Δευτέρα 26 Απριλίου 2010




ΑΓΑΝΤΑ. Μ'αγαπας? Σ'αγαπω! Ποσο μ'αγαπας? Παρα πολυ! Ποσο πολυ? Πιο πολυ και απο την ζωη μου! Δηλαδη? Να θελω να ειμαστε για παντα μαζι, ολη την ημερα, ολη την νυχτα! Μπορουμε? ΝΑΙ!!!!! Τι θελεις να κανουμε μαζι? Τα παντα! Ειμαστε φτωχοι, δεν μπορουμε τα παντα. Μπορουμε γιατι αγαπιομαστε, ειμαστε δυνατοι γιατι ειμαστε νεοι, θα δουλεψουμε, θ'αγωνιστουμε για την αγαπη μας! Ειναι πολυ δυσκολα, φοβαμαι, δεν ξερω αν θα τα καταφερουμε, δεν θελω να σκοτωσουμε αυτο που νοιωθουμε τωρα.Σ'αγαπω!!Ναι, αλλα η ζωη ειναι σκληρη, θ'εχουμε υποχρεωσεις που τωρα ουτε τις φανταζομαστε, ειμαστε νεοι και τα χρηματα απο την εργασια και των δυο μας ισα-ισα θα καλυπτουν τα εξοδα μας.Σ'αγαπω! Θα περιορισουμε τις εξοδους μας, θα κοψουμε τις διασκεδασεις μας. Εχουμε τους φιλους μας, μαζι τους θα διασκεδαζουμε στα σπιτια μας, θα πηγαινουμε μεγαλους περιπατους και θα συζηταμε, σ'αγαπω! Θα μικρινουμε την αγαπη μας, θα κουραστουμε, οι φιλοι μας εχουν τις δικες τους ζωες, θα σε χασω. Σ'αγαπω! Δωσμου το χερι σου, σ'αγαπω!!!........................Υ.Σ Τα νεα ''παιδια'' θα κανουν ονειρα απο εδω και περα? Καποιοι εχουν αρχισει να σκοτωνουν τα ονειρα των ανθρωπων............Αλλα κουραγιο...

13 σχόλια:

  1. ......φιλε δημητρη
    τα ονειρα των απλων ανθρωπων δεν σκοτωνονται...απλα πρεπει απο δω και περα να ειναι ονειρα βασισμενα πανω στις δικες τους δυναμεις ...τελος πλεον ο κοτσαδορος του πατερα της μαννας η του δημοσιου...οσοι στενοχωριουνται αδικα ας παραδειγματιστουνε απο τους μεταναστες
    που ηρθαν εδω ξυπολυτοι πειναλες και βρηκανε απο το πουθενα δουλειες φτιασανε παραγκες και μετα χαμοσπιτα και τωρα σπιτια διωροφα και τριωροφα και γινανε και εργολαβοι και τα παιδια τους αριστοι μαθητες που πριν λιγα χρονια ουτε καλημερα δεν ξερανε να πουνε οι κεφαλαιοκρατες δημητρη και οι ιμπεριαλιστες ειναι σαν τα παιδακια που πινουνε νερο απο την πηγη και αφου πιουν και ξεδιψασουνε μετα με τα χερακια τους προσπαθουνε να σταματησουνε το νερο να τρεχει...το νερο ομως δεν σταματαει κι αν τρου κοψεις το δρομο απο αλλου θα βρει να περασει κι αν ακομα μια μεγαλη πετρα βαλεις πανω στην πηγη τοτε το νερο θα στη ριξει πανω σου και θα γινεις και μουσκεμα εγω δημητρη μονο μια ιδιοκτησια αναγνωριζω και σεβομαι την ιδιοκτησια των ιδεων και των ονειρων...αυτα κανενα ξιφος κανενα μαχαιρι κανενα πιστολι κανενα οπλο δεν μπορει να τα σκοτωσει και κανενα τειχος να τα κλεισει μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Καπετάνιε! Στον φίλο μαχαίρι θα έλεγα ότι καλώς κάποιοι μετανάστες βρήκαν ποτάμι με νερό ήπιαν και ξεδίψασαν, δεν ξέρω αν κατάλαβε ότι ξεκίνησε η εκτροπή του ποταμιού όπως και η εκτροπή των ονείρων σε εφιάλτες!
    Αλλά κουράγιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα!
    Tι μέλλον να ονειρευτούν οι νέοι? Αυτό που τους υποθηκεύσαμε, ή το ξεπουλήσαμε όσο-όσο?
    Η Γενιά μας (του Πολυτεχνείου η γενιά) ξεπούλησε το βιος των γονέων μας και χρέωσε και τα παιδιά μας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητε Δημητρη με τη σειρα μου το αναδημοσιευω....αγάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαχαιρης καλημερα, τοτε που ηρθαν οι φιλοι μας οι μεταναστες, ητανε τα πραγματα αλλιως, τωρα υπαρχει εβδομαδα με 2-3 μεροκαματα και οι υποχρεωσεις τρεχουν,δηλαδη μου λες οτι τα νεα παιδια τωρα κανουν ονειρα για γαμο και οτι φευγουν απο το πατρικο τους σπιτι με την ευκολια που εφευγε το '80 η γεννια η δικη μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kariatida62 καλημερα, καλη εβδομαδα, η γεννια μας δεν εχει υποθηκευσει τιποτα, η γεννια του πολυτεχνειου ναι, τελος παντων πρεπει και εδω να σταματησει η κατανομη των ευθυνων σε γεννιες που στα πραγματα μπηκαν πολυ αργοτερα, αλλοι εξαργυρωσαν αγωνες, εμεις ηλικιακα τοτε ειμαστε 9-13 χρονων οποτε τι γεννια πολυτεχνειου, παρατηρητες ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα Δημητρη

    Υπαρχει μια διαφορα στο τι θελουμε και στο τι μπορουμε να πετυχουμε στη ζωη. Στην Ελλαδα οι γονεις βοηθουσαν και βοηθουν ακομη αρκετα τα παιδια τους, σε συγκριση με τον μεσο γονιο, στις Βορειοευρωπαικες χωρες, που ειτε λογω νοοτροπιας, ειτε λογω οικονομικων, δεν αγοραζαν διαμερισματα οπως στην Ελλαδα, που οσοι εχουν και ειχαν δυνατοτητα φροντιζαν να δωσουν συνηθως στα κοριτσια τους απο ενα διαμερισμα σαν βοηθεια για το ξεκινημα της νεας τους ζωης. Εδω αυτο δεν ειναι συνηθισμενο και θελω να πω οτι ασχετα απο τη διαφορα κουλτουρας πιστευω οτι καπου κανει τους νεους πιο υπευθυνους αφου ξερουν οτι στεκονται μονο στα δικα τους ποδια.
    Φυσικα υπαρχουν και υπερ και κατα και στα δυο, απλα ηθελα να το θυμισω σαν σχολιο σε αυτα που γραφεις για τα ονειρα που θα πρεπει ισως να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva καλημερα, συννεφια και ζεστη, εκεινο που ''βλεπω''ειναι οτι με την αλματωδη ανεργια τα ονειρα θα μενουν ''ονειρα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη Καλημέρα
    Οχι Δημήτρη οι νέοι δεν σκέφτονται έτσι και θα ερωτεύονται και θα αγαπούν και θα ονειρεύονται.
    Το μέλλον τους ανήκει.
    Θα σου περιγράψω μια πραγματική ιστορία.
    Σε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας στα χρόνια της μεγάλης φτώχιας μια βοσκοπούλα αγάπησε ένα βοσκόπουλο.Η βοσκοπούλα έμεινε έγκυος ,ο αδελφός της έδινε κλοτσιές στη κοιλιά για να αποβάλει γιατί είχε ντροπιάσει την οικογένεια ,τελικά το ζευγάρι παντρεύτηκε μέσα στη φτώχια κόντρα στη λογική που περιγράφεις έκανε έξι κορίτσια και ένα γιο το κληρονόμο όπως το λένε.Τα παιδιά μεγάλωσαν αγωνίστηκαν τους χάρησαν είκοσι εγγόνια ,τη Κυριακή που μας πέρασε πάντρεψαν μέσα σε γλέντια και χαρές το πρώτο τους εγγόνι.Ημουν εκεί και τους χάρηκα.Η ζωή μέσα σε κόπους δυσκολίες αγώνες θα βρει το δρόμο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αΚενταυρου, χαιρεται,δεν ειπα οτι δεν θα κανουν ονειρα αλλα οτι καποιοι ''κοβοντας'' την αναπτυξη της χωρας ''σκοτωνουν'' τα ονειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σημερα να δεις που συμφωνω με τον α κενταυρο....βεβαια η ηλικια με κανει λιγο ονειροπαρμενο οπως λενε και οσοι με γνωριζουν...νομιζω ομως οτι οταν φορας καλα ιδεολογικα παπουτσα και βαστας σταθερα στο χερι το ραυδι της οργανωσης και παλης ουτε ανηφορες ουτε κατηφορες φοβασαι....πιστευω οτι η φυση αυτα που θελει ο ανθρωπος για να ευτυχησει τα δινει ΔΩΡΕΑΝ εξ αλλου και ετσι να ειναι οπως λετε η μιζερια σε τι θα ωφεληση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτελους θα συμφωνησω με το ΚΑΡΦΩΜΑ χωρις τον ΦΟΒΟ να κατηγορηθω για ΦΡΑΞΙΑ.!!!!!
    Απ' οσο μπορω να γνωριζω οι φιλοι του γιου μου ειναι ολοι Ερωτευμενοι -με σχεση 2-3ων ετων- ολοι ειναι Πτυχιουχοι, κανεις δεν αποφασιζει να κανει οικογενεια.
    Τωρα αν πρεπει να επιστρεψουμε στην κατασταση των πρωτων Αλβανων που ηρθαν στην Ελλαδα προκειμενου ν'αποδειξουμε πως δεν μας πτοει τιποτε ,λυπαμαι αλλα δεν με καλυπτει.
    Επισης σιγουρα το νερο και το ποταμι παντοτε και με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ οπως θα ελεγε ο αΚΕΝΤΑΥΡΟΣ βρισκει την αρχικη του κοιτη....ποτε ομως μα ποτε δεν γυριζει πισω!!!!
    Με την Elva συμφωνω, μονο που η αλλαγη κουλτουρας δεν πορει να γινει κατω απο καθεστως πιεσης. Κι επειτα η συγκεκριμενη συμπεριφορα εχει αναλογες επιπτωσεις [ καθε κουλτουρας] στο κοινωνικο γιγνεσθαι.Αλλα αυτο ειναι μια τεραστια συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή