Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Καραμπινάτη επέμβαση
Η κρίση στη Συρία εμφανίστηκε ως εσωτερικό πρόβλημα «δημοκρατίας». Αλλά είναι κρίκος στην αλυσίδα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ονομάστηκαν από τα αστικά επιτελεία και τους οπορτουνιστές «Αραβική Ανοιξη».,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η πιο ξεφωνημένη περίπτωση είναι της Λιβύης.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Οι ίδιοι οι αστοί ομολόγησαν ωμά την οργάνωση των αντικαθεστωτικών και του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Να θυμίσουμε ότι η ιμπεριαλιστική πολεμική επέμβαση στη Λιβύη έγινε στο όνομα αποκατάστασης της δημοκρατίας.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Αλλά ο πόλεμος έγινε για τη μοιρασιά των υδρογονανθράκων στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ακριβώς το ίδιο ζήτημα υπάρχει και πίσω από τη Συρία.
Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, οι δρόμοι μεταφοράς τους, το ποια μονοπώλια θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Προχτές ομολογήθηκε επίσημα η άμεση επέμβαση των ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να υπογράφει διάταγμα για μεγαλύτερη στήριξη στους ενόπλους της λεγόμενης αντιπολίτευσης, με άμεση ανάμειξη της CIA στη χώρα, στα πρότυπα της Λιβύης.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση, που επιδιώκει την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία, είναι υποκινούμενη και χρηματοδοτούμενη και από κράτη όπως Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, η οποία τροφοδοτεί με όπλα τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για την εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό και την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού της.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί σχεδιασμοί για την οργάνωση μιας μεγάλων διαστάσεων αποστολής για απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τη Συρία με γέφυρα την Κύπρο.
Στο «πρόβλημα Συρία» εμπλέκονται κράτη όπως Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Ισραήλ. Ολα δείχνουν ότι οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δρομολογούν επικίνδυνες εξελίξεις, με ενδεχόμενο ανάφλεξης και απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Σ. ΠΕΡΕΣ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Στην Αθήνα το «γεράκι του πολέμου»,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Νέα ώθηση στη στρατηγική σχέση με αιχμή τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αθήνας - Τελ Αβίβ αναμένεται να δώσει η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στις 6-8 Αυγούστου.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια στιγμή που πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία και Ιράν, εξαιτίας της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή και της διαμάχης για τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για ενεργότερη ανάμειξη της εγχώριας πλουτοκρατίας και της τρικομματικής κυβέρνησης σε τυχοδιωκτικές ενέργειες.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Αλλωστε, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Πρόσφατα, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση στο Αιγαίο, ενώ δύο σκάφη του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στάθμευσαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Οπως ανακοινώθηκε χτες από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αντ. Σαμαράς θα παραστεί στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας στην υποδοχή του Σ. Πέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ το μεσημέρι θα έχει συνάντηση μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Επιπλέον, ο κ. Παπούλιας αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον Πέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Ιωάννινα, ώστε ο δεύτερος να επισκεφθεί την εβραϊκή κοινότητα των Ρωμανιωτών.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Είναι η δεύτερη επίσκεψη Ισραηλινού Προέδρου από το 2006 και γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Κ. Παπούλια στο Ισραήλ τον Ιούλη του 2011.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες ο Ισραηλινός πρόεδρος στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα» για την επικείμενη τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα επιβεβαίωσε την στρατηγικού χαρακτήρα σχέση των δύο αστικών τάξεων.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός νέου δικτύου αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρόεδρος δεν απέκλεισε μία τέτοια εξέλιξη στο μέλλον, λέγοντας ότι «το επιτάσσει η γεωγραφία και η οικονομία».
Σε άλλη ερώτηση απέρριψε ότι «είναι πιθανή η πολιτική επιβίωση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Ασαντ», προτείνοντας ως εναλλακτική λύση το «σχηματισμό μίας νέας κυβέρνησης μέσω του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τουλάχιστον δύο χρόνια».
Αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση για τα ισραηλινά πυρηνικά όπλα, επέλεξε να στηλιτεύσει το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ισχυριζόμενος ότι αυτό έχει «ηγεμονικές και αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» για την επιβολή της δικής του εκδοχής του ισλάμ στον κόσμο.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Πιέσεις μέσω απόφασης της ΓΣ του ΟΗΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες, που στηρίζουν ανοιχτά τους ένοπλους της αντιπολίτευσης, επιδιώκουν τη μονομερή καταδίκη του Ασαντ, προκαλώντας την αντίδραση Ρωσίας και Κίνας,,,,,,,,,,,,,,, ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--,,,,,,,,,,,,,,,,,, Νέο ψήφισμα που απαιτεί την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία, την επιβολή κυρώσεων από τα κράτη - μέλη των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, κατηγορώντας παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας για «αποτυχία» να προχωρήσει στην επιβολή «λύσης» στη συριακή κρίση, υιοθετήθηκε χτες το απόγευμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με 133 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 31 αποχές. Η απόφαση, μη δεσμευτικού, «συμβολικού χαρακτήρα», έχει στόχο τη μεγαλύτερη κλιμάκωση των πιέσεων προς τη Ρωσία και την Κίνα, που για τους δικούς τους λόγους αντιτίθενται σε μία ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Το ψήφισμα συνέταξε η Σαουδική Αραβία και προώθησε ο Αραβικός Σύνδεσμος, με πλειοψηφία, το οποίο αποδίδει μονομερώς τις ευθύνες στην κυβέρνηση Ασαντ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους «αντικαθεστωτικούς», που ενισχύονται ποικιλότροπα από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ο Γάλλος πρέσβης Ζερόντ Αρόντ, του οποίου η χώρα προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Συρία.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Το Παρίσι έχει δηλώσει ότι θα συγκαλέσει υψηλού επιπέδου συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών αργότερα τον Αύγουστο και στόχο την κάμψη των σινο-ρωσικών αντιδράσεων.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η Βρετανία επίσης έδωσε υπόσχεση για μεγαλύτερη παροχή «μη στρατιωτικής» βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς, ακολουθώντας τη γραμμή των ΗΠΑ, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, να υποστηρίζει ότι δεν εγκαταλείπεται η διπλωματία με τη Ρωσία και την Κίνα, «αλλά θα πρέπει να κάνουμε και άλλα πράγματα».

2 σχόλια:

  1. .............


    Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο ! ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ .

    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    http://heilgapormindthegap.blogspot.com/2012/07/blog-post_30.html

    .................

    Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο !
    ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ .

    Η Μουσουλμανική Τεκτονική Αδελφότητα , η Σύρια και οι Illuminati ,
    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    http://heilgapormindthegap.blogspot.com/2012/07/blog-post_22.html
    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mynameexample καλησπερα, διαβασα αυτα που εχεις αναρτησει, οπως και να λεγονται, τα συμφεροντα που εκπροσωπουν---πολυεθνικες---ειναι επιθετικα και σπερνουν τρομο και θανατο ανα την υφηλιο.
    Οι λαοι πληρωνουν φορο αιματος σε καποιους που τον μετατρεπουν σε δυναμη επιβολης και δικης τους χλιδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή