Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010







AΓΑΝΤΑ...

Ελα εσυ, φυγε εσυ, μεινε εσυ, αναβαθμισου εσυ, εντος, εκτος και επι ταυτα, πολιτικη υψηλου επιπεδου, υπουργοι ολο ορεξη για εργο, απο τον λαο ''βγαλμενοι'', για τον λαο αγωνιζονται, με το ζορι, με τα δοντια κρατανε την ακριβεια, δινουν μαχες, ειναι το τελευταιο μετερεζι του Ελληνα απεναντι στα βαρια οπλα με τ'ονομα, τροικα, μνημονιο, ευρωπαικη προοπτικη και πολυ πρασινη αναπτυξη.
Και μεσα σε ολα, οχι οτι εχει καμμια σημασια, ενα ονομα, εστω και ''δανεικο'', Νταλαρα, ναι του Γιωργαρα η γυναικα, η Αννα, του παλαι ποτε ''δικου'' μας Γιωργακη, ολες οι συγκεντρωσεις, ολες οι πορειες ξεκινουσαν με το παγωσε η τσιμινιερα, πολυ νερο στο αυλακι χυθηκε και ξεβαψαν οι μνημες του ''Γιωργου'' μας, παντου πρωτος, για ''τοτε'' λεω, διπλα στον Χαριλαο, δηλωσεις μεγαλοστομες απο τον Γιωργαρα ''μας'', λαος, αριστερα, κομμουνισμος, πολυ νερο στο αυλακι, φτωχεια και δωστου συναυλιες και δωστου να στελνει φιλια στις κερκιδες και να ανεμιζει το λαβαρο με το σφυρι και το δρεπανι.
Τωρα στις αποφασεις στο υπουργειο εργασιας που την ''τοποθετησε'' ο αλλος Γιωργαρας, τις αποφασεις που θα ''παιρνουν'' ζωες και κοπους ετων, τις αποφασεις ταφοπλακες, ενα ονομα θα μεινει για παντα, εκει σαν βρισια, σαν φτυσια, στα ματια των εργαζομενων, ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ, ποσο την προδωσες Γιωργαρα μας την ζωη σου, μονο εσυ το ξερεις και ο καθρεπτης σου.

Και μεσα σε ολα στα μουλωχτα εβαλαν αυξησεις σε φαρμακα ευρειας καταναλωσεις, να βοηθησουν τους φαρμακεμπορους, υποφερουν οι ανθρωποι με τις αυξησεις που τους ζητουν οι μπασκετμπολιστες...

Εντελώς ενδεικτικά και από μία πρώτη μόνο ματιά στις νέες χονδρικές τμές, για φάρμακα ευρείας χρήσης, τα ποσοστά των ανατιμήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

* ΑΛΓΚΟΝ 11,94%
* BUSCOPAN 12%
* DEPON 12,4%
* FENISTIL 3,81%
* CLARICID 12,1%
* CECKLOR 6,9%
* AUGMENTIN 11,9%
* ATARAX 5%
* BETADINE 12%
* NEUROBION 11,8%
* MAALOX 12.2%

Η λογική βάσει της οποίας πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης κινείται στην απαράδεκτη και εντελώς προκλητική προσέγγιση που λέει ότι με την επιβάρυνση λίγων λεπτών ανά φάρμακο δεν θα χειροτερεύσει η θέση των εργαζομένων, ενώ λίγα λεπτά φτηνότερα ανά φάρμακο για τις προμήθειες που κάνει το δημόσιο, αποτελεί λογαριασμό. Ετσι, αποκαλύπτεται ότι οποιαδήποτε ανακοστολόγηση κι αν έκανε η σημερινή κυβέρνηση ή θα κάνει στο μέλλον κάποια άλλη, που θα εξακολουθεί να διατηρεί στο απυρόβλητο την πολιτική της αντιμετώπισης του φαρμάκου σαν εμπόρευμα.

ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ...

Αλλα κουραγιο...

23 σχόλια:

  1. Καλημερα φιλε Δημητρη!

    Αλλοιμονο στους ασθενεις που πρεπει να εγχειριστουν σε καποιο απο τα δημοσια νοσοκομεια που οπως διαβαζω οι προμηθευτες σταματησαν να δινουν φαρμακα επειδη δεν πληρωνονται απο το δημοσιο...Ομως οι.. ''κυριες'' και οι ''κυριοι'' που ανεφερες πιο πανω ποτε δεν ανηκαν στη ταξη μας κι ας παραπλανουσαν κι αυτοι το κοσμο με φιλια και σημαιες οπως καποιοι αλλοι πολιτικοι που και αυτοι μας προδωσαν... Ποτε θα τους στειλουμε ολους αυτους στο ταμειο ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Εχω ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ.........2Ε το τεμαχειο...........ακατεβατα.!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλημερα, τωρα να δεις τι ερχεται, που ''φορτωνουν'' τους δημους με σχολεια, νηπιαγωγεια, νοσοκομεια,συγκοινωνιες, οσα τελη και να βαλουν δεν θα μπορουν να τα φερουνε ''βολτα'', οποτε στην επομενη, τριετια-πενταετια, οι δημοι θ'αρχισουν να ζητουν ''βοηθεια'' απο την ιδιωτικη πρωτοβουλια, οχι το 2060 δεν προκειται να βγει η χωρα απο την μεγγενη της ''τροικας'', ποτε, η παιδικη χαρα των ''επενδυτων'' θα γινει η χωρα, υγεια, παιδια, κοινωνικο κρατος θα ειναι σαν τα παραμυθια που διαβαζουμε, οποιος εχει ''παραδες'' καλως, οι υπολοιποι οσο αντεξουν, μπηκαμε στην νεα εποχη, no pei no pley.

    Εκεινο που μου την ''δινει'' με τον Γιωργαρα ''μας'' ειναι οτι καθε τεταρτη και σαββατο πηγαινα και ακουμπουσα το κατοσταρικο, στην μπουτ που τραγουδουσε στην πλακα και ειδικα τις τεταρτες που ητανε πιο χαλαρο το προγραμμα, επαιρνε την κιθαρα και ρωτουσε τι να πουμε ''μαζι'' του και λεγαμε ολο συγκινηση μεχρι και ανταρτικα, η γυναικα του υπευθυνη δημοσιων σχεσεων στην εταιρεια δισκων που συνεργαζοταν ο Γιωργαρας ητανε, απο πολιτικη, με δικες τις δηλωσεις ητανε, οφα, εμαθε ομως απο τον Γιωργαρα και τον αλεξιπτωτιστη Ραγκουση, αλλες εποχες, αλλα ηθη, οπως τους λες, ''κυριες'' και ''κυριοι''.

    Η Αθηνα μια ομορφια σημερα, ηλιος αλλα οχι ζεστη, μια ομορφια μεσα στην ασχημια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Taspa καλημερα, σε λιγο θα αρχισουν να πουλιουνται στα στενα γυρω απο την ομονοια οπως τα λαθραια τσιγαρα, λαθραια φαρμακα και οποιος αντεξει...

    Καλημερα και στον Βασιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή χρειάστηκα να υποβληθώ σε εγχείρηση πριν λίγους μήνες, γνωρίζω από...πρώτο χέρι, πως μόνο τα επείγοντα περιστατικά χειρουργούνται..
    Επίσης έχω κάνει κάτι εξετάσεις στο ΙΚΑ εδώ και 5 μήνες και ακόμη περιμένω τις απαντήσεις. Η Διευθύντρια του υποκαταστήματος, μου είπε πως αν δεν βγούνε μέχρι το τέλος και αυτού του μήνα, θα πρέπει να τις κάνω σε Ιδιωτικό Κέντρο (παρόλο που έχω συμπληρώσει ένσημα για Ικα για αυτό το έτος).., γιατί το ΙΚΑ έχει πολλά χρέη και δεν έχουν λεφτά να βγάλουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου....

    Τώρα δε θέλω καν να σκεφτώ την πιθανότητα να με περαπέμψουν σε Ιδιωτικό, γιατί οι συγκεκριμένες είναι πανάκριβες και πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω, δε θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αναγκαστώ να τις πληρώσω γμτ τα βάσανα μου γμ!

    Καλό μεσημέρι~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε Δημήτρη,

    ναι, διάβασα την ανάρτηση... δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Τι λειτουργεί κατά πώς πρέπει σε αυτόν τον κόσμο!!!
    Βέβαια, λίγα λεπτά επιβάρυνσης για τον συνταξιούχο των 500 ευρώ, τι είναι? Ενώ για τον βιομήχανο των 5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι... λογαριασμός... όπως και να το κάνεις!

    Αλλά έχω μια παρατήρηση. Μπαίνω, βλέπω παραγράφους, σημεία στίξης, κόματα, τελείες... Α, πολύ με άρεσε γιόκαμ'!!!! Κάτσε να πάω σπίτι να τηλεφωνήσω στην Τασούλα του ψαροκτόνου να χαρεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Δημήτρη!

    Ευτυχώς, πολλά πάρε-δώσε με φάρμακα και γιατρούς, δεν έχω/ουμε (ακόμη). Κι ο πατέρας μου, παρόλα τα χρονάκια του, ούτε κι αυτός έχει "τακτικά" φάρμακα...
    Στατιστικά, είμαστε... πρωταθλητές της πολυφαρμακίας (το διέψευσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής...)
    Αν κρίνω πάντως από τον μικρόκοσμό μου, φίλους, γνωστούς, συγγενείς... τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, κάνουν μια βόλτα κι απ' το φαρμακείο! Κορυφαία περίπτωση φίλης μου που, η φαρμακοποιός της πηγαίνει τις... τσάντες με τα φάρμακα, στο σπίτι! (Special delivery!)
    Φαντάζομαι, κάπως έτσι συμβαίνει γενικότερα... οπότε ναι, τα λίγα επιπλέον λεπτά, γεμίζουν τα τσουβάλια των φαρμακοβιομηχάνων/ιών...

    "Λιώνουν τα νιάτα μας στη βιοπάλη"... και "Πάρ'το απόφαση, βρε Στράτο, να γραφτείς στο συνδικάτο" τραγουδούσε ο Νταλάρας... καθόμασταν κι εμείς τα πορωμένα και σιγοντάραμε το... βινύλιο (αρκετά μικρές, με τις ξαδέρφες μου, για μπουάτ τότε).
    Ποιος Νταλάρας, ποιος Βασίλης (που, και οι δύο μου αρέσουν σαν ερμηνευτές)... ζαμπλουτίσανε, μαζί με άλλους "ιδεολόγους".
    Η σύζυγος Νταλάρα, αλλά και η Μαρία η Δαμανάκη (ξέχασε, μάλλον, κι αυτή...) κι άλλοι, πόσοι πολλοί, τόσοι πολλοί, θα μπορούσαν να τα βροντήξουν -αλλά όχι, βέβαια... Είναι γλυκό το πιοτό της ...εξουσίας!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι αυτο λεω...
    Παιδια...ΟΧΙ προσωπα...ΟΧΙ ονοματα...ΟΧΙ
    Ο Νταλαρας ειπε...
    Ο Βασιλης ειπε...
    Ο Χαριλαος ειπε...
    Ο Θοδωρακης ειπε...
    Εμεις δεν ειμαστε αστοι, να θελουμε να δειξουμε τους σπουδαιους αρχοντους και τους λογιους μας...
    Εμας η γνωμη μας και η ψηφος μας ειναι ιση με του γραμματεα της Κ Ε...
    Αυτο δεν αντεξαν οι Ανδρουλακηδες,Δαμανακηδες,
    Ολυμπιονικες,Λοβερδηδες Παγκαλοι και λοιποι...
    Πρωτοποροι και διανοητες της Αριστερας...
    Που ψηφισανε το Μνημονιο και μετα το...
    Διαβασανε και...Διαφωνησανε...
    Κατσαριδες...
    Να μην θυμηθω...Και κατι ..Ακροαριστερους...
    Αυτοι ...Πανε στην Πεφωτισμενη δεξια...
    Στο μεγαλο ταξιδι τους...
    Μερικοι...Φτασανε κι ολας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Καπετάνιε!
    Με φαρμάκωσες πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Roadartist καλημερα, δυστυχως μας πανε στο ιδιωτικο ''συστημα'' υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φυσικενια καλημερα, με πειραζεις με την κυρα-δασκαλα του μυστακοφορου ψαροκτονου, κανουμε προοδο γιοκαμ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντρουσιλα καλημερα, εισαστε γερα σκαρια[μη σας ματιαξω], παντως λογου του τροπου ζωης ολο και μικροτερες ηλικιες ''μπαινουν'' στην φαρμακευτικη υποστηριξη.
    Ολα τα κατανοουμε, αλλα ρε τους μπαγασηδες αχορταγοι ειναι και αν εχουν μαζεψει χρημα με ουρα, τους το λες οπως το ειπε ο Ρασουλης, δεν μας χ....ρε Νταλαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαχαιρης καλημερα, συμφωνω οτι δεν πρεπει να ειμαστε προσωπολατρες, αλλα δεν πρεπει και να ξεχναμε οτι ''καποιοι'' πατησαν πανω στα αισθηματα μας και τα πιστευω μας και εδω μιλαμε για καλλιτεχνη, που τα εκμεταλλευτηκε τα παντα για να ''οικονομισει'' και βαζοντας μπροστα την γυναικα του, να ''κυβερνησει''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Karfoma καλημερα, τι αναγκη εχεις εσυ, ''διπλα'' σε μεγαλη χωρα ''μενεις'', 20 λεπτα με το αεροπλανο και τσουπ, Ιταλια, πιες ενα κουμ-κουατ να γλυκαθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερούδια και καλόν φθινόπωρο (εννοείται ιδιαίτερως στο κατινάκι).

    Προφανώς η λίστα με τα φάρμακα που η τιμή τους μειώθηκε κατά πολύ περισσότερο από ολίγα λεπτά του ευρώ, ήταν μεγάλη γι΄αυτό δεν μας την έβαλες; :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ καλημερα, καλημερα και καλο χειμωνα, αμαν αυτο το κατινακι, εχει σουξε.

    Μαλλον ξεχνας οτι οποια μειωση τιμης και να κανουν εχουν βαλει τοση υπεραξια στο φαρμακο που ειναι κερδοφοροι οι υποστηρικτες του ''φιλου'' μας Γιωργη Παπανδρεου, οι φαρμακαδες.

    Η αξια καθε φαρμακου [η οποια συσκευασια] δεν ειναι ουτε 1 ευρω [μαζικη παραγωγη].

    Ιωνάς Edward Salk (28 Οκτωβρίου, 1914 - 23 Ιουνίου, 1995) ήταν αμερικανικός παθολόγος, καλύτερα γνωστός ως εφευρέτης του πρώτου εμβόλιο πολιομυελίτιδας, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ αυτος δεν το πουλησε στους φαρμακαδες το εμβολιο που ανακαλυψε, αυτον και αλλους σαν αυτον εχω στο μυαλο μου και καθε ''μειωση'' τιμης φαρμακου, μου ερχεται στο μυαλο η αρχικη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξια του καθε δισκιου η ''κουταλιας'' η δοσης ενεσιμης, οποτε μαλλον το φαρμακο ειναι ειδος πολυτελειας, για τους συνταξιουχους των ''βαρβατων'' συνταξεων που δινονται στην χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας.

    “Οι βάρβαροι”

    Οι βάρβαροι δεν θα ξανάρθουν απ`τα σύνορα.
    Τους εκπαιδεύουν οι σοφοί με τηλεόραση.
    Κι οι ορδές τους απ`τα παιδικά δωμάτια θα ορμήσουν.

    Π.Α. Σινόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικώς κι εγώ ...συφοριασμένη είμαι :)
    Nα ζω για εκείνη την στιγμή που θα μιλήσω με κάποιον κομμουνιστή για ένα συγκεκριμένο θέμα, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να μην φτάσουμε την ιστορία ή στην εποχή του ...αδάμ ή στην ...στην δευτέρα παρουσία :))

    Το μόνο που είπα ήταν ότι ενώ για πρώτη φορά σε εκατοντάδες φάρμακα που πραγματικά έχουν τιμή λιανικής πολύ παραπάνω από εκείνη τους κόστους τους, μειώθηκε η τιμή πώλησής τους κατά πολύ, η δική σου αναφορά στο θέμα εξαντλείται μόνο στο μισό κομμάτι της "είδησης" εκείνη της αύξησης ορισμένων.

    Αν εσύ βρίσκεις ότι αυτό έχει διαφορά από την τακτική που οι ....τελεοράσεις παρουσιάζουν όσα και κατά πως βολεύουν μερικούς, ε εγώ τότε τι να πω...
    Άντε και μη με στενοχωρείς σήμερα γιατί έχω και δίλημμα αν πρέπει να διαλέξω Αλαβάνο ή Μητρόπουλο κι έχω πέσει στα μαύρα τα πανιά...

    Κατινάκι κι άλλα φιλιά (έτσι για να τον σκάσω κι άλλο) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Bρε Φοράδα δε βοηθάς!!! Μα σου λέω δε βοηθάς!!!
    Άσε τον άνθρωπο να γκρινιάξει ωρέ... μπας σε καλό σου! Πώς θα εκτονωθεί! χα χα

    Η αλήθεια είναι πως και οι δυο... λέτε μισή αλήθεια.

    εξηγούμαι:

    Από τη μια μεριά είναι αλήθεια πως τα φάρμακα υπερ-υπερ-υπερ-χρεώνονται! Όσα υπέρ θέλετε! Το γεγονός είναι πως η λιανική τιμή πώλησης είναι υπερ-πολλαπλάσια του κόστους παραγωγής συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων (έρευνας, ευρεσιτεχνίας, υλικών κλπ.) Η διαφορά δε είναι προκλητική. Που σημαίνει πως οι μειώσεις που γίνονται είναι μηδαμινές και ελάχιστα μειώνουν την αισχροκέρδεια των φαρμαοβιομηχανιών που -σημειωτέον- είναι η ισχυρότερη οικονομικά βιομηχανία του πλανήτη ξεπερνώντας σε τζίρο και αυτή τη βιομηχανία όπλων!

    Από την άλλη μεριά είναι αληθές πως σε πάρα πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα έγινε μείωση τιμής. Βέβαια, ίσως η μείωση αυτή να μην είναι ούτε αυτή που θα έπρεπε να γίνει ούτε έγινε σε όλα τα σκευάσματα, όμως για την τσέπη του μικρομεσαίου είναι σημαντική.

    Εγώ, πάντως έχω ήδη επιλέξει τα μαύρα πανιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Φυσικένια

    Εγώ καλό μου, καλώς ή κακώς, πάντως δεν θέλησα να ...πω καμιά αλήθεια.
    Απλά βρήκα κατεγεγραμμένη τη μισή και μου έλειπε η υπόλοιπη. Απλά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε, γι' αυτό λέω κι εγώ πως λέτε μισή αλήθεια.
    Ο Μήτσος επί τούτου -καθένας όπως ορέγεται- εσύ για να συμπληρώσεις την άλλη μισή που βρήκες!!

    Συνεπώς μισό + μισό = ολόκληρο... είμαστε όλοι ευτυχείς! (φαντάζομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με συγχωρειτε, κυρια..φοραδα μας...Στο αλωνι βεβαιως...Εδω ειναι και η ταπεινοτητα μου, αν θελετε να συζητησετε με κομμουνιστη...χωρις να πατε στον Αδαμ...Θεσατε ενα οποιοδηποτε θεμα και
    κρινατε μονη απο την απαντηση, δια την πληροτητα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Mαχαίρη

    Ειλικρινά ευχαριστώ αλλά θα μου επιτρέψετε να αρνηθώ :)
    Oι κουβέντες με κουμουνιστές δεν μου λείπουν ούτε μέσα στο ίδιο μου το σπίτι βλέπετε κι ας πίστεψα η αδαής ότι θα γλύτωνα έτσι εύκολα επειδή ούτε το κόμμα ήθελε να λέω δημοσίως τις ...άλλες μισές αλήθειες και με ...συνέτισε με ένα Χ από τα επίσημα κιτάπια του, δημιουργώντας μου ίσως κι ένα ψυχολογικό τραύμα που ακόμα δεν έχω ξεπεράσει γι΄αυτό και μην με παρεξηγείτε...
    :)
    Πάντως με παρεξηγήσετε ή όχι εγώ τις αλήθειες θα συνεχίσω να προσπαθώ και να τις αντιλαμβάνομαι και να τις απαιτώ ολόκληρες, απ΄όποιον κι αν λέγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σημερα πηρα χαμπαρι τι εγινε πριν τοσες μερες σε τουτο εδω τον χωρο, δεν με σκας που στελνεις φιλια στο κατινακι με ευχαριστεις πολυ γιατι μας σκεφτεσαι, γ....κατοπιν εορτης πηρα χαμπαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή