησει πριν μερικα χρονια και ''αποσυρθει'', παντα θυμοτανε την πρωτη ''επαφη'' με το σοι των ''τρελων'' που τον εκαναν να νοιωθει ηρεμα και ζεστα, μανα και πατερα ελεγε τα πεθερικα του, κοπελες μου τις αδελφες της γυναικας του.

Ειχε τρελα με την θαλασσα, ψαροντουφεκας, ψαρας, ειχε βιβλια με ναυτικους χαρτες, χαραζε πορειες, εφτιαξε με τα χερια του ενα σκαφακι, περασε την αγαπη του για την θαλασσα και στον γιο του.

Σημερα στο ταφειο της αγιας-Παρασκευης, ο παπας εριξε λιγο κρασι και λιγο χωμα, το Μαρθακι, εκλεγε την αγαπη της και εμεις οι υπολοιποι ''σκεφτομαστε'' τον Κωστα, που οποτε βρισκομαστε, ελεγε, αντε να τα πιουμε και να χορεψουν οι θειοι και ο πατερας.

Γεια σου ρε Κωστη, δεν εχω ξεχασει οτι εσυ πρωτη φορα με πηγες μαζι με το Μαρθακι σου βολτα στο αστεροσκοπειο του ''τοτε'' στην Πεντελη, με το αμαξι σου, το μαυρο γουοσλει.

Καλο σου ταξιδι Κωστα.

Καλες πορειες και ακυμαντες θαλασσες ΞΑΔΕΛΦΕ.

8 σχόλια:

  1. Να τον θυμασαι ΔΗΜΗΤΡΗ για να σου ζεσταινει την ψυχη!!!
    Χαθηκαμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον θυμάστε όπως τον γνωρίσατε, όπως τον ζήσατε, όπως γλεντούσατε, όπως τον αγαπήσατε και σας αγάπησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Taspa καλημερα, ευχαριστω.
    Καθε μερα ''περναω'' απο το ιστολογιο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρουσιλα καλημερα, ποτε δεν ειχε πει ''ασχημη'' κουβεντα σε ανθρωπο, τα γλεντια μας θα θυμομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Poly sigginitiko cousin, efharisto gia tin katapliktiki perigrafi anepanalipton anamniseon, merikes apo tis opoies zisame mazi.
    -falakras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωρε ξαδελφε, να εισαι καλα και να τον θυμομαστε τον Κωστη ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή