Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΓΑΝΤΑ..





Αλλα κουραγιο.

22 σχόλια:

  1. ... έχουμε συμπέσει στις αναρτήσεις μας ...
    ... δες στη διεύθυνση http://stavrochoros.pblogs.gr/
    ... έρρωσο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stavrosx1 καλησπερα, τα ''μεγαλα'' πνευματα συμπιπτουν, εισαι ομως μαστορας στις αναρτησεις, ωραιοτατη αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eγώ πάντως διαβάζω και τους δυό σας!Οπότε η ανάρτησή σας με καλύπτει πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα Δημήτρη
    Υπερβολές του συντάκτη του άρθρου τη δουλειά τους κάνουν δεν μου έχει πέσει στην αντίληψη ότι παρεμποδίζονται οι συνδικαλιστικές και άλλες ελευθερίες,αν και τη εβδομάδα που πέρασα υπέστην τη δράση ενός αγράμματου αστυνομικού.
    Ημουν στημένος έξω από το σχολείο της γυναίκας μου ,περνάνε με δύο μηχανάκια τέσσερις έφιπποι.
    Με ρωτάει ένας από αυτούς τι κάνεται εδώ κύριε?
    Του εξηγώ το λόγο και του λέω δηλαδή τι άλλο θα μπορούσα να κάνω.Η ερώτηση που μου έκανε και ηλίθια είναι και δεν μπορεί να γίνει,μετά σκέφτηκα να του πω ότι κοιτάω τα άστρα,πάντως δεν ένιωσα ότι περιορίστηκε κάποιο συνταγματικό μου δικαίωμα.
    Πριν ένα μήνα μου είχαν κόψει διπλή κλίση για παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο πήγα στο τμήμα λόγο στο λόγο πιαστήκαμε με το διοικητή του είπα εν ψυχρώ είσαι υποχρεωμένος να κάθεσαι προσοχή και να με ακούς είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις τις διαμαρτυρίες του πολίτη όπως κάνω και εγώ που είμαι δημόσιος λειτουργός,δυο μπρατσομένοι αστυνομικοί άκουσαν τις φωνές και πλησίασαν στο γραφείο,του είπα αυτούς τις τους θέλετε στη συζήτηση μας να απομακρυνθούν.Δεν ένοιωσα να να στερούμαι των δικαιωμάτων μου και έσβησα και τη μια κλίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμαν! το αστέρι! Τέτοια θαρραλέα στάση απέναντι στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, δεν το φανταζόμουν! Έχει όμως δίκιο, μπορεί να προσπαθήσουν κάπως να σε "ψαρώσουν" αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει στα αστυνομικά τμήματα! Φάλαγγες γιατί ύψωσες φωνή δεν κάνουν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις προάλλες, πάτησα διπλή διαχωριστική για να στρίψω δεξιά (εντελώς παράνομα είναι η αλήθεια). Περνάει περιπολικό και μου φωνάζει ο αστυνομικός: "Ε, ρε σκίσιμο που θέλεις.." και έφυγε. Θα προτιμούσα να με σταματούσε και να με έγραφε με ευγένεια παρά να με βρίσει και να φύγει. Διαφωνώ με τον τρόπο συμπεριφοράς πολλών αστυνομικών αλλά όχι με την ουσία. Κένταυρε, ίσως να μην είναι κακό να σε ρωτήσουν τι κάνεις έξω από ένα σχολείο γεμάτο παιδιά. Έξω από τα σχολεία δεν είναι μόνο γονείς και σύζυγοι εκπαιδευτικών αλλά και έμποροι ναρκωτικών. Το να σε βρίσουν ή να σε προσβάλλουν όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά εδώ που τα λέμε η ευγένεια δεν είναι και το ισχυρότερο ατού της φυλής μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αΚενταυρου καλημερα, οι υπερβολες του συντακτη εχουν γινει τηλεφωνημα του παφιλη στον χρυσοχοιδη, δεν λεμε επειδη σε ρωτησαν αλλα οτι μπαινουν ασφαλιτες μεσα στις πολυκατοικιες και με φωτογραφιες στα χερια κτυπουν πορτες και ρωτουν αν ξερεις τα προσωπα στις φωτο και αν εισαι ιδιοκτητης η ενοικιαστης του διαμερισματος, αν εκαναν σωστα την δουλεια τους-δεν εννοω τους ανεδεις αστυφυλακες, αλλα τους αξιωματικους-σχεδιαστες-δεν θα υπηρχε τοση εγκληματικοτητα, εδω εχουν επιλεξει να κανουν επιδειξη δυναμης, να σου θυμισω...... Το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller (Μάρτιν Νίμελερ) έγραψε ένα ποίημα που έλεγε:

    Επιασαν του κομμουνιστές και δεν αντέδρασα, γιατί δεν είμαι κομμουνιστής.

    Επιασαν τους σοσιαλδημοκράτες και δεν αντέδρασα, γιατί δεν είμαι σοσιαλδημοκράτης.

    Επιασαν τους συνδικαλιστές και δεν αντέδρασα, γιατί δεν είμαι συνδικαλιστής.

    Κι όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα, δεν υπήρχε κανείς να με υπερασπισθεί. Χαιρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62 χαιρεται, ποτε κοιμηθηκες μεχρι το πρωι εβαζες αναρτησεις και προλαβες διαβασες και εγραψες, εχει να κανει με τις παλιες σου σπουδες-δεν λεω που, αφου στεναχωριεσαι-ο stavrovelonies ειναι μερακλης στις αναρτησεις του και ο θοδωρης προς τα εκει παει το ψαχνει το θεμα με εικονογραφηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θοδωρη χαιρεται, εδω εχουν επιλεξει την φιλαδελφεια και την ιωνια για επιδειξη δυναμης, σταματουν αυτοκινητα ελεγχουν και δεν απαντουν στους ελεγχομενους γιατι το κανουν, αν ητανε εξω απο τα σχολεια ενας στυνομικος δεν θα ειχαμε χρηση και εμπορια ναρκωτικων, διαφορους αρρωστους-ανωμαλους και απαγωγες εστω και απο συγγενεις παιδιων, αλλα εδω μιλαμε οτι ειναι εκατονταδες αστυφυλακες σε μηχανες και κανουν τι σ'αυτες τις περιοχες, λεω τωρα οτι μπορει ο εγωμανης υπουργος να βλεπει την ''αναβαθμηση'' του οποτε χρειαστει η πατριδα, λεω τωρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακριά από μένα η υπεράσπιση της ΕΛ.ΑΣ διότι όπως λέει και ο Πανούσης, "ευχαριστώ δεν είμαι φίλος". Πρέπει όμως να δουμε τι θέλουμε από την αστυνομία. Όταν κάθονται στα γραφεία ή φυλάνε πολιτικά πρόσωπα λέμε ότι δεν είναι στους δρόμους να κάνουν τη δουλειά τους. Τώρα που βγήκαν στους δρόμους λέμε ότι βγήκαν για να εκφοβίσουν τους πολίτες και ότι οι έλεγχοι είναι με πολιτικά κριτήρια. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Νομίζω ότι ο Χρυσοχοϊδης βλέπει ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και ότι ο κόσμος αγανακτεί, στάθηκε τυχερός παράλληλα, με το Φουντα και έβγαλε έξω την αστυνομία για να δείξει ότι παράγεται έργο.
    Επίσης αν δεν πάει πόρτα πόρτα, δείχνοντας φωτογραφίες πως θα κάνει τις έρευνες? Δεν έχω αντίρρηση να έρθει η ασφάλεια να με ρωτήσει αν έχω δει τον τάδε ή αν ξέρω τον ιδιοκτήτη του δείνα διαμερίσματος. Δεν καταπατάται κανένα μου δικαίωμα. Θα έχω βεβαίως αντίρρηση στο να ψάξει το σπιτι μου χωρίς ένταλμα ή να με προσάγει χωρίς κανένα στοιχείο ή μόνο και μόνο επειδή πήρα μέρος σε πορεία. Δεν μου έχει τύχει και έχω πάρει μέρος σε πολλές πορείες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέχασα να σου πω ότι δεν έχεις δίκιο για τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Ιωνία. Είναι παντού και στα Νότια Προάστια που μένω και στη Βάρης Κορωπίου και με έχουν ήδη σταματήσει δύο φορές. Μου ζήτησαν δίπλωμα και άδεια οδήγησης ευγενικά , την άλλη μάλλον τυπικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θοδωρη τους παρακολουθουσαν απο καιρο, το παραδεχτηκαν ολοι οι υπουργοι δ.τ. σιγα που βγηκε το ελληνικο ''fbi'' και αρχισε τετοια κολπα ''αμερικανιες'' μακαρι να εχουμε λαθος οσοι τα λεμε τωρα γιατι μετα θα ειναι αργα οταν θα μας εχουν μαζεψει στον ιπποδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάθησα μέχρι αργά το βράδυ και σας διάβαζα (το διάβασμα γίνεται πολύ γρήγορα έχει εξασκηθεί το μάτι) και έκανα αναρτήσεις γιατί όλη μέρα ξε....θηκα στις δουλειές! Δεν θέλω να σας εγκαταλείψω!Όμως φαντάζομαι πως την άλλη εβδομάδα θα αποσυρθώ...για λίγο!
    Λοιπόν ο Θοδωρής έχει δίκιο! Πώς ακριβώς τους θέλουμε τελικά τους αστυνομικούς; Xαιβάνια, ή αποτελεσματικούς; Αν δεν βγούν πόρτα-πόρτα δεν θα μπορέσουν να βρούν ούτε την γιαγιά μας την χαμένη..!
    Και συ βρε Δημητράκη μου έχεις μείνει ακόμα στην εποχή που κυνήγαγαν τους κουμουνιστές! Πάει πέρασε αυτή η εποχή! Δεν ξέρω τι έλεγε ο Νίμελερ για τους συνδικαλιστές εδώ πάντως δεν τους κυνηγά κανείς γιατί ξέρουμε ότι αύριο θα μας κυνηγούν αυτοί απο τους υπουργικούς τους θώκους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kariatida62 καλησπερα, αν διαβασεις προσεχτικα θα δεις οτι το κειμενο μιλαει για ελεγχους χωρις να λενε την αιτια του ελεγχου, τωρα το πως πρεπει να ειναι η αστυνομια αστο καλυτερα, γιατι ουτε η εγκληματικοτητα μειωθηκε ουτε αποτελεσματικοι ειναι, βυρωνας, δαφνη,γλεζο,ο φοιτητης Μαριος, οι προσαγωγες ασχετων στις διαδηλωσεις, αν αυτο δεν ειναι παλια δοκιμασμενη τακτικη τοτε τι ειναι και βεβαια δεν μιλησα μονο για κομμουνιστες, δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ητανε μια τυχαια συγκυρια η συλληψη αυτων των ανθρωπων, με ''γιαφκα'' ενα αυτοκινητο γεματο ευρω και οτι οι αστυνομια ελυσε τον γριφο σε μερικες ημερες, πηγαινοντας απο σπιτι σε σπιτι με τις φωτο, να σου θυμησω την ''αυτοπτη'' μαρτυρα που δειχνανε τα καναλια, που τους χαρακτηρισε υποπτες φατσες και ολη την ημερα που λεει ο λογος τους εβλεπε και δεν ηξερε τι της γινοταν και οι μπατμαν βρηκαν την λυση στο πιτς φυτιλι, οι τις συνομιλιες μεταξυ κινητων που μετα τις απεσυραν σαν λαθος και ακομα θες να λες οτι η αστυνομια ειναι ενα επαγγελματικο σωμα που κανει την δουλεια της στα μετρα του νομου, γι'αυτο αυτη η αστυνομια ''δικαζει'' τον κυπριο φοιτητη που εκατσε και τον εδειρε η ζαρτινιερα, οπως αυτη η αστυνομια ''καταδικασε'' τον κορκονεα, εχει αξια να σου κατεβασω λιστα περιστατικων και ονοματων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θοδωρή ναι πρέπει να γίνεται έλεγχος έξω από ένα σχολείο .Η ερώτηση όμως τι κάνετε εδώ Κύριε δεν επιτρέπεται να γίνει διότι τότε θίγονται συνταγματικά δικαιώματα γιαυτό χαρακτήρισα το νεαρό αστυνομικό αγράμματο.
    Ο έλεγχος μπορούσε να γίνει διαφορετικά .
    Με συγχωρείται κύριε για λόγους ασφάλειας των μαθητών έχουμε επιφορτιστεί να ελέγχουμε τους σχολικούς χώρους αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο λόγο θα σας παρακαλούσα να απομακρυνθείτε.Θα του εξηγούσα το λόγο της παρουσίας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημήτρη νομίζω ότι συνδέεις πράγματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Είναι άλλο η (απαράδεκτη εννοείται) συγκάλυψη ενός ξυλοδαρμού, όπως του Κύπριου ή η βλακεία του αστυνομικού να ψεκάσει το Γλέζο και άλλο το να κατασκευάσει η αστυνομία την ιστορία του Επ. Αγώνα και συλλάβει αθώους με ψεύτικα στοιχεία.
    Τυχαία συγκυρία προφανώς δεν ήταν. Τους παρακολουθούσαν καιρό. Αλλά και αυτό είναι φυσικό όταν ο Μαζιώτης έχει ήδη καταδικαστεί και παραδεχτεί ότι τοποθέτησε βόμβα στο ΥΠ.Αν. και δηλώνει ανοιχτά αντιεξουσιαστής. Μια συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να μην ελέγχει τις κινήσεις ενός ανθρώπου που και δηλώνει ότι υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα και κάνει τις απόψεις του πράξη.. Πως αλλιώς θα πιάσουν την άκρη του νήματος των οργανώσεων αυτών;
    Κένταυρε έχεις απόλυτο δίκιο και το ίδιο λέω και εγώ για τους απαράδεκτους τρόπους που έχουν πολλοί αστυνομικοί..Δε νομίζω όμως ότι ο λόγος που σε έλεγξε ήταν για να δει αν είσαι αριστερός.. απλά ήταν άξεστος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα που το σκέφτομαι Κένταυρε, αν κάτι είναι αντισυνταγματικό είναι αυτό που ζητάς, δηλαδή να σου πουν να φύγεις! Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει να βρίσκεται κάποιος σε ένα δημόσιο χώρο όπως είναι ο χώρος έξω από ένα σχολείο. Μπορεί, να τον ελέγξει η αστυνομία αν τον θεωρεί ύποπτο, αλλά αν αποδειχτεί καθαρός δεν έχει δικαίωμα να τον διώξει...για να σε διώξει σημαίνει ότι οι υποψίες τους είχαν βάση και κατά συνέπεια θα πρέπει να σε συλλάβει!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θοδωρη δεν τα συνεδεσα αλλα με τα παραδειγματα λεω οτι η αστυνομια δεν ειναι ενα σωμα για την προστασια του πολιτη αλλα ενας κατασταλτικος μηχανισμος και που βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις για να επιβαιβεωναιται ο κανονας, δηλαδη μου λες οτι 17ν και επαν. αγωνα, ''εσκασαν'' ως γεγονοτα σε τυχαιες στιγμες και δεν υπαρχει μια ταυτιση συγκυριων που βολευει το κρατος, πολλες συμπτωσεις μαζεμενες και με τον ιδιο υπουργο, ας γραψει ενα τζοκερ με τετοια τυχη. Εδω πηγα σημερα στην ραφηνα-θα βαλω φωτο- πηρα σουβλακια και πηγα να τα φαμε εξω απο το σπιτι του κωστα του κουρασμενου, βγηκα με τον σκυλο τους κατουρισε, εβγαλα φωτο, φαγαμε τα σουβλακια και αποφασισαμε να παμε στην απεναντι μερια να βγαλω και απο εκει φωτο, φευγοντας, στα μαγαζια της πλατειας διασταυρωθηκαμε με περιπολικο, μας κοιταξαν περιεργα, ηρθαν μεχρι απεναντι και βγηκα εξω για φωτο, τους κοιταξα δεν ειπαν τιποτα σ'εμενα, μιλησαν στον ασυρματο και εφυγαν, γιατι το λεω, εχω παει απειρες φορες ακομα και οταν ητανε κουρασμενος πρωθυπουργος και ποτε η ασφαλεια του δεν με ενοχλησε, αν οι ''επαγγελματιες'' - 25-28 χρονων το πληρωμα του περιπολικου- οτι βλεποντας απο αποσταση καταλαβαν τι ''κανω'', τοτε εχουμε οπως σου ειπα πιο πανω μπατμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα αλλά ο σκύλος που τους κατούρησε είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ....φιλε δημητρη...να σου φερω και το δικο μου σκυλο να τον εκπαιδευσεις....οχι βεβαια αστειευομαι..τυχαια εχω γειτονους αστυνομικους..και λεω αστυνομικους και οχι μπατσους...πολλες φορες εχουμε ..συναντηθει σε πορειες και διαδηλωσεις με ξερουν και τους ξερω..πριν απο λιγες μερες ανεβαζα το καρροτσακι της λαικης την ανηφορα..δυσκολο αληθεια σ αυτην την ηλικια..ξαφνικα βλεπω καποιος με βοηθαει ..καλησπερα ..ηταν ογειτωνας μου..με πηγε ως πανω το δικο μου σπιτι παρ οτι αυτος μενει πιο κατω ευχαριστω φιλε..σφιξαμε τα χερια αμηχανα με συγκινησε και με κερδισε.....τα ατομα φιλε δημητρη και οχι τα συνολα χαρακτηριζονται απο τις πραξεις τους ...εγω δεν πιστευω στη συλλογικη ευθυνη παρα μονο στην ατομικη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ειχα γραψει ολοκληρη ιστορια αλλα κατι βλακεια εκανα και την εσβησα νομιζω...τελος παντων...δεν υπαρχει..λεω..συλλογικη ευθυνη[..οι μπατσοι οι γιατροι οιδημοσιογραφοι]καθε ατομο κπινεται με τις πραξεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ απόλυτα με το Μαχαίρη. Η αριστερά πρωτοστατεί (και καλώς) ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα. Ο χαρακτηρισμός για παράδειγμα των Αλβανών συλλήβδην ως κλεφτών ή οι γενικεύσεις ότι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές ή ότι οι ξένοι εγκληματούν, μας ενοχλούν επειδή ακριβώς αποτελούν γενικεύσεις. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι υπάρχουν Αλβανοί κλέφτες αλλά θεωρούμε όλοι (αριστεροί και μη) ρατσιστικό το να θεωρείται ένας Αλβανός a priori κλέφτης με βάση την καταγωγή του και μόνο. Η δε αγανάκτησή μας αν κάποιοι νεοναζί χτυπήσουν έναν Αλβανό λόγω της καταγωγής του είναι τεράστια. Δεν είναι όμως το ίδιο ρατσιστικό να βάζουμε όλους τους αστυνομικούς στο ίδιο τσουβάλι ή να πετάμε πέτρες σε κάποιους μόνο και μόνο επειδή είναι μπάτσοι; Το ότι κάποιοι (πολλοί κατά τη γνώμη μου) είναι σκάρτοι μας νομιμοποιεί να τους θεωρούμε όλους σκάρτους ανεξαιρέτως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή