Παρασκευή 14 Μαΐου 2010






ΑΓΑΝΤΑ.. Περασα απο την ομονοια κατα τις 12μ.μ. για την δουλεια μου, λιγος κοσμος, ταξιτζηδες, αυτοι που αγοραζαν εφημεριδες για τα ποδασφαιρικα στοιχηματα, πρεζακια, ''εμποροι'', νταβατζηδες και ''αγιες'', αστεγοι με κουτες για να χωθουν τις μικρες ωρες και να κοιμηθουν, ποιος ξερει τι ονειρα θα δουν.Στο κομματι της δουλειας ειναι να περασω απο τα γραφεια της εταιρειας, πηγα διπλα στις γραμμες του τρενου καπου στον ρεντη, πετυχα το ''αφεντικο''μολις εφευγε, καλησπερα πως και τα λοιπα, ειπαμε και για την ''νεα'' δουλεια που ξεκιναει την τριτη και επανω εκει ''μ'εστειλε'', πρεπει ν'αλλαξω το αμαξι, θα παρω ενα Golf, τον κοιταω καλα-καλα, να ξερεις μου λεει, πριν απο μερικους μηνες οταν σταματαγα σε καποιο φαναρι, ολο και καποιος με ρωτουσε για το αμαξι, μου λεγανε να το χαιρεσαι[τι μυαλο κουβαλαει καποιος και λεει στο φαναρι σ'εναν αγνωστο ευχες για το αυτοκινητο του], καμαρωνες τον ρωταω, γελαει ικανοποιημενος, μετα τα μετρα μου συνεχιζει οσες φορες εχω κοιταξει σταματημενος σε φαναρι βλεπω στο βλεμμα τους σαν να μου λενε, ρε κ.....αντε γ.....σου εσυ και το αμαξι σου, αρχισα να γελαω, αυτος σοβαρος και προβληματισμενος, σωπα νομιζεις του λεω, οχι σου λεω με κοιτανε καπως, ξερεις μου λεει τι ''πεινα'' θα πεσει μετα το καλοκαιρι, γιατι δεν εχει αρχισει εδω και καιρο του λεω, δυσκολα τα πραγματα τα βλεπω μου ξαναλεει, ας μη τους ψηφιζες του λεω, ναι ρε Δημητρη να ψηφισω εσας να το κανουμε λαικη δημοκρατια, εχουμε μαθει αλλιως οι ελληνες, ποιος το λεει τον ρωταω, ολοι το λενε, οι κυβερνησεις,οι ειδησεις, οι εφημεριδες, ναι αλλα για ποιους λενε ρε ''αφεντικο'', στην γειτονια μου ο κοσμος τωρα που γλυκανε ο καιρος ειναι ''βολτα'' στα μπαλκονια του και στο καφενειο απ'οτι βλεπω στο τραπεζι καθονται 8 και οι καφεδες ειναι 3-4, τι αλλιως εχουμε μαθει οι ελληνες, ''αφεντικο'' μαλλον αλλιως πρεπει να μαθετε ''εσεις'', δεν ξερω τι λες εγω θα το αλλαξω το αμαξι, ναι αλλα θα ''μπορεις'' τωρα απο την 600 mersentes στο Golfακι? Τι να κανουμε τωρα, αφου σου λεω με κοιτανε περιεργα, καληνυχτα, καληνυχτα ''αφεντικο''. Ερχομαι σπιτι, το σκυλι ξεσηκωνει την πολυκατοικια απο την χαρα του, σκασε ρε π...., με κοιταει μεσα στα ματια και ''γουργουριζει'', σκασε γιατι θα σε αλλαξω και θα παρω γατα να μη με κοιτανε καπως οι συγκατοικοι στην πολυκατοικια που τους ξυπνας.Παω στο δωματιο της κορης μου της σβηνω το φως, ΜΠΑΜΠΑ, φυγε απο δω και το ξαναναβει, ρε σβηστο, φυγε απο εδω, σβηστο γιατι ηρθε ο λογαριασμος και σε κοιταω.....καπως, καληνυχτα δημητρα, καληνυχτα μπαμπα, ΑΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ.....Αλλα κουραγιο..

15 σχόλια:

  1. Φουκαραλικ Μασκαραλικ...

    Στην νεοελληνικη πραγματικοτητα:
    ...Φοβαται ο πλουσιος τον πλουτο του...
    ...Κι ο φτωχος, τη φτωχια της φτωχιας του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yπαρχει και παρομοιο, βοηθαμε φτωχιε, να μην γινω σαν και σε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρισκω Δημητρη, καλώς βρισκω το σπιτικό σου και ας ήρθα να κάνω την επισκεψη με άδεια χερια. Ίσως ένα μικρό μπουκάλι αμοργιανό ρακομελο,έτσι για το καλώς σας βρηκα.

    Εξαιρετικά διορατικό το ποστ σου. Η νεα αισθητική. Κοιτα τίποτα δεν ειναι τόσο τραγικό όσο φαινεται απο πρωτη άποψη. Ή να το πω αλλιώς δνε ειναι και μικρό πραγμα να βελτιωθεί λίγο η αισθητική της κοινωνίας.

    Κάποτε η SLK η ο τετραλιτρος γοτθικός ναός του Jeep στην Κηφισίας ήταν επιδειξη δυναμης, εξουσίας, και βέβαια πάντα νεοπλουτισμού. Τωρα αυτοι που κυκλοφορουσαν κατα αυτό τον τρόπο θα αυξησουν και άλλο τα ...κουμάντα τους, η κριση δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες για να αυξησεις το βιος ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, αλλά τουλάχιστον,αυτή η χυδαία επιδειξη νεοπλουτισμού, θα περιοριστεί.

    Αντε στην υγεία των ..νεοπτωχων. Να χαιρεσαι και να καμαρώνεις το καμάρι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δημητρη καλημερα
    κατ αρχας και ΑΣΩΜΑΤΟΣ και ΧΟΝΤΡΟΣ δυσκολο μου φαινεται....[βλ σχολιο στην οικεια αναρτηση]
    αφ ετερου θαυμαζω τον γειτωνα μου που εχει ενα παλιο γκολφ και το βαφει το προσεχει το συτηρει το πλενει κουκλα το εχει και σε κανενα δεν χρωσταει....ειναι καλλυτερος απο τον αλλο με το πεζω με την αυτοματη οροφη που ειναι πηγμενο στι χωμα και τη βρωμα και τον εχουνε πιασει και απο τα μπιιιιπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. katerina καλημερα, καλως ηρθες, με την gyristroula ειμαστε παλιοι γνωστοι και συγχωριανοι απο την γυναικα μου, κατσε να σε τραταρουμε μια ρακι και μια παστελαρια. Η ιστορια ειναι αληθινη και κυριολεκτικα εγινε το ξημερωμα της παρασκευης. Τα λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαχαιρης καλημερα, ασωματος ειναι περιοχη της Αιγινας[το πατρικο],χοντρος απο μικρος περιμενα να πλασει τα κουλουρια η μαμα μου και οτι περισεψει στην λεκανη ετσι ωμο να το φαω, κατι ''βουτες''στις ντοματοσαλατες, κατι γαλατομπουρεκα, κατι μακαροναδες με κοκκινιστο μοσχαρακι, κατι καλοκαιρια με ζεστο ψωμι απο ξυλοφουρνο στην Αιγινα, αλειμμενο βουτηρο και μελι και δωστου κατι ξεγυρισμενα φραπογαλα τι να σου κανει το ερημο το σωμα απεκτησε ''καμπυλες''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά δεν τον πειράζει που γύρω του υπάρχει τόση δυστυχία τον ενοχλεί που τον αγριοκοιτάνε?
    Από δω φαίνεται πόσο δύσκολος είναι ο σοσιαλισμός γιατί αν σκεφτούμε λίγο μέσα στη σκέψη αυτή λίγο πολύ είμαστε όλοι .
    Πουθενά δεν άκουσα, ας δεχθούμε να μας κόψουνε κάτι για τον άνεργο.Ταμπουρωθήκαμε πίσω από τη λογική που μας συμφέρει να δώσουν αυτοί που τα πήραν, αυτοί που έχουν .Κατά μια έννοια σε σχέση με τον άνεργο και εμείς έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δημητρη προφανως αστειευομαικαθως εγω ειχα την κυρα βασω που μαγειρευε σπεσιαλ και ακολουθως
    την σ μαρια που μαγειρευει καλυτερα ακομη...
    αστα ο θανατος της αλεπους...ενα θα σου πω..
    εχω βγαλει απο το ροτορα ενα μαγνητη τον εχω δεσει μ ενα σπαγγο και το ριχνω παραγαδι αμα μου πεσει κανα γερμανικο χαμω και το μαζευω....
    Υ Γ για τον α κεντ
    βρηκες τρουπα και τρουπωσες να πης για τις δυσκολιες εφαρμογης του σοσιαλισμου..θελεις να ξεχνας οτι για τον πλουσιο φτωχια ειναι να ειναι φτωχος και ο μπατλερ και ο κηπουρος και ο μαγειρας [που λεει και το γνωστο ανεκδοτο] ενω για τον εργατη φτωχια ειναι να στειλει το παιδι του για δουλεια στο μπαρ ...φοιτητρια ουσα γιατι δεν εχει για τα εξοδα της...ως και να χει εγω αγωνιζομαι για να μην αγορασει καινουρια μπεμπα ο βιομηχανος απο τα λεφτα που κοψανε απο τους συνταξιουχους και απο τα επιδ ανεργιας Δεν θα δωσω απο το μεροκαματο μου στον ανεργο για να το βουλωσει δεν θα του μοιρασω δωρεαν γευματα για να τον ξεφτιλισω[δημος περιστεριου] δεν θα του δωσω απο τα αποφορια για να τον σκοτωσω πολιτικα.....δεν ειμαι σοσιαλιστης οταν τα κανω αυτα ΠΑΠΠΑΣ ειμαι καιδημογεροντας που κπαταω τον κοσμο μπρουμυτα στα σκ...400 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μαχαίρη η έκφραση βρήκες τρούπα και τρύπωσες είναι απαξιωτικός χαρακτηρισμός ,υπονοεί δόλο κακή πρόθεση. Δεν νομίζω ότι έχει την ίδια άποψη ο οικοδεσπότης.Έχω σχηματίσει την άποψη ότι θέλει να τρυπώνουν όλες οι απόψεις ώστε με το διάλογο να προσπαθεί να πείσει για το δίκαιο των απόψεων του.
    Να εκφράσω λοιπόν την άποψη μου χωρίς να τρυπώσω.
    Η εφαρμογή του σοσιαλισμού είναι δύσκολη γιατί σκοντάφτει στον ατομισμό, στη κατεστημένη νοοτροπία στα κοινωνικά στερεότυπα,στο καλλιεργημένο επι αιώνες σύστημα της ατομικής ιδιοκτησίας.
    Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν πιστεύω να είναι άγνωστη στους σοσιαλιστές που εκ των πραγμάτων ζουν σε καπιταλιστικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ζητω δημοσια συγνωμη για τον χαρακτηρισμο που φαινεται οντως απαξιωτικος .....
    Ειναι μια εκφραση που χρησιμοποιουμε στην παρεα μου οταν ο ενας πιανεται απο μια κουβεντα του αλλου για να επιχειρηματολογησει ....
    παρακαλω να ...διαγραψετε..το χαρακτηρισμο αυτο α Κενταυρε αν με εβλεπες θα καταλαβαινες οτι προκειται περι αστεισμου
    και επισης συγνωμη απο τον ιδιοκτητη δεν θα επαναληφθη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μαχαιρη και αΚενταυρου καλημερα, μετα απο την συγκεντρωση του κ.κ.ε στο πεδιο του αρεως, ηρθαμε σπιτι με συγγενεις, φαγαμε και μετα απο ωρα πηγαμε επισκεψη σε φιλους, μολις γυρισα στις 2 το πρωι και εκατσα να δω τα ιστολογια, ειδα οτι εντελει με την τοποθετηση του μαχαιρη μαλλον λυθηκε η ''παρεξηγηση'', ειπαμε οτι εδω μπαινουμε και γραφουμε οτι θελουμε και οπως θελουμε, μεγαλοι ειμαστε με καλη διαθεση ολα βρισκονται και παρακαλω συγνωμες μη ζητατε απο εμενα. Εχεις δικιο δασκαλε δεν τον νοιαζει η φτωχεια αλλα πως τον ''βλεπουν'' τον ''αφεντικο'' μου, παλαιοτερα ειχε υπαρξει προταση του κ.κ.ε στα συνδικατα για ταμειο αλληλοβοηθειας, σε περιπτωσεις απεργιων και μακρας ανεργιας, ποιοι σαμποταρισαν την προταση? Προεξεχοντος του τοτε γραμματεα της γ.σ.ε.ε, λ. κανελλοπουλου της πασκε και η δακε, τα σημερινα καμωματα που περιγραφει ο μαχαιρης εκεινο που πραγματικα κανουν ειναι να ''ιδρυματοποιουν'' την ανεχεια και την ανεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α Μπράβο! Να γλυτώσουμε και απο τα τρακτέρ!!!
    "ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ..."
    οι Αθηναίοι!
    Τελικώς ουδέν κακόν αμιγές καλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαλημέρα Κύριοι
    Καμιά παρεξήγηση,έκανα την επισήμανση και περίμενα εξηγήσεις .Οι εξηγήσεις του μαχαίρη είναι επαρκείς, πράγματι χρησιμοποιούμε εκφράσεις που άμα της απομονώσεις φαίνονται απαξιωτικές αν τις εντάξεις όμως σε γενικότερο πλαίσιο δεν είναι.
    Η πρόταση του K.K.E για τους μακροχρόνια άνεργους είναι σωστή και θα πρέπει κάποια στιγμή να υλοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. XΑΙΡΕΤΑΙ, μια ''καλη'' πληροφορια απο αξιοπιστη δικη μου πηγη, ο χ''νικολαου σε γνωστο εστιατοριο της περιοχης του κολωνακιου ''πουλαγε''αντισταση, λεγοντας οτι αν πει στον λαο αυτα που ξερει και ''ερχονται'' απο την εφημεριδα του.....θα ''βρεθει'' σε κανενα χαντακι....''ηρωας'' το ''παιδι'' του κατεστημενου και συνεχιζουν αυτοι οι ανθρωποι να ''ενημερωνουν'' τον κοσμο, φαινομενα της εποχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο χ/νικολαου εχει εκπομπη στο σταθμο του...εκει να δης κλαμμα....μεχρι και ενα παπακι που πηρε του το κλεψανε....
    ριχτε μου μια σφαλιαρα δυνατη....
    γιατι ρε θαναση....
    γιατι συγκινηθηκα ρε...
    με τον ΜΕΓΑΛΟ θ β

    ΑπάντησηΔιαγραφή