Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ...22\Ο7\1974. Τερμα η χουντα. Οι φημες οτι ο στρατηγος Νταβος κατεβαινει στην Αθηνα με τα τανκς για να ''ριξει'' την χουντικη κυβερνηση φουντωνουν.Μια διακηρυξη απο 250 αξιωματικους μεταδοθηκε απο το Γαλλικο ραδιοφωνο το BBC και το ραδιοφωνο της 'ντοιτσε βελε' της Κολωνιας, ζητουσαν κυβερνηση με αρχηγο τον Καραμανλη. Στην Αθηνα εγινε πολιτικοστρατιωτικη συσκεψη, 23\07\1974, χωρις να κρατηθουν πρακτικα, αυτη η συσκεψη, ''εθεσε'' τερμα στην δικτατορια των συνταγματαρχων και σηματοδοτησε την επανοδο στην αστικη κοινοβουλευτικη δημοκρατια, τα μελη αυτης της ''αγραφης'' συσκεψης [δεν κρατηθηκαν πρακτικα] ηταν, Γ.Μαυρος, Σ. Μαρκεζινης, Π.Καννελοπουλος,Γ.Α.Νοβας, Στ. Στεφανοπουλος, Π. Γαρουφαλιας, Ξ.Ζολωτας και ο Ευαγ. Αβερωφ και απο τους στρατιωτικους, ο αρχηγος των ενοπλων δυναμεων στρ. Γρ.Μπονανος, Αν.Γαλατσανος ΓΕΣ, Π. Αραπακης ΓΕΝ, Αλ. Παπανικολαου ΓΕΑ και βεβαια ο προεδρος της χουντας στρ. Φ. Γκιζικης. Στην συσκεψη αυτη εβαλαν το προσχεδιο της ''πρωτης'' μεταχουντικης κυβερνησης της χωρας μας, ναι στον Κ.Καραμανλη και στους πολιτικους της πρωην ΕΡΕ και της Ε.Κ, μακρια απο κομμουνιστες και λοιπες αριστερες δυναμεις, το καθεστως επρεπε ν'αλλαξει, ο Ιωαννιδης ητανε πια για τους Αμερικανους στυμμενη λεμονοκουπα, η δυσαρεσκεια του λαου ειχε αρχισει να γινεται ορατη, πολυτεχνειο '73, η εισβολη στην Κυπρο ειχε γινει, τωρα χρειαζοντουσαν τον πολιτικο μανδυα που ολα τα προηγουμενα θα τα ''σκεπαζε'' και θα σταματουσε την στροφη του κοσμου σε ''επικινδυνα'' μονοπατια για την αρχουσα ταξη. Τα ξημερωματα στις 2 π,μ, το προσωπικο αεροσκαφος του Γαλλου προεδρου Ζισκαρ Ντ' Εστεν, προσγειωνε τον Κ.Καραμανλη στο αεροδρομιο του Ελληνικου και μετα απο λιγες ωρες ορκιζοταν πρωθυπουργος, 24\ο7\1974. Ο ιδιος ειπε στον πρωτο του λογο, απευθυνομενος προς τον Ελληνικο λαο, αλλα ''κοιτωντας'' στα ''ματια'' τους στρατιωτικους...

«Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου η στρατιωτική από κοινού με την πολιτική ηγεσία της χώρας μου, μου απηύθυναν έκκλησιν, όπως, επανερχόμενος αμέσως εις την Ελλάδα, αναλάβω την ευθύνη της διακυβερνήσεως της χώρας. Εκτιμών την κρισιμότητα των περιστάσεων και με συνείδησιν ότι εκπληρώ χρέος εθνικόν, απεδέχθην την πρότασιν. Αφιχθείς την 2αν πρωινήν εις την Ελλάδα κατηυθύνθην αμέσως εις το Πολιτικόν Γραφείον όπου με ανέμεναν εν συσκέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Οι παριστάμενοι, αφού με ενημέρωσαν εν συντομία επί της καταστάσεως, μου απηύθυναν ομοφώνως έκκλησιν όπως αναλάβω τη βαρείαν αυτή εθνικήν αποστολήν. Επιθυμών να ενημερωθώ πληρέστερον, επεφυλάχθην να δώσω την απάντησίν μου την επομένην ημέραν. Ολοι όμως οι παριστάμενοι τόνισαν ότι εθνική ανάγκη επέβαλε την άμεσον ορκωμοσίαν μου. Πριν αποδεχθώ, έθεσα δύο όρους: 1. Οτι αι Ενοπλοι δυνάμεις θα επανέλθουν εις τα έργα των και δε θα έχουν ουδεμίαν ανάμειξιν εις την πολιτικήν της κυβερνήσεώς μου και 2. Οτι αι πολιτικαί δυνάμεις της χώρας θα συμπαρασταθούν εις την προσπάθειά μου. Γενομένων αποδεκτών των δύο αυτών όρων, εδέχθην την εντολήν και ωρκίσθην, ως γνωστόν, την 5η πρωινήν της 24ης Ιουλίου»...

Μια πολιτικη αλλαγη που αντι να ειναι προς το συμφερον του λαου, εγινε για να ''εγκαταστησουν'' οι Αμερικανοι και το ΝΑΤΟ, την πολιτικη τ και στρατιωτικη παρουσια τους, σε ''νεες'' βασεις, απο κοντα και οι υπολοιποι της μετεπειτα ΕΟΚ. Φρεναραν την πραγματικη δημοκρατια και ''σταματησαν'' την αυξανομενη δυσαρεσκεια, οι ''οραματιστες'' της ''πρωτης'' κοινοβουλευτικης δημοκρατιας, λενε οτι ητανε η καλυτερη περιοδος της χωρας μας, πως βγαινει αυτο το συμπερασμα? Απο την ''γκετοποιηση'' της δεξιας μεσα απο την παραταξη της Ν.Δ και την ''μαζωξη'' ολου του πολυχρωμου κοινωνικου ριζοσπαστισμου μεσα στο ΠΑΣΟΚ, τα δυο αυτα κομματα δεν ξεφυγαν ''ρουπι'' απο την τοποθετηση του Κ.Καραμανλη, ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ. Η Ν.Δ εβαλε την χωρα στην ΕΟΚ και το ΠΑΣΟΚ συνενεσαι, κανενα απο τα προβληματα που κληροδοτησε η χουντα δεν λυθηκε, με κυριαρχο το ζητημα της Κυπρου, οι ''γυψαδοροι'' του Ελληνικου λαου, επεσαν στα μαλακα, με τα τερτιπια τα δικονομιστικα που βρηκαν οι πολιτικοι που ''ανελαβαν'' την ''ομαλη'' πορεια της πατριδας μας. Και φτανουμε στο σημερα, στον Ιουλη του 2010, οταν ο προεδρος της δημοκρατιας, στις 24\07\2010, στον κηπο του προεδρικου μεγαρου, θα πει τον πανηγυρικο του λογο, αραγε θα παει το μυαλο του, οτι το ''μοντελο'' που ''εστησαν'' αυτα τα 36 χρονια μεταπολιτευτικης δημοκρατιας και ελευθερης αγορας, εχουν φτασει στο τερμα,[τα δυο κομματα της εξουσιας με τις εντολες των τραπεζιτων, του Δ.Ν.Τ και λοιπων ''ενδιαφερομενων''] των κεκτημενων εργασιακων και κοινωνικων παροχων του κρατους, απεναντι στον μοναδικο τροφοδοτη του, τον εργαζομενο λαο, τον λαο που φοβηθηκαν πριν 36 χρονια να τον κανουν συμμετοχο στην ''ροτα'' της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ...

Αλλα κουραγιο...

36 σχόλια:

  1. Στις 25/7/2004 Ο ΡΙΖΟΣ έγραφε μαζί με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει για την μεταπολίτευση και κατέληγε:
    Ωστόσο το κίνημα αυτό δεν ήταν σε θέση τέτοια, που θα του επέτρεπε να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να χαράξει μια άλλη πορεία για τον τόπο."
    Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα λογύδριά τους,προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους και στα πλαίσια του δελτίου των 8.θα είναι.
    Κατά τα άλλα, εκείνοι ξέρουν καλύτερα από μας, σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει.Γνωρίζουν πολύ καλά τα σημάδια του τέλους τους και γι΄αυτό παλεύουν λυσσασμένα να περισωθούν.
    Αχ και να το καταλαβαίναμε και μεις, ώστε να μην χρειαστεί μετά από μερικά χρόνια να κάνουμε την ίδια εκτίμηση:
    "Ωστόσο το κίνημα αυτό δεν ήταν σε θέση τέτοια, που θα του επέτρεπε να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις,να χαράξει μια άλλη πορεία για τον τόπο"
    Γιατί για μας αυτό, θα σημαίνει εκχώρηση των κεκτημένων μας δικαιωμάτων,των δικών μας και των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα το γραφεις, αλλα σιγουρα, αν στην διακυβερνηση της πατριδας μας συμμετειχαν, ολα τα κομματα, δεν θα ειχαμε φτασει ως το σημερινο ''στησιμο'' των αξιων του Ελληνικου κρατους, μας ''ξεπουλανε'' πιο φθηνα και απο τα βραχια της Ιρλανδιας, δεν ''πιανω'' καθολου το γκρεμισμα των μισθων,συνταξεων,προνοιας και υγειας, παιδειας και ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να 'μαι κι εγώ, ο μαϊντανός!

    Σχεδόν ιδανική αλλά, μάλλον ουτοπική για την Ελλάδα μια οικουμενική (πραγματικά) κυβέρνηση, με συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων.
    Ίσως γιατί απουσιάζουν από την πολιτική, άτομα σοβαρά, με σκοπούς ανιδιοτελείς.
    [Εδώ, είναι πουλημένοι οι (εν δυνάμει βουλευτάδες / υπουργοί) εργαατοπατέρες...]
    Ίσως γιατί είμαστε σε γενικές γραμμές, λαός ανιστόρητος.
    Ίσως γιατί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν -και να βάζουν- ταμπέλες.
    Κι ίσως γιατί δεν υπάρχει πουθενά αλλού, τέτοιος κατακερματισμός της αριστεράς. Όταν κανείς αμφισβητεί / "πυροβολεί" τον ίδιο του το χώρο, τον αποδυναμώνει αλλά κι αποδυναμώνεται (σα φωνή, σα δυναμική).
    Είμαστε λαός ανώριμος, χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς μνήμη, χωρίς κρίση -και τέτοιους πολιτικούς έχουμε.
    Δεν μας κάτσανε με το "έτσι θέλω", εμείς τους βολέψαμε, εμείς τους θρέφουμε, εμείς τους συντηρούμε...
    "Σκύλος που γαβγίζει δε δαγκώνει"... και λαός που απλώς "αγανακτεί" και "φωνάζει" δεν είναι έτοιμος για ριζοσπαστικές, συθέμελες αλλαγές, για ανατροπές.
    Το ξέρουν αυτό, το βλέπουν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρουσιλα καλημερα, μια χαρα κανεις και μπαινεις στην κουβεντα, τα τελευταια χρονια ναι, δεν ασχολειται ο Ελληνας με την ιστορια του και την πολιτικη, ειναι μια παλια κουβεντα που ειχαμε με αλλους φιλους, φροντιδα και ευθυνη του ΠΑΣΟΚ ητανε αυτο και μαλιστα με ταυτοχρονη διαβρωση της αξιοπρεπειας και της υπερηφανειας ενος μεγαλου κομματιου της κοινωνιας μας, ποιος ''χρηστης'' ρουσφετιου θα βγει και θα διεκδικηση, παιδεια και καθαρη πολιτικη, εργαλειο στο ''χαλασμα'' τα εργολαβοΜ.Μ.Ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ, Δημήτρη, ακόμη και τα... ρουσφέτια, έχουν ταμπέλα! Τα μπλε και πράσινα ρουσφέτια, κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους και οι μεν θεωρούν εαυτούς αδικημένους, έναντι των δε! Το αστείο είναι που, όταν υπερισχύει το ένα "χρώμα"... ζητά δικαιοσύνη το άλλο!!!
    Όσο για τα εργαλαβο-ΜΜΕ... κάνουν πλέον τον Κοσκωτά να μοιάζει με τη Χιονάτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tι ωραία αναδρομή αυτή Δημητράκη που έκανες! Τα βίωσα αλλά μικρή ήμουν λίγο θολά έχω τα ονόματα και τις ημερομηνίες!
    Ναι έτσι έγιναν όπως τα περιγράφεις με λεπτομέρειες!
    Να σου πω κάτι τότε δεν είχαμε την επίσημη νομιμοποίηση του ΚΚΕ?
    Στις 23 Σεπτέμβρη 1974 η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» δεν ανακοίνωσε την υπογραφή νομοθετικού διατάγματος για τη νομιμοποίηση, μετά από 27 χρόνια, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και την ταυτόχρονη κατάργηση του διαβόητου νόμου 509, με τον οποίο διώχτηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές, ενώ 80.000 αγωνιστές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να ζήσουν ως πολιτικοί πρόσφυγες στις σοσιαλιστικές χώρες? Δύο μέρες μετά, στις 25 Σεπτέμβρη 1974, δεν κυκλοφόρησε και το πρώτο νόμιμο φύλλο του Ριζοσπάστη?
    Πώς αυτά σου ξέφυγαν και δεν τ'ανέφερες? Ημερομηνίες ορόσημα για την πολιτική στην Ελλάδα!
    Οφείλουμε όλα να τα λέμε...

    Υ.Γ. Καλέ μη με χαρακτηρίσεις τώρα κρυφονεοδημοκράτισα, γιατί αυτό δεν θα σου το συγχωρήσω ποτέ!!!
    Πες με ότι θέλεις Νεοδημοκράτισα μη με πεις γιατί θα το θεωρήσω μεγάλη βρισιά! Α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kariatida62 χαιρεται, τ'αφησα να τα γραψει οποιος θα ηθελε, τωρα πως σου ηρθε οτι θα σε χαρακτηρισω νεοδημοκρατισσα η οτιδηποτε αλλο? Το ''μαγαζι'' ειναι ''ελευθερας βοσκης'', οποιος θελει μπαινει και γραφει οτι θελει, εκτος απο .........................................?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε σε τρέμω!!! Σ'αρέσουν τα ταμπελάκια γι'αυτό και σε πρόλαβα!
    Χαχαχαχα άκου:"τ'αφησα να τα γραψει οποιος θα ήθελε..." Βρε μην είσαι κολλημένος!Όλα να τα λες και τα απο δώ και τα απο κεί!!! Και η αυτοκριτική μας είναι απαραίτητη, πολύ περισσότερο σε συνειδητοποιημένους αριστερούς όπως εσύ!
    Ελευθέρας βοσκής...μπαίνει και γράφει ότι θέλει εκτός απο.........????? τί?
    Υ.Γ. Βάλε μου και μία ανφας φωτό σου να σε δω καλύτερα, μπας και μου θυμίσεις κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kariatida62 ποτε διαβασες οτι ''ταμπελοποιησα'' καποιον? Φωτογραφιες ανφας και προφιλ ''παιρνει'' η ασφαλεια για ''υπηρεσιακη χρηση'', ασε οτι λειπει στην νησο η κορη μου, οποτε με τα ''το ειπες στην μανα σου'' δεν ασχολουμαι. Ενα περασμα εκανα αλλιως υπηρχαν και αλλα που μπορουσα να βαλω στο κειμενο, το ζητουμενο ειναι οτι κοροδευουν τον κοσμο τοσα χρονια με την αναγκαιοτητα της Ε.Ε και να τωρα που αποδειχθηκε ανθρακας ο θησαυρος. Τα χρηματα που εχουν αποφασισει για τις συνταξεις, το εχουν κατα τα λεγομενα τους εκταμιευσει, σιγα-σιγα το πανε, για ενα επιδομα.Και ξαναερχομαι στα ταμπελακια, ειπα οτι ειμαι[οχι σημερα, θυμισου]στρατευμενος, δεν το ''επιασες'', το πηρες σαν.......εσυ ομως εβαλες ταμπελακια στον εαυτο σου, εγραψες, μη μου ξαναπεις ποτε για Παπαρηγα και Τσιπρα,[ οχι σ'εμενα], σημερα δεν εισαι νεοδημοκρατισσα, αφου αποκυρηξες τον δαμαλο, εμειναν τα δυο δαμαλια της πολιτικης σκηνης, τα συνεταιρακια του Δ.Ν.Τ, οι ''λεβεντογιωργηδες'', ο ενας με σαρακοφαγωμενη την λεοντη και ο αλλος ξεσκεπαστος, ποιος απο τους δυο επιορκους σου ''ταιριαζει'' και μην πεις κανεις γιατι απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι ψηφιζεις.........Σιγουρα θα εχουμε συναντηθει, αλλα μαλλον θα περασα απαρατηρητος, στον Πενελληνιο πηγαινα ενα φεγγαρι με δυο- τρεις ''αλλους'' και καναμε βαρη, εξω, σχεδον διπλα στα κολουαρ, που ''εφερναν'' βολτες οι στιβικοι, στην φωτο που εχω εδω, ειναι περιπου αυτην την εποχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτα-πρώτα καιρό τώρα θέλεις να ταμπελοποιήσεις το περιοδικούλι μου και δεν μπορείς! χιχιχι!
    Φωτογραφίες ανφας και προφιλ παίρνουν και οι δημοσιογράφοι,το ξέχασες??? Τώρα μη μ'αναγκάσεις να στείλω τους παπαράτσι μου!χαχαχα
    Η Ε.Ε δεν ήταν άσχημη σαν ιδέα! Για σκέψου το λίγο...μια ενιαία φωνή της Ευρώπης! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν προέκταση της ιδέας του Ρήγα Φερραίου(αυτός μιλούσε για ενωμένα Βαλκάνια) Μόνο που μπήκαν αφεντικά οι μεγάλοι της παρέας οι οποίοι μάλιστα καθοδηγούνται τώρα απο τα αόρατα πρόσωπα που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση!
    Εμ αλοίμονο πώς δεν ψηφίζω! Το ότι απέκλεισα κάποιους δεν σημαίνει ότι κάποτε δεν τους ψήφισα... Τώρα δεν θέλω να ψηφίσω κανένα τους!
    Ψάχνω για κάτι άλλο, ανατρεπτικό ακόμα και αντιεξουσιαστικό...μη τρομάζεις!
    Τίποτα δεν βρίσκω, όμως ψάχνω...μου έχει τραβήξει πολύ την προσοχή η κίνηση zeitgeist! Aν θελήσεις πληροφορίες σχετικά είμαι στη διάθεσή σου...
    Τις χρονιές 1975,1976 και λίγο απο το'77πήγαινα και γω ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ στην αρχή Στίβο και μετά βόλλευ! Πολλές φορές όταν τελείωνα την προπόνηση πήγαινα στην πλαινή αίθουσα (εκείαπο τον διάδρομο της πρώτης εισόδου) που φιλοξενούσαν την πάλη και τα βάρη και χάζευα τους αθλητές ...
    Το σπίτι μου στα όρια της Ν.Κυψέλης και Πολυγώνου...όμως περισσότερο Κυψελιώτισσα νιώθω! Στο 6ο ΘΗΛΕΩΝ πήγαινα αλλά την τελευταία χρονιά στα μέσα της σχολικής περιόδου,επειδή είχα σκοτωθεί με την Λυκειάρχισσα,ήρθε στο τμήμα μου Φιλόλογος και τότε είπα: μαζί εμείς οι δυό αποκλείεται να βγάλουμε την χρονιά! Aφού εσύ δεν γίνεται να φύγεις θα φύγω εγώ και τα μάζεψα και πήγα στο 14ο που βρισκόταν Βαφειοχωρίου και έτσι απεφοίτησα απ'εκεί!
    Τι λες λοιπόν διασταυρωθήκαμε??? Μάλλον ναι! Μα πού να γυρίσεις εσύ κεφάλι!!! Εσύ μόνο με Κνίτισσες νταραβεριζόσουν, πού να σταθείς να σε δούμε και να μας δεις...:))λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bρακασης μαθηματικος, Βετα,Ρενα,Νελλη, της ''κληρουχιας'' σου, οι δυο πρωτες ειχαν επιθετο απο Κ, η τριτη απο Θ πολλες παναδες, μαλλι αφρο. Ελα θυμισου. Η Κυψελη εχει φυσικο της οριο την οδο Κυψελης, ''πλακωσαν'' στην Αθηνα οι ''πρωτευουσιανοι'' και θα μας κανουν να ξεχασουμε αυτα που μας εμαθαν οι γονεις μας και οι θειοι μας. Μετα την χουντα με τα ''μπουνια'' στα ''κολπα'', με τι θα νταραβεριζομουν, με ''ρηγιτισσες''? Μου ''ξεφυγες'' γιατι ημουν στο συνδικαλιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tι είναι αυτά τα ονόματα Δημητράκη μου? καθηγητές του 6ου ή του 14ου??? Ποιας κληρουχίας μου??? Κληρουχίας Κολοκοτρώνη είναι αυτοί και κλάσεως Μυαούλη!!! Ούτε πού τους έχει πάρει ξώφαλτσα το αυτί μου! Τώρα βέβαια τους παλιούς της Βαφειοχωρίου δεν τους ήξερα, μισό χρόνο σου λέω πήγα εκεί ίσα-ίσα για να πάρω απολυτήριο!
    Εγώ είμαι κοριτσάκι της Φωκίωνος(Φώκα Νέγρα)
    Πού θα μ'εχανες πού θα μ'έβρισκες έξω απο το σπιτικό και στην περιοχή paejano...θυμάσαι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχαχαχα! Πάλι σε μπέρδεψα ούτε ρηγίτισσα ήμουν!!!
    Ατίθασο παιδί απο μικρή...δεν έμπαινα σε στάνες, παρ'όλο που ήταν πολύ της μοδός τότε!
    Βέβαια το ταγάρι-ταγάρι,το στρατιωτικό μποτάκι-μποτάκι ναι και το αμπέχονο σε καθημερινή πρωινή αμφίεση! Αξύριστη μασχάλη και πόδια ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαθος τ'ονομα του καθηγητη, Πραγκαστης, μαθηματικος, ολες οι μαθητριουλες........Παω Αρτεμιδα για βενγκερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλα...Το Παεζανο...Με τις δαδες...
    Καλα...Ωραια ΚΝιτισσα,οπως λεμε Πακιστανος τουριστας...
    Ρε μια ΚΝιτισσα ηταν ωραια,στην εργατικη αχτιδα στη Ν Ιωνια...Κι αυτην την...Παντρευτηκα...
    Στο Μ Λ ηταν οι ωραιες...
    Αλλα εμεις τοτε προτιμουσαμε τα...κατεψυγμενα κρεατα...Σουηδια, Φιλανδια, Δανια...Τετοια...
    Ανταποκριση απο δεκατο ογδοο Γυμνασιο...
    Δαιρπφελδ 2 χρονος 1972...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πακιστανός τουρίστας!!!χαχαχαχα!!! Μα δεν σούπα χρυσέ μου άνθρωπε ότι ήμουν κνίτισσα, κυψελιώτισσα σούπα ότι ήμουν! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Βρε θα συννενοηθούμε καμμιά φορά!!! που σ'αρέσαν και οι εξωκοινοβουλευτικές...!
    1972??? Μιλάμε προιστορικός !!!
    Αντε καλές βόλτες στην ΛΟΎΤΣΑ!!! ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΑΤΙΝΑΚΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΝΙΤΙΣΣΑ...ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΚΝΙΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Kariatida62, βουλωμενο γραμμα διαβαζεις, σε μοναστηρι ειχαμε παει, με κοκορετσια, λουκανικα στα καρβουνα, παιδακια απο κατσικακι αντριωτικο και μυθους παγωμενους, ηγουμενος της μονης ο ξαδελφος μου, πληρωμα, ενα τσουρμο πρωην,νυν και αει, κολασμενοι, η μονη ειναι του αγιου μπεκρουλα, να μας εχει καλα και δοξασμενο τ'ονομα του, ειναι θαυματοποιος, στο μισαωρο, αδειαζει ενα καφασι μυθους μπουζι, στην υγεια μας και του χρονου να ειμαστε καλα να ερθουμε στην λιτανεια της εικονας του...χικ,χικ,χικ...Ευτυχως δεν την ειχανε στημενη οι μπ.....για αλκοτεστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. A! στο καλό σας! Η μονή του Αγίου Μπέκρουλα! χαχαχαχα! Μπράβο τον τιμήσατε τον Άγιο μ'όλες τις τιμές που του έπρεπε...
    Και καλόγερο γαλονά στο σόι σας Δημητράκη!!!
    Να μου πεις συνήθως στις οικογένειες έτσι γίνεται...εμφανίζονται τα άκρα για να ισορροπούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οτι και να πεις φιλε Μαχαιρη οι μονες γυναικες που αγαπιοντουσαν με τη μια ηταν οι ΡΗΓΙΣΣΕΣ......
    Κοπελες σαν τα κρυα νερα και μεσα σ' ολα.....ΡΟΚ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ........
    Οσο για σενα ΜΗΤΣΕ σου εχω πολλα μαζεμενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλη μου ΚΑΡΥ με εμπλεξες με το Δημητρη...
    Η Μαρικουλα ειναι η ΚΝιτισσα...
    Και βεβαια...Οχι εγω σε μοναστηρι γιατι με τα ρασσα βγαζω...καντιλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΑΣΠΑ
    Εννοεις τα κοριτσακια του ΡΗΓΑ...
    Μα αυτες ΠΟΤΕ δεν κανανε παρεα με...εργατες...
    Μονο με λογιοτατους και...θεωρητικους...Μη σου πω οτι επρεπε τουλαχιστον να ξερεις Αγγλικα...
    Στο Μ Λ ηταν οι ωραιες, ρωτα οποιον..αρχαιο θες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδη ειμαι αρχαια και ΡΗΓΙΣΣΑ ασε να παινεψουμε το σπιτι μας!!!!Δεν φανταζομαι να μου κοψεις την καλημερα[χαχαχα],τωρα για το Μ.Λ τι να σου πω δηλωνω αγνοια[οχι πως αγνοω τους ανθρωπους,μακρια απο μενα κατι τετοιο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδιά συγνώμη αλλά και οι μεν και οι δε ήσαν αξύριστες και αυτό εγώ δεν τ'αντεχα...!
    Ε καλά δεν λέω όλες (μη φάω και καμμιά μπούφλα)οι περισσότερες όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημητράκη, κάτι με ρώτησαν στο σπίτι μου για σένα και για το τραγουδάκι του Νιόνιου σου και απάντησα εγώ για σένα...ελπίζω νάπεσα μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kαλημερα taspa, αυτα που λετε δεν τα ξερω, για ''ριξε'' τα μαζεμενα που μου εχεις, ειμαι ολος αυτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kariatida62 καλημερα, εδιαβασα, το τραγουδακι και το σχολιο ητανε για εσενα, σπιτι σου ειναι οτι θελεις κανεις, δεν...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαστορα καλημερα, σε ''μπλεξανε'' και εσενα τα θηλυκα σε ''κολασμενες'' συζητησεις, τα ματια σου ανοικτα, μην εχουμε ατυχηματα με κανενα τηγανι απο την μαστορισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στις κυριες της παρεας...

    Οι δρόμοι ήταν σκοτεινοί και λασπωμένοι
    το πιάτο στο τραπέζι λιγοστό,
    το φιλί στο κατώφλι ήταν κλεφτό
    και έρωτες μέσα στις καρδούλες κλειδωμένοι

    Ήτανε νέοι ήτανε νέοι, ήταν παιδιά
    και έτυχε να ‘ναι και καλή σοδειά

    Τα βράδια ξενυχτούσαν στα υπόγεια,
    και σβάρνα ολημερίς στις γειτονιές
    αχ! τα σοκάκια εκείνα κι οι γωνιές
    σφιχτά που φυλάξαν τα τίμια λόγια

    Ήτανε νέοι ήτανε νέοι, ήταν παιδιά
    και έτυχε να ‘ναι και καλή σοδειά

    Δεν ξέρανε πατέρα, μάνα σπίτι, μάνα σπίτι
    έναν δεν δίναν για το σήμερα παρά
    δε ρίχνανε δραχμές στον κουμπαρά
    δεν κράταγαν μεζούρα και διαβήτη

    Ήτανε νέοι ήτανε νέοι, ήταν παιδιά
    και έτυχε να ‘ναι και καλή σοδειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΗΤΣΕ, Καλημερα.
    Θελεις να σου τα ριξω ε;;;;
    Δεν επεστρεψες ακομη απο τον ΠΕΙΡΑΙΑ;;;;Περιμενα μια απαντηση!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε Δημητράκη, γιατί το κάνεις αυτό ρε Δημητράκη...
    Γιατί μαλώνεις τον Μαχαίρη μου που ήρθε να μου δώσει ένα χέρι βοηθείας??? Γιατί?
    Δεν φτάνει που εσύ μ'έχεις αφήσει μόνη και απροστάτευτη να νυχτοπερπατώ στις κακόφημες γειτονιές(ρεπορταζ κάνω βρε, μη με παρεξηγείς και συ)!
    Σαν γυναίκα της παρέας σου,ευχαριστώ για την αφιέρωση...εγώ ακόμα έτσι νιώθω βρε Δημητράκη μου παιδί...και ας βαραίνουν τα άτιμα τα χρόνια στις πλάτες μου! Παιδί είμαι ακόμα στην ψυχή, αλήθεια σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δημητράκη στο μπλογκόσπιτο του Καρφώματος βγήκαν τα φτυάρια και σε θάβουν....αχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. taspa χαιρεται, τι αφησαμε σ'εκρεμοτητα? Εκτος αν μου λες για την προταση σου για μια βολτα στα μερη του Βελουχιωτη, δεν μπορω να φυγω απο την πρωτευουσα, μονο το βραδυ ειμαι ελευθερος, στο εχω πει το προγραμμα, και τις δυο μερες ουτε βραδυ, αν εχουμε δουλεια, αυτο ισως φτιαξει απο οκτωμβρη, δεν θελω ου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Kariatida62 χαιρεται, ε οχι τον μαλωνω, τον προειδοποιω, θα τον αρχισει στις τηγανιες το ετερον ημισυ και μετα δεν θα τον εχει σ'εκτιμηση... Τοσους ''κολλητους'' εχεις, παντως οποτε χρειαστεις ''βοηθεια'', σφυρα και εφτασα, με τον μαχαιρη και το ΗΡΩΙΚΟ καρφομα θα γινουμε, ο Αραμις, ο Πορθος και Αθως, τι αλλο θελεις κυρια Κονστανς Μπονασιε? Προσεχε πιο θα μας προτεινεις για Ντ'Αρτανιαν, μην εχουμε πραξικοπηματα και αρνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Aπο μικρή στις πλάτες των "εργατόπαιδων κολλητών" στηριζόμουν...αυτούς εμπιστευόμουν περισσότερο!
    Κοίτα στο σπίτι του φίλου μας τι σκαρώνουμε για τον Σεπτέμβρη...
    Η μαστόρισσα του Μαχαίρη, ξέρει...οσμίζεται ότι απο μένα δεν κινδυνεύει!
    Αχ! πόσο μ'άρεσε αυτό με τους τρεις σωματοφύλακες!
    Τέτοια να μου λες να σου μαγειρεύω όλη μέρα, ότι θελήσει- επιθυμήσει η ψυχούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Kariatida62 για τις ιστοριες που ''αναπολει'' ο μαστορας λεω, οχι για εσενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή