Τρίτη 3 Αυγούστου 2010










ΑΓΑΝΤΑ.

Τους ΠΑΓΩΣΕ ο Μικης Θεοδωρακης, η εκδικηση ειναι ενα ''πιατο'' που τρωγεται κρυο.

Τον εκαναν αρχιστρατηγο των ενοπλων δυναμεων πριν μερικους μηνες, κοσμος πολυς στεναχωρηθηκε, τι γινεται με τον Μικη τον σερνουν οπως την δαμασμενη αρκουδα στο τσιρκο?

Τον πηρε απο το χερι ο Γ.Παπανδρεου και τον εβαλε στην μεση, σε μια φωτογραφια με τον Ερντογαν, τον πρωθυπουργο της Τουρκιας.

Τι ''γραμματια'' ξεπληρωνει ο Μικης, σκεφτηκαμε.

Στην συναυλια στον Λυκαβητο, για τα 85α γενεθλια του ο συνθετης της μουσικης των τραγουδιων, που σφραγισαν μια περιοδο ''μαυρη'' της πατριδας μας, εκανε αυτο που οφειλε να κανει καθε πνευματικος ανθρωπος, οταν η χωρα του ειναι σε θανασμο κινδυνο.

Μπροστα σε ολο το πολιτικο φασμα, δηλωσε στους δημοσιογραφους...Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Τωρα λοιπον ο Γ.Παπανδρεου πρεπει η να τον ''καθαιρεση'' απο τον βαθμο του αρχιστρατηγου τον Μικη Θεοδωρακη, η να του ζητηση να ''ηγηθει'', των ενοπλων δυναμεων για την απελευθερωση της Ελλαδας.

Βγηκε η ζωη μας στο σφυρι

Βγήκ' η ζωή μας στο σφυρί,
μας παίρνουν, μας πουλάνε,
στα ξένα χάνετ' η ζωή,
μας στίβουν, μας πετάνε.

Βγήκ' η ζωή μας στο σφυρί,
σ' Αμερική κι Ευρώπη,
άνθρωποι μας γεννήσανε
και μας πουλάν ανθρώποι.

Για μεροκάματο διπλό
τον ουρανό μας κρύψανε,
δεν έχει φως να ζήσουμε.
Η φτώχεια κει, η νύχτα εδώ,
μάνα, οι τόποι λείψανε
τη μοίρα μας να χτίσουμε.

Αλλα κουραγιο...

33 σχόλια:

  1. Θερμη παρακληση,
    100 η αλεπου,110 τ'αλεπουδακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα Δημήτρη...
    Υπό κατοχή. Ναι, σωστό...
    Και πραγματικά δεν ξέρω αν έχει υπάρξει χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταμάτησα να εμπιστεύομαι πολιτικούς και τεχνοκράτες και περιμένω το χέρι βοηθείας μόνο απο τους "πνευματικούς ανθρώπους" όπως τον Μεγάλο Έλληνα που ανέφερες...

    Αποσύρομαι απο την παρέα λόγω εντατικού ψεκασμού στο σπίτι μου! Εκτός κι'άν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα, με τους πολιτικους που εχουν την ευθυνη για τον εγκλωβισμο της πατριδας μας στα ''παιχνιδια'' των τραπεζων δικαιως να τα εχεις ''παρει'',αλλα με πολιτικους που εχει μαλλιασει η γλωσσα τους ολο αυτο το ''παιχνιδι'' να το καταγγελουν.
    Δεν ειναι δικαιο ολο αυτο το ''αναθεμα''σε ολους ανεξαιρετως τους πολιτικους.
    Μαλλον βαζει νερο στον μυλο ενος ερποντος φασισμου κατι τετοιες ισοπεδωτικες λογικες και μη βιαστεις να γραψεις μακρια απο εσενα τετοιες σκεψεις, γιατι οταν αφοριζεις ολη την πολιτικη σκηνη τι μενει?
    Ειναι μια προπαγανδα που την εχουν σπειρει τα παπαγαλακια των ''κοτσαμπασιδων πασαδων''για να λασπωσουν τα παντα γυρω τους,να απογοητευσουν τον κοσμο και στο τελος με νεα λεοντη, οτιδηποτε μορφωμα παρουσιασουν σαν αλλαγη του πολιτικου σκηνικου, να ειμαστε εντος και επι τα αυτα, αλλα να πιστευουμε οτι εχουμε κανει το ''αλμα''.
    Η λυση σε ολα τα προβληματα ειναι πολιτικη, αλλα πια πολιτικη, πολιτικη για τους λιγους, η πολιτικη για τους πολλους, οτιδηποτε αλλο ειναι εκτροπη, ας προσεξουμε την ''ευχομαστε''γιατι ''αν''ξυπνησουμε τους ''εφιαλτες'' μας, τοτε θα ειναι τεραστιο το κοστος του πισωγυρισματος και αλλο που δεν θελουν, τωρα στο ''σπαρταρισμα''του ''θηριου'', ψαχνουν για μια παραταση, δεν τους νοιαζει καθολου τους ανθρωπους που μας κυβερνουν, το κοστος που θα εχει σ'εμας, αυτοι σαν τους καλους οικονομικους διευθυντες μιας επιχειρησης, θελουν να παρουσιασουν στο ''αφεντικο'', κερδοφορο τον ισολογισμο.

    Προταση, να πας σε μοναστηρι, για περισυλλογη και προσευχη.

    Ειναι δυνατον να κανεις ετσι, εσενα ποιος σε εθιξε? Κανεις, μπηκες με την καλη σου την καρδια στην μεση για να βοηθησεις μια φιλη σου, πως βρεθηκες στο κεντρο της ιστοριας και γιατι δεν περιμενεις να ηρεμησουν τα πραγματα λιγο, εχεις ''κουραστει'', ΑΓΑΝΤΑ, οταν βοηθας καποιον δεν ζητας ανταποδοτικα, μπερδευτικες, δειξε λοιπον την δωρικοτητα σου και συνεχισε να εισαι η παρεα μας.

    Τετοια θα κανεις και στην καινουργια σου προταση για το ''γιγαντοιστολογιο''? ΝΤΙΒΑ, ΣΤΑΡ,''ΑΦΕΝΤΙΚΟ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα! :)

    Στην "κατοχή", ο λαός δεν περιμένει "βοήθεια" -δεν περιμένει καν. Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του με όποιο τρόπο μπορεί.
    Έλεγε ο Μακρυγιάννης "είμαστε στο εμείς, όχι στο εγώ"...*
    Δυστυχώς σήμερα, ακόμη κι ετούτη τη στιγμή, είμαστε ακόμα στο εγώ. Αυτή την υπέρβαση να κάνουμε, να σκεφτούμε όχι λίγο, όχι για λίγο "εμείς" και ν' αφήσουμε στην άκρη μικροπολιτικές, ταμπέλες, "χρώματα" και φατρίες...


    * [...]
    Ήρθετε εσείς οι μεγάλοι μας πολιτικοί να μας λευτερώσετε, όταν σηκώσαμεν την επανάστασιν μόνοι μας κι’ αγωνιζόμαστε της πρώτες χρονιές με τους σημαντικούς της πατρίδος μας πολιτικούς – φαίνεται ο αγώνας εκείνος κι’ ο πατριωτισμός και η αδερφοσύνη οπού ’χαμεν αναμεταξύ μας. Όταν κοπιάσετε εσείς, μας γυμνάσετε την διχόνοια, μας φέρατε της φατρίες και τ’ άλλα τ’ αγαθά· και κακοβάλετε το δυστυχησμένο αθώον έθνος.
    [...]
    Είπα τα πατρικά σας αιστήματα και τον πατριωτισμόν οπού δείξετε όλοι σας, οπού κοπιάσετε να μας λευτερώσετε. Αυτείνοι είναι οι αγώνες σας. Είχαμεν τόσα σπίτια σημαντικά [...] οπού πραματικώς θυσιάσαν διά την πατρίδα. Πού είναι τώρα; Χάθηκαν τα περισσότερα. Τα παιδιά μας και πολλοί οπού ζούνε από αυτούς στραβώνουν μυίγες μέσα εις τους δρόμους της ματοκυλισμένης πατρίδας τους. Θυσιάστηκαν απόξω ορθόδοξοι χριστιανοί και σκοτώθηκαν τόσοι σημαντικοί αρχηγοί, τόσοι νοικοκυραίοι – τα παιδιά τους κι’ όσοι ζούνε λένε «ψωμάκι» οι περισσότεροι, και πούν’ το;
    Εσάς σας τιμήσαμεν, σας δοξάσαμεν, σας κάμαμεν Εκλαμπρότατους, αντιπρόσωπους εις τα δυνατά έθνη.
    Και πληρώνεστε χοντρούς μιστούς. Ότι σας κάμαμεν σημαντικούς και βέβαια θέλετε και καλούς μιστούς να ζήσετε. [...] Η Εκλαμπρότη σας τι κάμετε ’σ εμάς;
    [...]
    Δείξατε τι πατριωτισμόν και τι εθνικά φρονήματα είχετε κ’ εσείς και οι συντρόφοι σας, οι ρήτορές σας οι φιλελεύτεροι, [...] οπού άφριζαν εις το βήμα κ’ ενθουσιάζαν γενικώς τους Έλληνες – με λόγια παχιά και μ’ ασκιά μ’ αγέρα. Τώρα αυτείνοι οι ρήτορες, οι φιλελεύτεροι, είναι όλοι σήμερον βουλευταί μ’ έλεος της Αυλής και των υπουργών. Τι κάνουν σήμερα αυτείνοι; Ό,τι κάμετε κ’ εσείς οι αρχηγοί τους. [...] Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευταί, το ’χουν σε δόξα, το ’χουν σε τιμή, το ’χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται. Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας.
    [...]
    Αυτά δεν τα λέγω εγώ μοναχός, τα λέγει όλο το κοινό και οι ’φημερίδες. Κι’ όσα σημειώνω τα σημειώνω γιατί δεν υποφέρνω να βλέπω το άδικον να πνίγη το δίκιον. [...] τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι’ όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ» , ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγη ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί. Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ειδούνε όλοι οι Έλληνες ν’ αγωνίζωνται διά την πατρίδα τους, διά την θρησκεία τους, να ιδούνε και τα παιδιά μου και να λένε· «Έχομεν αγώνες πατρικούς, έχομεν θυσίες», αν είναι αγώνες και θυσίες. Και να μπαίνουν σε φιλοτιμίαν και να εργάζωνται εις το καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας. Ότι θα είναι καλά δικά τους. Όχι όμως να φαντάζωνται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν τον νόμον και να ’χουν την επιρροή για ικανότη.

    - Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντρουσιλα καλησπερα, γραφτα για να τα διαβαζουν οι φιλοι μας, δεν μας χωριζουν τους εργαζομενους οι ταμπελες, ειμαστε, ΕΜΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eπανέρχομαι, γιατί βλέπω πως σιγά-σιγά οι "κατσαρίδες μου" εξολοθρεύονται!
    Έχω μάθει να διαφαντεύω τα σπιτικά μου και τις επιχειρήσεις μου, με τον δικό μου τρόπο!!!
    Μέχρι τώρα τάχω πάει άριστα παντού...συνεχίζω λοιπόν κατά τον ίδιο τρόπο τις μεθόδους μου!
    Εγώ δεν αφήνω τους χώρους μου απροστάτευτους ούτε ερμαια του καθενός, όπως επέτρεψαν οι πολιτικοί της χώρας μου να γίνει στην πατρίδα μου!
    Όλοι για μένα φέρουν βαριές ευθύνες! Θα το συζητήσουμε άλλη φορά γιατί αυτή την στιγμή διευθετώ άλλου είδους θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη,

    το 'χω ξαναγράψει και εδώ, νομίζω και στης Black Bedlam... πως πρέπει να συσπειρωθούμε, ώστε ο ξεσηκωμός να 'ναι παλλαϊκός. Να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι είμαστε χαμένοι, όλους για "φεύγα" μας έχουνε κι επιτέλους, δεν είμαστε μπλε-πράσινοι-κόκκινοι κόκκοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέχασα να πω ότι σου άφησα ραβασάκι στην φίλη μας Έλβα!!!
    Να είσαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θ'αφήνω να πέφτει κάτω απο δω και πέρα! Μα τίποτα! Και το παραμικρό θα το σηκώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kariatida62 ερχεται η στιγμη που πρεπει ν'αποφασισεις με ''ποιους'' θα πας και ''ποιους'' θ'αφησεις...

    Δεν σου μιλω για πολιτικη.

    Αυτους τους φιλους που εχουμε τους κοινους, δεν ''βλεπω'' σε καμμια αναρτηση να σου πεταει κανεις το ''γαντι'', ολοι εκτος απο τον γραφοντα και το καρφωμα σου φερονται αψογα [οι δυο μας σου αναβουμε τα αιματα] και σχολιαζουν μονο τα γραφομενα σου.

    Ειδα οτι σου εγραψε η φιλη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντρουσιλα συμφωνω, αλλα ενω αρκετοι κανουν τους ''αδεσμευτους'' τα παντα τα βαζουν στην ζυγαρια του κομματικου τους ''συμφεροντος''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kariatida62, αν ητανε οπως τα λες, ο ''φετες'' πρωθυπουργος μας Γ.Παπανδρεου, θα ητανε ο πολιτικος νους του 21ου αιωνα.

    Το νους υγιης εν σωματι υγιει, δεν ειναι πανακεια, γιατι ισως σε λιγο να ζητηθει και η ''καθαροτητα'' της φυλης, απο τους χωλους και ''λοιπους'' στρεβλους...

    Απαντηση στο σχολιο στο ιστολογια της Ελβα.

    Ειπαμε σε πειραζω, μην ''σακκουλιαζεις'', ολο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρια παω για το μεροδουλι, δεν σας ''γραφω'', αμαν το μη μου απ'του σου, εκλεισα και σιγανα την πορτα μη το παρετε παλι ''αλλιως'', ωχ.

    Που εισαι ρε ευγενικο ΚΑΡΦΟΜΑ?

    ΜΑΣΤΟΡΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΕΛΑ, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

    Ο τυφωνας ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ χτυπαει αλυπητα τα κυκλαδονησια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημητράκη! Στο αφήνω και θα το δεις όταν γυρίσεις...
    Αυτό το ποιούς και ποιούς εγώ θα το αξιολογήσω! Κανείς άλλος εκτός απο μένα! Δεν θα αφήσω να επηρρεαστώ απο κανένα! Ελέγχω πρόσωπα και καταστάσεις και αναλόγως κινούμαι...Όταν θα αποφασίσω να είσαι σίγουρος ότι θάναι κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου...Στο σπίτι μου χωρούν όλοι οι άνθρωποι αρκεί να είναι αυθεντικοί και ειλικρινείς μαζί μου! Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα! Μ'ενδιαφέρει η ντόμπρα στάση τους απέναντί μου!
    Δεν μ'εχεις παρακολουθήσει τελικώς ολοκληρωμένα και εις...βάθος! Επιφανειακά μόνο! Και αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα...
    Στο ιστολόγιο της Έλβας ήμουν σεφέστατη και ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να εξηγώ προς άπαντες πόσο "ελαφριά" είμαι!
    Υ.Γ. 1
    Πού και πού χρειάζεται και ένας τυφώνας που συνήθως παίρνει γυναικείο όνομα για να ξεκαθαρίζει το τοπίο!!!
    Υ.Γ.2 Καλή δουλίτσα, η Παναγιά μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρης
    Καλησπέρα Δημήτρη μου.
    Με τον Μίκη συναντήθηκα για πρώτη φορά, στις πρώτες εκλογές μετά την μεταπολίτευση.Κατέβαινε με τον συνδυασμό της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αλλά σαν αδέσμευτος.Αδέσμευτος ο Μίκης γιατί; τι πράγματα είναι αυτά σκέφτηκα.Δεν είχα εμπειρία από εκλογές και ούτε γνώριζα και πολλά πράγματα από την πολιτική. Ότι ήξερα ήταν από τον πατέρα μου,ήξερα πως τα τραγούδια του Μίκη ήταν απαγορευμένα,
    δεν είχα ακούσει ποτέ μέχρι τότε τραγούδια του, παρά μονάχα μια φορά που στα κλεφτά μια καθηγήτρια μου στο γυμνάσιο, μας έφερε το δίσκο του, "ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ". Και βέβαια είχα ακούσει και για τους Λαμπράκηδες.Στην συνείδησή μου ο Μίκης ήταν Κομμουνιστής.
    Τραβάω και πάω στον οικογενειακό μας φίλο, τον γιατρό, που έγινε και ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης μας, μετά την μεταπολίτευση.
    Ήξερα ότι γνωρίζονταν με τον Μίκη.Τι πράγματα είναι αυτά τον ρωτάω.Να σου θυμίσω βέβαια ότι ο Μίκης, όταν έγινε η μεταπολίτευση είχε πει
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑ ΤΑΝΚΣ. Και τι μου απαντάει ο Ντίνος ο Κατσαφάνας.Έτσι και ανοίξει τις χέρες του να σ΄αγγαλιάσει, του τα΄χεις συγχωρήσει όλα.
    Τραβάω και πάω στο γραφείο, που είχε νοικιάσει λίγο ποιο κει από το σπίτι μας.
    Στις πρώτες λοιπόν εκλογές μετά την μεταπολίτευση, "δούλεψα" στο πλευρό του Μίκη.Μάλιστα κάποια στιγμή καθώς συζητάγαμε και λέγαμε για το τι γίνεται με τον κόσμο,προσπαθώντας να εκτιμήσουμε τα πράγματα, του είπα για τους Λαμπράκηδες.Επί τόπου αποφασίσαμε να στήσουμε τους "ΝΕΟΥΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ"
    Συνεδριάσαμε και ήμασταν 13 άτομα σ΄ένα σπίτι στην Κοκκινιά,στου Κώστα. Νέα και άπραγη καθώς ήμουν με την πολιτική και έχοντας βγει από την παρανομία, μου φάνηκε σαν το μυστικό Δείπνο. Στην κεφαλή του μεγάλου τραπεζιού Εκείνος και γύρω γύρω εμείς.Συντάξαμε την διακήρυξη της ίδρυσης των ΝΕΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΩΝ και καθώς μπροστά μας ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου, αποφασίσαμε να καταθέσουμε και στεφάνι.
    Στο μεταξύ έγιναν οι εκλογές και ο Μίκης δεν εκλέχτηκε και μεις δεν τον ξαναείδαμε.
    Όταν τον ξανασυνάντησα πια, εγώ ήμουν για λογαριασμό του κόμματος υπεύθυνη για τις περιοδείες του και ο Μίκης υποψήφιος με το ΚΚΕ.
    Τότε είχε πια πει το περίφημο για " τους ΚΝΙΤΕΣ γενίτσαρους" και οι Κοκκινιώτες τον ψιλοσνομπάριζαν.
    Ξέρεις ένας άνθρωπος με Παγκόσμια ακτινοβολία, με διεθνή αναγνώριση και βραβεία, τιμημένος με το βραβείο Λένιν, να τον συνοδεύουμε στις γειτονιές και ο κόσμος στα καφενεία να τον σνομπάρει.
    Αλλά μεγαλείο και για τον κόσμο τότε, που ήξερε, έκρινε και δεν συγχωρούσε, αλλά και για εκείνον που ίσως καταλαβαίνοντας και κατανοώντας έδειχνε τέτοια ανωτερότητα και μεγαλοψυχία και συνέχιζε, μέχρι που τους έπειθε και ανοιγόντουσαν μαζί του, ξανά από την αρχή.
    Αλλά ο Μίκης ούτε τότε εκλέχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΒ:ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑ!!!
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. MΠΛΑΚ,ΚΑΡΥ,Δημητρη...
    Μην βαζετε στο πιατο κανενα μεγαλο καλλιτεχνη...
    Δεν νομιζω να κοβεται,να κατηγοριοποιειται,να
    κομματιαζεται...η να...κομματιζεται...
    Παρτε,...Οτι νομιζει καλο ο καθ ενας...
    Τα αλλα...αφηστε τα...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ...
    ΤΕΛΟΣ...
    Σημερα θα πουν κατι που αρεσει σε μας...
    Αυριο θα...υπογραφουν νομοσχεδια του Μιτσοτακη...
    Φτου...Στον κορφο μου...
    Μεθαυριο θα γλειφουν τον Παπανδρεου...
    Ετσι ειναι...
    Ειναι μια κατηγορια μονοι τους...
    Δεστε και τους αλλους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ...
    Τον..Μανο...Βαλτε εσεις οποιους θελετε και θεωρειτε μεγαλους...
    Κουρουκουκου ειναι ολοι...
    Ετσι...Πρεπει να ειναι...
    Αλλοιως θα ησαν...Μικροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαχαίρης:Εχει καταντήσει μονότονο να συμφωνώ μαζί σου!!! Εχει γούστο να μας παρεξηγήσουν..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαχαίρη μου καλησπέρα σου.Αν ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά θα δεις ότι δεν έχουμε διαφορετική άποψη.Είναι όπως τα λες.Άλλωστε τόσο για τους διανοούμενους όσο και για τους καλλιτέχνες, είναι πολύ σαφής η θέση που λέει: "εκείνο που χαρακτηρίζει γενικά την διανόηση....είναι ακριβώς,ο ατομικισμός και η ανικανότητα για πειθαρχία και οργάνωση.Σ΄αυτό ανάμεσα στα άλλα συνίσταται και η μειονεκτική διαφορά αυτού του κοινωνικού στρώματος, από το προλεταριάτο,σ΄αυτό βρίσκεται ένας από τους λόγους της διανοουμενίστικης πλαδαρότητας και αστάθειας..." Από ομιλία του Λένιν σε συζήτηση για το καταστατικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαχαίρη,

    [...]Κουρουκουκου ειναι ολοι...
    Ετσι...Πρεπει να ειναι...
    Αλλοιως θα ησαν...Μικροι...

    Θυμήθηκα μια δήλωση του Θεοδωράκη (προσωπικά δεν τον γνωρίζω, κι ας είμασταν κοντογείτονες χρόνια -έτσι, δεν μπορώ να τον αναφέρω ως "Μίκη".)
    Είχε πει, λοιπόν: "αισθάνομαι σαν τάνκερ στη Λίμνη των Ιωαννίνων" κι είχαν προκύψει ποικίλες αντιδράσεις (μένος, ειρωνεία, κοροϊδία -απ' όλα είχε ο μπαξές!)
    Το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε τη συνήθεια να κολλάμε στις λέξεις, να παίρνουμε την τρίχα και να την κάνουμε τριχιά και ν' αφήνουμε την ουσία να μας ξεφεύγει -σε σημείο να ξεχαστεί...

    Προτιμώ, όταν πρόκειται γι' αγώνα, να σκέφτομαι μονάδες και σύνολο σαν αγωνιστές -σαν "πνευματικούς", θέλω να τους "ερμηνεύω" σε ειρηνικούς καιρούς...

    ...
    Black Bedlam,

    Συμφωνούμε στην ουσία αλλά, διαφέρουμε στον "τρόπο". (Στο σχόλιό σου, στο σπιτικό μου, σου 'χω απαντήσει πως κάποια στιγμή, πρέπει ο Μαρξ να "μεταφραστεί" για τον πολύ κόσμο!)

    Το ίδιο θα σου πω κι εδώ: οι αναφορές είναι χρήσιμες, ουσιαστικές... Όμως, ρώτα τον κόσμο, τον διπλανό σου, τον απέναντί σου (όχι στο Κόμμα, αλλά στη γειτονιά, βρες τυχαίους ανθρώπους) πόσο τους "αγγίζει" η παραπάνω δήλωση - θέση του Λένιν, έτσι διατυπωμένη, έτσι "ξύλινη", έτσι "θεωρητική"...
    (Παράδειγμα, το παραπάνω. Στο σπιτικό σου, έχουν γραφτεί θέσεις από Μαρξ, Ένγκελς...)
    Αυτά όλα, θέλουν "μετάφραση", θέλουν να ειπωθούν με λόγια που τα καταλαβαίνουν όλοι.

    Μαχαίρηδες χρειάζεται ο κόσμος, σήμερα, Black Bedlam... που 'χουν νοιώσει στο πετσί τους, και ξέρουν, αλλά και μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kariatida62 καλησπερα και σ'ευχαριστω για τις ευχες σου, ειδικα στο 2ο υ.σ παει το προοοοσχωωωωμεν!

    Τι κοπελα ''περεξηγιαρα'' εισαι, ποτε και σε κανεναν δεν του εχω πει, εισαι με αυτον και οχι με τον αλλο, τι ειμαι ο......μπαμπας σου?

    Αλλα ερχεται καποια στιγμη που δεν γινεται να ''βρισκεσε'' με ανθρωπους που τα μυαλα τους ειναι αλλου για αλλου.[δεν ειναι υποδηξη αυτο προς σ'εσενα αλλα ''θεση''δικη μου].

    Ασε το αλλο που μου γραφεις και φαινεται οτι δεν με παρακολουθεις σε αυτα που εκφραζω μεσα απο τις συνομιλιες μου, ειναι δυνατο να εισαι φιλαρακι και να σε ''δινω''?

    Μαλλον εισαι επηρεασμενη λογω των προσφατων ''γεγονοτων'', αν ειναι δυνατο να κανω τετοιο χαρακτηρισμο ''ελαφρια'', δεν προσεξες οτι εγραψα η Καριατιδα η κοκετα, ειδες την Σμιθ, με αλλο βλεμμα, το μετρημα του γυναικειου ματιου, αλλωστε εσυ γυμναζεσαι και απ'οτι φαινεται προσεχεις τον εαυτο σου[ναο τον λες], δεν τα κατακρινω αυτα, ισα-ισα που ''ζηλευω''για την τελεια φυσικη σου κατασταση.

    Στο λεω μια για παντα, αν ερθει ποτε η ωρα που δεν θα μου αρεσει η παρεα σου, θα το μαθεις αμεσως, οπως και εσυ, εισαι καθαρος ουρανος και οτι εχεις να πεις το λες ΣΤΑΡΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Β.Β καλησπερα εισαι ενα κομματι λοιπον της συγχρονης ιστοριας, τα θυμαμαι αυτα τα λογακια του, ''φοβοτανε'' μην και τον χτυπησουν. Καλα το κειμενο για την Κοκκινια στο ιστολογιο σου ειναι πολυ ωραιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σημερα ΔΗΜΗΤΡΗ πηγα παλι στο φωτογραφο για σεμιναριο φωτογραφικων μηχανων....Ξερεις...Αναλυση, μεγκαπικσελ, μεγεθυνση κ λ π Αυριο θα την αγορασω τη παλιομηχανη... Εβγαλα και φωτογραφιες...Βγηκα στο δρομο και φωτογραφιζα...Απιθανα περασα...
    Σαν 20αρικο...Πηρα μια μακρυα σειρα παρκαρισμενων αυτοκινητων, και στη μεση....το
    απαγορευτικο σημα σταθμευσης...Θα δειτε θαυματα..
    Για την ΚΑΡΥ τωρα...
    Η ΚΑΡΥ Δημητρη, δεν ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ...
    Ταξιδευει..Ψαχνει...Ερωτευεται...Κοιταει 3 διαστασεις...Κανει διαρκως επιλογες...Ετσι
    επελεξε...Εχει ομως ενστικτο, ευαισθησια και αγαπη...
    Οταν κρινει σωστο τον αγωνα θα τη δεις διπλα σου.
    Οταν δεν πειθεται...Φωναζει,αντιδρα...Βαραει..
    Αρχει...Οργανωνει,κατηγοριοποιει, δημιουργει..
    Εχει και το κολλημα μ τα ντι εν εγια και τα αιματα...Τι να γινει;;; Το ελεγχει παντως...
    Οτι και να αλλαξει...το αποτελεσμα θα ειναι..μικροτερο...Αλλα τα ξερεις αυτα...
    Ειναι μια καλη Αφροδισιανη εξωγιηνη ερωτικη
    μεταναστρια...
    Καλα τα λεω αφεντικο;;;
    Το κερδισα το ψυγειακι με τα παγωτα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαστορα γ....με εχει προβληματισει αυτη η κοπελα, ενω ολοι λεμε τα καλυτερα, εκει που καθετε ηρεμη, πεταγεται και βγαζει νυχια και ολα αυτα απο την μεγαλη της ευαισθησια, ακριβως οπως τα λες, τι πτυχια και.....με δεκα κουβεντες εβγαλες το ''προφιλ'' της φιλης μας...

    Το αφεντικο και το ψυγειακι τα λες στην αρχισυντακτρια-εκδοτρια, για να μην εχουμε αλλη παρεξηγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαστορα πως και τοσο αργα, αυριο στην δουλεια θα ''κουτουλας''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να ξέρατε μόνο τι σας ετοιμάζω στα καινούργια γραφεία του περιοδικού μας!!!
    Εχω βάλει μέσα εργάτες και δουλεύουν νυχθημερόν...και όλα αυτά μόνο για σας που αγαπώ!
    Μη τολμήσετε να σκεφτείτε ότι το κάνω για να κερδίσω κομμάτι της εξουσίας που κρατούν τα ΜΜΕ ούτε για οικονομικό προσωπικό κέρδος! Αυτό θέλω να θυμάστε όλοι όταν θα συμμετέχετε στην προσπάθεια της έκδοσης του περιοδικού!
    Αυτό θέλω και να σεβαστείτε τα κίνητρα της εκδότριας, γιατί εσείς θα το διαχειρίζεστε...
    Απο Σεπτέμβρη όμως όλα αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πιστευω οτι το περιοδικο σου θα ειναι πλουραλιστικο, ασχετα αν δεν θα θελουμε να ''βλεπουμε'' τους ιδεολογικα αντιθετους, πολυφωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν μου το επιτρέψετε εσείς που θα είστε οι βασικοί συνεργάτες και έμπιστοι άνθρωποί μου,οι εξουσιοδοτημένοι και κληρονόμοι μου, θα το χαιρόμουν διπλά!!!
    Εσείς θα το αποφασίσετε αυτό!
    Αλλά είπαμε αυτά τον Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γράφτε εσείς, σας διαβάζω αχόρταγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή