Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010








ΑΓΑΝΤΑ...

1Ο μηνες χρειαστηκε ο Γιωργος Παπανδρεου να ''σκεφτει'' οτι ο Παμπουκης ειναι ''ειδικος'' στην μεταφορα κεφαλαιων απο το εξωτερικο, εδω στην χωρα μας, 10 μηνες ειχε τον ''ειδικο'' εισαγωγεα κεφαλαιων στον παγκο και εβαζε στην βασικη του ομαδα, την Γκερεκου, την Μπατζελη και τον κυρ-Θοδωρη, καλα τετοια λαθη ουτε ο Τζιγγερ στην Παναθα δεν εκανε, με τους προπονητες και τα ''παλτα'' που μας εφερνε!


ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ο ανθρωπος που ''παρατησε'' το δικηγορικο του γραφειο και τις ''ανεσεις'' του και ασχολειται με την ''σοσιαλιστικη'' ομαδα του προεδρου του Ευρωπαικου ''σοσιαλισμου'', συγκινητικο, βουρκωνεις και μονο στην ιδεα πως οι ανθρωποι της ''διπλανης'' πορτας, παραμεριζουν το μικροσυμφερον τους μπροστα στο κοινο καλο, τι σχεδιασμος και τι προοπτικη για εμας ολους τους υπολοιπους Ελληνες, τωρα ας ''ετοιμαστουμε'' να βροντοφωναξουμε, καλως μας ερχονται τα δολλαρια.

Τερμα η ανεργια και η ανασφαλεια, καινουργια νοσοκομεια και ανεβασμενες συνταξεις θα ''φανουν'' και θα ''πεσουν'' στην αγορα, το μελλον των παιδιων μας προβλεπεται λαμπρο.

Βεβαια ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ως αλλος ΑΓΓΕΛΟΥ εκανε τα ''κουμαντα'' του, προτεινε στον προεδρο της Ευρωπαικης σοσιαλιστικης ''υπερομαδας'' τα εξης μετρα για την προστασια του.....................................................ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!!!


«Η υπάρχουσα νομοθεσία εμποδίζει τις επενδύσεις», δήλωσε ο Χ. Παμπούκης, μιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής. «Χρειάζεται να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο μηχανισμό που θα αναλάβει την επένδυση από την αρχή μέχρι το τέλος».

Ο Χ. Παμπούκης, δίνοντας το στίγμα των «διακρατικών συμφωνιών που θα υπογράφει» το κράτος με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, έφερε σαν πρότυπο τις αποικιοκρατικές συμβάσεις της «ΠΕΣΙΝΕ» και του «ΠΡΙΝΟΥ» (τα πετρέλαια της Θράκης).

Ο «κίνδυνος της επένδυσης συνδέεται με το κέρδος του επιχειρηματία», σημείωσε ο Χ. Παμπούκης και ξεκαθάρισε ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει στον ιδιώτη επενδυτή την «ελαχιστοποίηση των κινδύνων»! «Θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε φιλοεπενδυτική χώρα», τόνισε ο Χ. Παμπούκης.

Περιγράφοντας με λεπτομέρειες τα «κίνητρα» που θα δίνει, αλλά και τις αλλαγές που θα εμπεριέχει ο νέος επενδυτικός νόμος σημείωσε:

-- «Θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία». Η κυβέρνηση ήδη προσανατολίζεται να μειώσει το συντελεστή φορολόγησης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% στο 20% και το συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 40% στο 24%.

-- Χρειάζεται «αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας». Η κυβέρνηση με το νέο εργασιακό νόμο που ψήφισε και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ καθιέρωσε κατώτατο μισθό για τους πρωτοδιόριστους τα 590 ευρώ μεικτά. Απελευθέρωσε το όριο των απολύσεων και μείωσε την αποζημίωση απόλυσης. Βάσει του επικαιροποιημένου μνημονίου ετοιμάζει να αντικαταστήσει τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις με τις επιχειρηματικές τις οποίες θα καθορίσει ο εργοδότης απευθείας με τον εργαζόμενο.

-- «Αλλαγή στο καθεστώς της χρήσης γης». Ωστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να επενδύουν μέσα σε δασικές εκτάσεις, πάνω στον αιγιαλό κ.α.

-- «Αλλαγή των πολεοδομικών όρων». Ωστε να μην μπαίνει κανένας φραγμός στην έκταση και στο μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα δημιουργήσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

-- «Αλλαγή στο χρόνο έκδοσης των αδειών για την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει «άδειες εξπρές» των 40 ημερών για τις μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες.

-- «Αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα». Με στόχο οι επενδυτές να μπορούν να εξασφαλίσουν γρήγορα φτηνό χρήμα.

Τα προκλητικά προνόμια που είναι έτοιμη να εξασφαλίσει η κυβέρνηση στους μονοπωλιακούς ομίλους θα αφορούν επενδύσεις άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ ή σε εναλλακτική περίπτωση επενδύσεων της τάξης των 75 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργούν 200 θέσεις εργασίας.

Είναι φανερό ότι από τα μεγέθη που θέτει σαν βάση η κυβέρνηση για τις επενδύσεις είναι έτοιμη να βγάλει στο σφυρί τομείς στρατηγικής σημασίας όπως λιμάνια, υποδομές Ενέργειας (βλέπε ΔΕΗ), μεγάλα τμήματα παραλιών της χώρας, αλλά και δημόσιων εκτάσεων (βλέπε Ελληνικό) που θα εξασφαλίσουν σίγουρη κερδοφορία στους κεφαλαιοκράτες. Στις προτεραιότητές τους μπαίνει ακόμη η παράδοση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας.

Αλλα κουραγιο...



Υ.Σ Μετα απο ''καιρο'' καποιος εισαγγελεας θα ορισει εγγυηση για να μην φυγει απο την χωρα, οπως τωρα εγινε για τον ''παρατρεχαμενο'' του Κωστα του Ραφηνεα. Παλι θα ''κοιταμε'' με ''ανοικτο'' το στομα, οταν καποιος αλλος μαθητευομενος μαγος θα ''τρεχει'' στις Λοντρες και τα Παρισια και στις νεες Υορκες προς αγρα πελατων.

9 σχόλια:

  1. Ετσι καποιοι εννοουν το κερδος, με οποια θυσια εργαζομενων,φυσικων πορων και χωρικων υδατων πια απαιτειται για το καλο της τσεπης τους.....Η ιστορια επαναλαμβανεται και θα επαναλαμβανεται εφ οσον θα ξαναψηφιστουν απ ο τι καταλαβαινουμε ολοι αυτοι που μας εξαπατησαν και μας εξαπατουν...
    Οπως λες,φιλε Δημητρη,...κουραγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva χαιρεται, αυτα τα αισθηματα υπερανω, απο ανθρωπους υπερανω, εφεραν αυτη την ''κατασταση'', το εχουν στησει καλα το ολο σκηνικο, ο κοσμος μπαιλτισμενος, ξαφνιασμενος, αηδιασμενος, τους εχει γυρισει την πλατη, αυτο θελουν αυτοι, την ''αδιαφορια'' για να περνανε τις ''χορηγιες'' προς τ'αφεντικα τους.

    Ο Παπανδρεου σημερα ειπε σε συνεντευξη στο εξωτερικο οτι η ''κριση'' στην Ελλαδα εχει γινει απο τα 20 δις της φοροδιαφυγης ετησιως, αλλιως αν ειχαμε αυτα τα δις θα ειμαστε ''εκτος'' ''κρισης'', αλλωστε κατα ομολογια του ειμαστε μια χωρα ΟΧΙ φτωχη, βεβαια η παρουσιαστρια δεν ηξερε να τον ρωτησει για ενα ''κομματι'' απο τα 20 δις, τα 340 εκατ. ευρω που χαρισε στον ομιλο Βαρδινογιαννη και ποσα σε αλλους ''επενδυτες''.

    Οσο ο κοσμος τους δειχνει την ''αδιαφορια'' του, τοσο αυτοι θα ''μαδανε'' την πατριδα μας.

    Τα παιδια μας θα μεινουν διχως ''προικα'', ετοιμαζονται να τα ξεπουλησουν ολα, μεχρι τον ηλιο και τον αερα [πρασινη ενεργεια], τα σκουπιδια, το νερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ Δημήτρη, τόλεγα και σ΄έναν φίλο. Είναι μερικές φορές που μιλάω με κόσμο του μεροκάματου, βουτηγμένου στην ανασφάλεια και στην απόγνωση και μου έδιναν την εντύπωση, σαν κάποιος τους πήρε την ζωή, την κρέμασε σ΄ένα κορδόνι και την κουνάει σαν εκκρεμές πάνω από το κεφάλι του πέρα δώθε, πέρα δώθε και κείνος ανήμπορος, κοιτάει το εκκρεμές κινώντας το κεφάλι του πέρα δώθε, πέρα δώθε, στον ίδιο ρυθμό μη μπορώντας ούτε τα χέρια του να κινήσει για να πιάσει την ζωή του.
    Τι να πω τρομακτικό είναι.
    Αλήθεια στις 18/9 εσύ και το Κατινάκι σου που θα είσαστε; Τι θα έλεγες για μιά καλησπέρα;Δεν έχεις και mail αδερφέ μου και ο μάστορας δεν με καταδέχεται.Το δικό μου το ξέρεις ή τουλάχιστον μπορείς να το βρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Black Bedlam καλησπερα, καποια στιγμη θα ''ξεφυγουν'' απο την μαγνητικη επιροη του βλεμματος της ''κομπρας'', 18-9 ειναι σαββατο, αν εννοεις το φεστιβαλ της ΚΝΕ, καποια ημερα θα περασω, αλλα δεν ξερω ποτε για να σου πω σιγουρα, στην δουλεια ειμαι μονος και δεν ξερω τι ''ξημερωνει'' καθε ημερα και τι αναγκες θα παρουσιαστουν.
    Ο μαχαιρης μου ειπε καποια στιγμη για την γειτονια του, εκει στο Ιλιον [Λιοσια], τις ημερες του φεστιβαλ και ουτε και του μαστορα του απαντησα.

    Πιστευω οτι μαλλον ολα θα πανε καλα και θα βρεθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε την αδιαφορια και την εξομοιωση των παντων, φτασαμε στο σημειο μηδεν Δημητρη...Απο την αρχαια εποχη...Μεχρι και σημερα, οι αδιαφοροι πολιτες, και αυτοι που εξομοιωνουν...Θυτες και θυματα...
    Οι Απολιτικοι...Αυτοι που γυρευουν τρυπα για να χωθουν μεσα...Αυτοι που αρνουνται να δουνε την πραγματικοτητα...Μας θαβουν ολους...
    Αλλα εγραψα και στον φιλο ΣΕΛΙΝ...
    Ολοι ξερουν πλεον ποιοι μπορουν και θελουν να ξεφυγουν...Αλλα δεν μας αρεσει το ονομα τους...Ειναι πασσε...Κι ασχημομουρηδες...
    Δεν εσυνηθισαν να παραμυθιαζουνε, και να βολευονται...Κι οσοι το κανουνε[δεν ειμαστε και αγγελοι, ουτε αγιοι] βλεπουνε την εξοδο...
    Και τοτε...διαμαρτυρονται, και οδυρονται...
    Δηθεν για την μονοκομματη δομη του φορεα...
    Και τις αναχρονιστικες μεθοδες...Και την ξυλινη
    γλωσσα...
    Οταν ηρθατε,βρε...Αντε να μη πω...ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ
    ΑΥΤΑ;;;;;;
    [Δεν αναφερομαι στην στηριξη της κυβερνησης του..Αυτουνου...Εχω γραψει παλιοτερα γι αυτο...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΗ...
    Με την ανοησια μου να μη βλεπω τα μαιηλ, δημιουργω
    παρεξηγησεις εκ του μη οντος...ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΑΙΗΛ...Μην με παρεξηγειτε...Αν καποιος θελει να δω ενα μαιηλ του...Ας το γραψει
    στα σχολια του μπλογκ μου...Μαχαιρη, σου εχω στειλει ενα μαιηλ...Θα παω αμεσως να το δω...
    Ασε...Εχω βρει μπελα με τα μαιηλ...Καποιος φιλος στελνει,πολλα μαιηλ...Δεν ξερω τι να κανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τις υπέροχες φωτογραφίες, εσύ της βγάζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαστορα καλημερα, απαντησε στα μαιηλ, γιατι η φιλη μας νομιζει οτι την ''σνομπαρουμε''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Frezia καλημερα, εκτος απο καμμια 25αρια φωτο οι υπολοιπες ειναι απο σελιδες στο Flickr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή