Τρίτη 13 Απριλίου 2010







ΑΓΑΝΤΑ. Απο την εφημεριδα ριζοσπαστης το κειμενο. Στην κόντρα

Η κυβέρνηση μπορεί να δανειστεί από ΕΕ και ΔΝΤ με την ενεργοποίηση του λεγόμενου μηχανισμού στήριξης με χαμηλότερο επιτόκιο. Ποιο το όφελος για το λαό; Τα δάνεια θα καλύψουν το δημόσιο χρέος, θα γεμίσουν χρήμα τα κρατικά ταμεία. Απ' αυτά δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ευρώ στο λαό για αύξηση μισθών, συντάξεων, μείωση φορολογίας, κοινωνικές παροχές κλπ. Ηδη εφαρμόζεται πολιτική φοροληστείας, τσεκούρωμα μισθών - συντάξεων στο Δημόσιο, τσεκούρωμα της χρηματοδότησης Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας κλπ., ενώ ετοιμάζονται νέες πιο άγριες περικοπές, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Τα δάνεια σημαίνουν διαιώνιση των χρεών. Ο λαός συνεχώς θα πληρώνει. Τα ελλείμματα οφείλονται στις φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις του κεφαλαίου. Μέρος των δανείων θα ξαναδοθεί από τα κρατικά ταμεία ως ενίσχυση στο κεφάλαιο για επενδύσεις που στο μεταξύ θα εκμεταλλεύεται ακόμη στυγνότερα τους εργαζόμενους επειδή έχουν γίνει φτηνότεροι. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει τη βαθύτερη αιτία αυτών των σε βάρος του προβλημάτων. Είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, η ανάγκη συνεχούς, αυξανόμενης, κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτός πρέπει να ανατραπεί. Να γίνει λαϊκή ιδιοκτησία ο πλούτος. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινείται η οργάνωση των ταξικών αγώνων, ενιαία από εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενους, φτωχή αγροτιά, που πρέπει να αντιτάξουν τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους συμφέροντα, κόντρα στη στρατηγική της πλουτοκρατίας. Αλλα κουραγιο.

16 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημητράκη! Ωραίο το κείμενο του ριζοσπάστη, προσπαθεί να ξυπνήσει αγωνιστικές διαθέσεις αλλά επιεικώς θα το χαρακτηρίσω ανεδαφικό!
    Ξέρω τις απόψεις σου και γι'αυτό δεν θα επεκταθώ, απλά την κριτική μου αφήνω και τις καλησπέρες μου στο Κατινάκι σου!
    Καφέ μωρέ έφτιαξες; Tι μας φωνάζεις και δεν έχεις βάλει καφέ ακόμα στο μπρίκι;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα φιλε Δημητρη!

    Το κεμενο ειναι ξεκαθαρο οτι τα νεα αυτα δάνεια ''θα καλύψουν το δημόσιο χρέος, θα γεμίσουν χρήμα τα κρατικά ταμεία και δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ευρώ στο λαό για αύξηση μισθών, συντάξεων, μείωση φορολογίας, κοινωνικές παροχές κλπ'', αλλα πιστευω οτι λιγοι τα διαβαζουν και ακομα πιο λιγοι δινουν σημασια στα λογια αυτα. Ο κοσμος εχει απογοητευτει,ή αποπροσαντατολιστει, πιστευω, που θελει να του λενε οτι ολα ειναι 'ωραια και καλα' για να μηn απογοητευεται με ασχημες ειδησεις...Κουραγιο σε οσους καταλαβαινουν την ασχημη μας κατασταση, αλλα παρ ολα αυτα δεν το βαζουν κατω και αγωνιζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες τις συνεπειες που αναφερεις τις ονομαζουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ!!!!!
    Αντε να καταλαβει ο αλλος!!!!
    Δεν θ' αναφερω και τον στασιμοπληθωρισμο γιατι δεν θα κοιμηθουμε το βραδυ, καθως θαρθει στον υπνο μας η 'δραχμουλα' -τζα-,και να το εγκεφαλικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλησπερα, σε παραπεμπω στον σχολιασμο της elva και της taspa, καφε οποτε θελεις και οτι ωρα θελεις με το κατινακι ειμαστε σε 24ωρο σταντ-μπαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva καλησπερα, παμε για 48ωρη απεργια, μεχρι και ο λαζοπουλος τους λεει τι ερχεται και ο κοσμος ακομα ελπιζει, στις ειδησεις τον προετοιμαζουν για αλλαγη της πολιτικης σκηνης με ενεργο ρολο σαμαρα και μπακογιαννη και οχι απο την θεση της αντιπολιτευσης και ο ελληνας ελπιζει, εχουν χαθει πανω απο 250.000 θεσεις εργασιας και ενω του λενε ψεμματα για τις αρχες του '11 οτι θα υπαρξει βελτιωση των οικονομικων οι αναλυτες μιλανε οτι ερχεται φτωχεια, ναι οσοι δεν το βαζουν κατω θα το παλευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Taspa καλησπερα, ας ''ριξουμε'' τα κρασια μας και ερχονται απο την αλλη εβδομαδα τα δυσκολα, μια ''ανασα'' στο μεσον της αναβασης και συνεχιζουμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα 30έ μου αναγνώστη! εγώ θα παραβλέψω το κείμενο (άλλωστε είναι πρωί για μένα, τα δύσκολα) για να κολλήσει το μάτι στις φωτογραφίες και να μείνω εκεί!

    Τις τσικουλάτες που να τις αφήκω?
    περάστε απο zouzounag@gmail.com για τις πληροφορίες περικαλώ. Μερσί (και τουρσί για μεσημέρι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκο-Κερασο-Ζουζουνα καλημερα, βλεπω οτι το εχεις παρει σοβαρα το θεμα σοκολατα, σ'ευχαριστω πολυ, προταση μου να τις δωσεις στον πρωτο σου αναγνωστη, για μεσημερι, κοτοπουλο στον φουρνο με πατατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Karfoma καλημερα.Και να ηξερες σημερα ποια θα ερθει σπιτι μας προς το απογευματακι, εχει να πεσει κουτσομπολιο , αλλα και προτασεις για την........Ζηλεια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σοβαρότατα, όταν λέω κάτι το τηρώ και το ξέρει ολος ο κόσμος!

    φυλάξτε μου ολίγον ζεστό φαγάκι, διότι εδώ ξαναζεσταμένο θα φάμε! μερσί ξανά και καλή σας όρεξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γλυκο-Κερασο-Ζουζουνα, αλοιμονο, γιατι να αμφισβητησω την σοβαροτητα σου, εμεις δεν εχουμε περιθωρια για αλλες γλυκοθερμιδες, τα τεντωσαμε τα μακο, ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα αργοπεθαίνει,τα 80 δις θα χρειαστούν για ανακύκλωση του χρέους.
    Για ποιές αυξήσεις και παροχές μιλάμε?
    Οι ιδιώτες ευημερούν και χρεοκόπησε το κράτος,η χρεοκοπία του κράτους θα φέρει και τη κοινωνική κρίση.Δημήτρη εκεί στην ΄Ανδρο μπορείς να φυτέψεις φάβα γιατί του χρόνου τέτοιο καιρό θα κάνουμε ταμείο και οι προβλέψεις δεν είναι καλές η κοινωνική αναταραχή θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση.Το παράδειγμα της Αργεντινής μας δείχνει τη μελλοντική εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....δημητρη εγω συμφωνω αλλα δεν απογοητευομαι γιατι ξερω απ αυτα και αλλα χειροτερα..φιλοι εσεις φωναζετε κι οποιος ακουσει...εδω τα γραπτα μενουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δασκαλε καλημερα, ο ADE GIA εχει μια αναρτηση φοβερη. Φαβα, μπαμιες,φασολακια, ενα γουρουνακι για τα λουκανικα, πατατες και χορτα απο το βουνο, μια παλιοπετονια και ψαρια, αν το δουμε και αυτο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μαχαιρη καλημερα, ουτε και εμεις απογοητευομασται, τι να κανουμε αγωνα και παλι αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή