Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010



Αίτημα άμεσης μετατροπής της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα, σε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Αγαπητοί φίλοι, παρακαλούμε όλους να λάβετε συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται μαζικά από τους φιλόζωους ανά την Ελλάδα, με επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και τα ΜΜΕ, προκειμένου να σταματήσει το βασανιστήριο των ζώων στη χώρα μας, με την επιβολή αυστηρότερων ποινών και μετατροπή του νόμου.



Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην επιστολή που ακολουθεί (μαρκαρισμένα τα σημεία με κόκκινο) και προωθήστε την στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται από κάτω:




kbatz@otenet.gr;
kbatz_la@otenet.gr;
karximakis@parliament.gr;
mazi@pasok.gr;
info@parliament.gr;
grammatia@justice.gov.gr;
epistoles@tovima.gr;
epistoles@tanea.gr;
info@adesmeytos.gr






Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Προς
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κα. Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κο Μιχάλη Καρχιμάκη

Κοινοποίηση
Πολιτικοί Πασοκ
Βουλή των Ελλήνων
Υπουργός Δικαιοσύνης
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Άμεση μετατροπή της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα




(σημειώστε την πόλη σας και ημερομηνία)

Αξιότιμοι Κύριοι

Με αυτή την επιστολή σας εκφράζω την αγανάκτηση που νιώθω παρακολουθώντας τις κακοποιήσεις ζώων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε πόλη της χώρας μας.

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι πλέον καθημερινά.

Προκύπτουν μέσα σε ένα γενικό κλίμα αδιαφορίας και ατιμωρησίας των αρμόδιων αρχών.

Οι ισχύουσες ποινές είναι πολύ χαμηλές ( Νόμος 3170/2003 Άρθρο 8.1/2/3.

Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 παράγραφοι 1,2,3 και 4 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές.)

Αυτές δε οι ποινές ελάχιστα εφαρμόζονται στην πράξη καθώς λίγες είναι οι καταγγελίες εξαιτίας ακριβώς των χαμηλών ποινών και της έλλειψης γνώσης των πολιτών για τα δικαιώματα τους.

Το γεγονός αυτό ημιουργεί ανεπανόρθωτες συνέπειες στην εικόνα της Ελλάδας προς τις χώρες του εξωτερικού.


Ως έλληνας πολίτης, θεωρώ απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ώστε να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση που περιλαμβάνει :
 Υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων, σκύλων και γατιών στην χώρα μας
 Έλλειψη εφαρμογής προγράμματος ελέγχου γεννήσεων και στειρώσεων, κτηνιατρικής παρακολούθησης των αδέσποτων ζώων από την πλειοψηφία των δήμων, αρμόδιων για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά
 Έλλειψη συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας της στείρωσης για την αποφυγή δημιουργίας αδέσποτων, από τους ιδίους τους πολίτες κάτοχους ζώου.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αδέσποτων και η καθημερινή κακοποίηση Αδέσποτων και κάθε είδους ζώων από μη φιλόζωους, ασυνείδητους ή ψυχοπαθολογικούς πολίτες.
Ακολουθούν μορφές κακοποίησης που προβλήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τύπος, τηλεόραση, διαδίκτυο) που τράβηξαν την προσοχή μου:
 Πνίξιμο σε σακούλα ή πέταμα σε ρέματα συστηματικά κουταβιών ή γατιών που γεννήθηκαν ανεπιθύμητα από δεσποζόμενα ζώα τα οποία ανήκουν σε πολίτες,
 Διατήρηση πλήθους ζώων από ιδιώτες και ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους είτε είναι συλλέκτες ζώων είτε ιδιώτες που επιδιώκουν το κέρδος αναπαράγοντας ζώα σε άθλιες συνθήκες ( ιδιωτικά κολαστήρια- παράνομα εκτροφεία),
 Εγκατάλειψη και βάναυση κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων από τον ιδιοκτήτη τους λόγω έλλειψης επαρκών γνώσεων, αδιαφορίας ή και ψυχοπαθολογίας : κάψιμο, διατήρηση σε στενό μπαλκόνι ακινητοποιημένο, ακρωτηριασμός, δέσιμο με λουρί μέχρι τραυματισμού.
 Κακοποίηση αδέσποτων ζώων με : πυροβολισμό, κρέμασμα, πνίξιμο, δέσιμο σε βαρέλια ή κρέμασμα από τσιγκέλι μέχρι θανάτου, δηλητηρίαση με φόλες, χρησιμοποίησή τους για ανθρώπινη κατανάλωση κρέατος ή για την παρασκευή τροφής για ανθρώπους ή ζώα,
 Χρήση βίας σε ζώα που χρησιμοποιούνται στο χώρο του θεάματος ή για εργασία ή για τροφή με σκοπό το κέρδος.

Τα περιστατικά είναι καθημερινά πλέον και συνεπώς χρειάζονται μέτρα ώστε να σταματήσει άμεσα η κατάσταση που συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη βία. Έρευνες πλέον αποδεικνύουν :

α. ότι όλοι οι «διάσημοι » δολοφόνοι είχαν ξεκινήσει με χρήση βίας σε ζώα
«Ερευνητές όπως και το FBI και άλλες αρχές επιβολής του νόμου στην επικράτεια έχουν κάνει την σύνδεση μεταξύ της βίας προς τα ζώα κι της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας προς ανηλίκους, τους "δολοφόνους κατά συρροή" και το πρόσφατο κύμα φόνων από παιδιά σχολικής ηλικίας σύμφωνα με τονDr. Randall Lockwood, vice president of Training Initiatives for The Humane Society of the United States (HSUS)».

β. ότι όποιος ασκεί βία σε ζώα αποτελεί δυνητικό αυτουργό σε περιστατικά κακοποίησης ανθρώπων ή παιδιών.
«Σε έρευνα βασισμένη σε 57 οικογένειες που βρίσκονταν σε θεραπεία για κακοποίηση , το 88% εξίσου κακοποιούσε ζώα. Στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων ήταν ο κακοποιητικός γονέας που είχε δολοφονήσει η τραυματίσει άσχημα τα ζώα αυτά προκειμένου να ελέγξει ή να επιβληθεί στο παιδί. Στο ένα τρίτο, το παιδί είχε κακοποιήσει τα ζώα χρησιμοποιώντας τα σαν μοναδική διέξοδο για τον εγκλωβισμένο θυμό του. (Quoted from The American Humane Association)»

Ζητώ από εσάς να προβείτε στην αναθεώρηση του νόμου 3170/2003 έτσι ώστε η μετατροπή της κακοποίησης σε κακούργημα να αποκτήσει ανασταλτική δράση και να αποτραπούν μελλοντικά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που συνδέονται με δυνητική βία προς τους ανθρώπους.

Ως πολίτης, περιμένω από εσάς τους οποίους τίμησα με την ψήφο μου δράσετε άμεσα διότι η παρούσα κατάσταση δεν τιμά ούτε εμένα ούτε τη χώρα μας, και θέτει τις βάσεις για μελλοντικά περιστατικά κακοποίησης ανθρώπων και παιδιών.


Με εκτίμηση

Το όνοματεπώνυμο σας
Διεύθυνση (πόλη, ΤΚ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση









----------------------------------------------------------------------------------ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SITES ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ.

4 σχόλια:

  1. μπραβο Δημητρη αυριο θα το βαλω κι εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους να τιμωρηθουν καμμια φορα αυτα τα κτηνη!


    Μπραβο Δημητρη για τη δημοσιευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη, συγκλονιστική ανάρτηση!
    Θα μου επιτρέψεις να την αναρτήσω στο gerontakos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με συγκίνησε πολύ αυτή η ανάρτηή σου μπράβο θα το βάλ και εγώ καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή